EUROLEAGUE

Το SPORT 24 στο ΣΕΦ

Το SPORT 24 στο ΣΕΦ
ΣΕΦ

Το SPORT 24 βρίσκεται στο ΣΕΦ και σας μεταφέρει το κλίμα κατά τη διάρκεια του μεγάλου ματς ΟΣΦΠ-ΤΣΣΚΑ με φόντο το Final 4

Ξεκίνησε το παιχνίδι, τέλειωσαν και μικρά-μικρά του (φορμαρισμένου) Ψαρρέα, άντε να δούμε τι θα κάνει ο Ολυμπιακός. Μπήκε καλά πάντως. Με καλάθι του Γκριρ κι άλλο ένα του Τσακαλίδη. Το ΣΕΦ πάντως, είναι όλα τα λεφτά.
Ο Τζέικ έχει ξεκινήσει πολύ καλά. Τέσσερις πόντους ως τώρα. Οι ερυθρόλευκοι φίλαθλοι πάντως, δεν φαίνεται να έχουν... υπομονή με τους διαιτητές. Μήπως να ακούσουν κι αυτοί τον Παναγιώτη Γιαννάκη; 8-3 ο Ολυμπιακός, αλλά η ΤΣΣΚΑ μοιάζει ψύχραιμη προς το παρόν.

Πρόβλημα για τον Ολυμπιακό. Δύο γρήγορα φάουλ από τον Βασιλόπουλο. Στη θέση του ο Πρίντεζης. Που βάζει ένα καλάθι, παίρνει το φάουλ και 11-5. Απαντάει ο Χόλντεν με δίποντο.

Πήρε μπρος ο Ολυμπιακός με τρίποντα. Μπλάκνεϊ, Πρίντεζης και Γουντς κάνουν το 3/3 και το σκορ γίνεται 20-13. Δεν χρειάζονται φυσικά λόγια, για να μεταφέρουμε τι γίνεται στις κερκίδες...

Το κρεσέντο της ελληνικής ομάδας συνεχίζεται. Καλάθι και φάουλ από τον Μπουρούση και ένα τρίποντο από τον Μαυροκεφαλίδη στη λήξη. Και τα κοκκόρια του γεννούν του Ολυμπιακού. 28 πόντους στην καλύτερη άμυνα της Ευρώπης μέσα σε ένα δεκάλεπτο. Καθόλου, μα καθόλου άσχημα...

Χαλάρωσε στην άμυνα ο Ολυμπιακός και το πλήρωσε. Η ΤΣΣΚΑ με τρίποντα των Χόλντεν, Σισκάουσκας και Λάνγκτον μειώνει σε 29-25 και δείχνει, γιατί είναι τόσο μεγάλη ομάδα και δεν πρέπει να της δίνεις δικαίωμα αντίδρασης. Άλλο ένα καλάθι από τον Λάνγκτον και στους δύο η διαφορά.

Με σούπερ τρίποντο του Σισκάουσκας η ΤΣΣΚΑ ισοφαρίζει 32-32 και με καλάθι και φάουλ του Παπαλουκά περνάει μπροστά. Επιτέλους, τάιμ άουτ από τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Χρειάζεται να συνέλθουν οι ερυθρόλευκοι. Το ματς δεν τελείωσε στο πρώτο δεκάλεπτο. Τη χάνει τη βολή ο Παπαλουκάς, αλλά ο Σμόντις παίρνει το ριμπάουντ και η διαφορά στους τέσσερις πόντους.

Σισκάουσκας και Παπαλουκάς οδηγούν τη ρωσική ομάδα, η διαφορά φτάνει τους έξι πόντους και ο Ολυμπιακός πρέπει να ξυπνήσει, αν θέλει να μην χάσει το τρένο ή το αεροπλάνο τέλος πάντων. Τέλος ημιχρόνου. η ΤΣΣΚΑ προηγείται με 38-42. Το δεύτερο ημίχρονο να το δουν, μόνο όσοι αντέχουν...

Καλάθι από τον Άντερσεν, τρίποντο από τον Σμόντις κι άλλο ένα δίποντο από τον Σισκάουσκας, κάνουν το σκορ 38-49. Δύσκολα... Δύο συνεχόμενα τρίποντα από τον Σισκάουσκας και η διαφορά στους 15 πόντους! Άμα πάρει φόρα αυτός...

Κι άλλο τρίποντο από τον Λάνγκτον. Ό,τι δεν μπήκε στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ, μπαίνει στο ΣΕΦ. Στους 16 η διαφόρα. Φωνάζει ο κόσμος, αλλά μόνος του δεν μπορεί να το γυρίσει. Ίσως και να μπορεί, κάτι πάει να κάνει ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Μπλάκνεϊ, ροκανίζεται η διαφορά, αλλά παραμένει μεγάλη.

Τρίποντο από τον Σμόντις και η διαφορά πάλι στους 15 πόντους, δεν δόθηκε φάουλ πριν στον Ματσιγιάουσκας από τον Ζήση. Ο Ολυμπιακός μείωσε 56-67, αλλά ο Λάνγκτον με ένα απίστευτο τρίποντο έκανε το 56-70 με το οποίο ολοκληρώθηκε και το τρίτο δεκάλεπτο. Πάντως, οι διαιτητές δεν παίζουν έδρα, ούτε και 50-50 όμως...

Η ΤΣΣΚΑ κρατάει τη διαφορά και ο Ολυμπιακός δεν έχει ψυχραμία. Ο χρόνος κυλάει και είναι δύσκολο να γυρίσει το ματς, όπως φαίνονται τα πράγματα.

Μικρά - μικρά πριν από τον αγώνα
Του Παναγιώτη Ψαρρέα


18:28: Το SPORT 24 έλαβε μία από τις... πολλές θέσεις που θα έχει απόψε στο ΣΕΦ και ξεκινάει σιγά-σιγά να σας βάζει στο κλίμα του μεγάλου αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στον οποίο η ελληνική ομάδα πρέπει να νικήσει για να εξασφαλίσει την πρόκριση στο Final Four της Μαδρίτης. Σε περίπτωση ήττας θα πρέπει να νικήσει για δεύτερη φορά στη Μόσχα.

18:29: Ακόμα κόσμος δεν υπάρχει, αλλά τα πρώτα πανό έχουν αναρτηθεί στις κερκίδες με πιο χαρακτηριστικό αυτό που αναγράφει: " The kings of Europe".

18:30: Οι τελευταίες ετοιμασίες πραγματοποιούνται από τους υπεύθυνους του γηπέδου με τα τσεκ στα μικρόφωνα και τη μουσική.

18:33: Στις θέσεις των αθλητικών συντακτών, υπάρχει και το match programme. Αυτό περιέχει στοιχεία για τις δύο ομάδες, την πορεία τους μέχρι τώρα στη φετινή Ευρωλίγκα και την ιστορία των μεταξύ τους αναμετρήσεων.

Σε 20 αγώνες, ο Ολυμπιακός έχει 8 νίκες και η ΤΣΣΚΑ 12. Ο πρώτος αγώνας έγινε στο ΣΕΦ την περίοδο 1994-95 στο πλάισιο των προημιτελικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και η ελληνική ομάδα ήταν η νικήτρια με 86-77. Ο τελευταίος ήταν αυτός της Τρίτης, στον οποίοι οι παίκτες του Γιαννάκη επικράτησαν με 76-74 στη Μόσχα και έβαλαν τις βάσεις για την πρόκριση στο Final Four της Μαδρίτης.

18:37: Επίσης στην τελευταία σελίδα, φιλοξενείται μίνι-συνέντευξη του Κουίντελ Γουντς, ο οποίος απαντά σε 24 ερωτήσεις.

Ο Γουντς σε 24''

Έχω πάντα μαζί μου...

" Το κινητό μου"

Μου αρέσει να τρώω...

" Κορν Φλέικς"

Μου αρέσει να πίνω...

" Νερό"

Δεν τρώω ή πίνω...

" Είμαι παμφάγος και δεν μου αρέσει το αλκοόλ"

Έχω πάντα στο ψυγείο μου...

" Νερό"

Ο αγαπημένος μου ήρωας κινουμένων σχεδίων...

" Χ-man"

Αγαπημένο χρώμα...

" Κόκκινο"

Αγαπημένος/η ηθοποιός...

" Ντένζελ Ουάσιγκτον"

Αγαπημένος/η τραγουδιστής...

" Λιλ Γουέιν"

Τυχερός αριθμός...

" 3"

Αγαπημένη ταινία...

" Ο τυφώνας"

Αγαπημένο αυτοκίνητο...

" Το δικό μου (γέλια)"

Όταν έχουμε ρεπό...

" Ξεκουράζομαι και κάνω βόλτες"

Θα ήθελα να γνωρίσω...

" Τον Ομπάμα"

Καλύτερος συμπαίκτης...

" Ρόντρικ Μπλέικνι"

Πιο δύσκολος αντίπαλος...

-

Φοβάμαι...

" Τίποτα"

Μπασκετικό μότο...

" Αν δεν δουλέψεις δεν απολαμβάνεις"

Μεγάλο όνειρο...

" Να κερδίσω έναν τίτλο με τον Ολυμπιακό"

Το πιο σημαντικό άτομο στη ζωή μου...

" Οι πολύ κοντινοί μου άνθρωποι"

Η οικογένεια...

" Πολύ σημαντική"

Ο Ολυμπιακός...

" Η αγαπημένη μου ομάδα"

Θεός...

" Τα πάμε καλά"

Ένα μήνυμα για τον κόσμο...

" Βοήθεια"

19:00: Έγινε και ο απαραίτητος έλεγχος στα φώτα και οι προετοιμασίες συνεχίζονται με τον φροντιστή του Ολυμπιακού, κύριο Μίλτο, να κάνει τον έλεγχο στο πάγκο έχοντας πάρει τη θέση στην οποία κάθεται κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

19:03: Την πρώτη του βόλτα, έκανε και το κόκκινο "ζέπελιν" ενώ στις κερκίδες κυκλοφορεί πλέον κόσμος.

19:05: Την αρχή στο ζέσταμα κάνουν οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ. Στο παρκέ εμφανίζονται οι Λάνγκντον και Βορόιντσεβιτς, ενώ ακολουθεί και ο Ζαμπέλιν.

19:13: Ο Άρβιντας Ματσιγιάουσκας είναι ο πρώτος παίκτης του Ολυμπιακού που βγαίνει για προθέρμανση και φυσικά αποθεώνεται από όσους οπαδούς της ομάδας είναι ήδη στο ΣΕΦ.

19:30: Στο παρκέ και ο Ιάκωβος Τσακαλίδης, ενώ από την άλλη πλευρά σουτάκια κάνει και ο Μάρκους Γκορί. Ακόμα λίγος ο κόσμος αλλά διαρκώς αυξάνεται. Το γήπεδο αναμένεται να γεμίσει από νωρίς απόψε.

19:32: Να και ο δικός μας, Νίκος Ζήσης, που κάνει διατάσεις. Στην αντίπερα όχθη οι περιφερειακοί του Ολυμπιακού, κάνουν την προθέρμανσή τους. Καυκής, Τεόντοσιτς και ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα της Μόσχας, Λιν Γκριρ, ο οποίες δέχεται μεγάλο χειροκρότημα.

19:38: Ανήσυχος ο Αργύρης Καμπούρης, κάνει τις βόλτες του στα επίσημα και συνομιλεί με διάφορους, προσπαθώντας να καταπολεμήσει τη νευρικότητά του.

19:39: Ο Γιώργος Πρίντεζης που κάνει τα σουτάκια του, τη στιγμή που ο Ιάκωβος Τσακαλίδης, το 'χει ρίξει στους... κοιλιακούς.

19:45: Ακριβώς μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα κάνει την εμφάνισή του και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος. Από την απόδοσή του αναμένεται να κριθούν πολλά απόψε.

19:50: Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος έκανε έναν... περίπατο στα επίσημα. Ο Ολυμπιακός είναι ένα βήμα από τη μεγαλύτερη επιτυχία του επί αντιπροεδρίας του.

19:52: Final Countdown παίζει ο ντι-τζέι. Έκαναν το λάθος να το βάλουν και οι Ρώσοι την Τρίτη και μετά που να χάσει ο "Δράκος". Να δούμε αν θα του φέρει γούρι και απόψε.

19:56: Ο Αλεξέι Ζεβροσένκο, παρότι δεν θα αγωνιστεί έκανε μερικά σουτ με πολτικά αστιευόμενος και λίγο με το φιλαράκι του, Ιάκωβο Τσακαλίδη.

20:00: Οι περίπου 10 φίλοι της ΤΣΣΚΑ, που ταξίδεψαν από τη Ρωσία για να συμπαρασταθούν στην ομάδα τους, έλαβαν τις θέσεις τους στο πάνω διάζωμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπάρχει ούτε ένας αστυνομικός για να τους περιφρουρήσει, αφού απόψε όλοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού αναμένεται να ασχοληθούν με την ομάδα τους.

20:12: Η ΤΣΣΚΑ βγαίνει στο παρκέ για την προθέρμανσή της, μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες. Ακριβώς ένα λεπτό αργότερα, ηχεί ο ύμνος του Ολυμπιακού και η ομάδα βγαίνει και αποθεώνεται από τον κόσμο.

20:15: Και πάλι το Final Countdown για την είσοδο του Παναγιώτη Γιαννάκη ο οποίος καταχειροκροτείται. Δεν έχει κάνει και λίγα άλλωστε από τη μέρα που ήρθε.

20:18: Παρών όπως και τις περισσότερες φορές στα επίσημα και ο πρόεδρος του ερασιτέχνη, Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, αλλά και ο Θάνος Καλιώρας, γνωστός ηθοποιός και φίλος των "ερυθρόλευκων".

20:26: Σχεδόν γεμάτο το ΣΕΦ, 20 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα. Η αγωνία κορυφώνεται και ο Γιαννάκης σκεφτικός στον πάγκο παρακολουθεί τους παίκτες του.

20:35: Ο ντι-τζέι έχει παίξει από Ρόκι 2-3-4 μέχρι Star Wars. Να δούμε αν θα γίνει η "Επιστροφή των τζεντάι του Ολυμπιακού" στο Final Four. Στον ρόλο του Γιόντα ο Γιαννάκης και του Darth Vader, ο Σμόντις.

20:42: Ο Σωκράτης Κόκκαλης για δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι, δίνει το "παρών" στο ΣΕΦ.

20:43: Ο εκφωνητής καλωσορίζει τον κόσμο στο ΣΕΦ και η παρουσίαση της ΤΣΣΚΑ ξεκινάει. Αφού οι Παπαλουκάς και Ζήσης χειροκροτούνται, οι υπόλοιποι αποδοκιμάζονται έντονα.

20:44: Τα φώτα σβήνουν, τα φωτορυθμικά αρχίζουν και το φαληρικό στάδιο θυμίζει κλαμπ. Η παρουσίαση του Ολυμπιακού ξεκινάει μετά και από τα πυροτεχνήματα. Στο άκουσμα του ονόματος του Γιαννάκη το πλήθος ξεσπάει στα πιο πολλά χειροκροτήματα.

20:45: Ένα μεγάλο πανό της θύρας 7 και πολλά κόκκινα και άσπρα χαρτόνια, αναρτώνται στην πλευρά των φανατικών του Ολυμπιακού. Την ίδια στιγμή, ο άσος του Αμαρουσίου, Τρέβον Μπράιαντ, ψάχνει τη θέση του.
















































































































































































TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ