NBA

NBA Free agency 2023, όλες οι συμφωνίες της 2ης ημέρας: Ο "βασιλιάς" Βεζένκοβ, ο Μίτσιτς και ο Έξουμ

Ο Σάσα Βεζένκοβ
Ο Σάσα Βεζένκοβ EUROKINISSI SPORTS

Γεμάτη κινήσεις ήταν και η δεύτερη ημέρα της Free Agency στο NBA. Δείτε όλες τις συμφωνίες που έγιναν. Από την μετακίνηση των Βεζένκοβ, Μίτσιτς και Έξουμ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μέχρι την επέκταση σου συμβολαίου του ΛαΜέλο Μπολ στους Χόρνετς και την ανανέωση των συμβολαίων των Μπρουκ Λόπεζ και Ράσελ Γουέστμπρουκ.

Η δεύτερη ημέρα της free agency δεν έκανε τον θόρυβο που έκανε η πρώτη μέρα. Ακόμα κι έτσι όμως, έμελλε να είναι μία ημέρα που - αρχικά - επηρέασε το ευρωπαϊκό μπάσκετ, που είδε τους δύο από τους τρεις τελευταίους MVP της EuroLeague (Σάσα Βεζένκοβ και Βασίλιε Μίτσιτς) και έναν εξαιρετικό γκαρντ (Ντάντε Έξουμ) να παίρνουν την απόφαση να περάσουν τον Ατλαντικό.

Ιδού οι συμφωνίες της δεύτερης ημέρας της free agency:

Ο Σάσα Βεζένκοβ συμφώνησε με τους Κινγκς για συμβόλαιο 2+1 χρόνων έναντι περίπου 20 εκατ. δολαρίων. Το Σακραμέντο όμως δεν έμεινε εκεί, αφού μερικές ώρες αργότερα επέκτεινε το συμβόλαιο του Ντομάντας Σαμπόνις μέχρι το 2028 έναντι 217 εκατ. δολαρίων, ενώ κράτησε και τον Άλεξ Λεν.

Ο ΛαΜέλο Μπολ υπέγραψε πενταετές μάξιμουμ συμβόλαιο αξίας 260 εκατ. δολαρίων με τους Χόρνετς.

Οι Μπακς συμφώνησαν με τον Μπρουκ Λόπεζ για συμβόλαιο δύο ετών έναντι 48 εκατ. δολαρίων. Παράλληλα κράτησαν και τον Τζα Κράουντερ στο ρόστερ τους.

Οι Λέικερς τα βρήκαν με τον Όστιν Ριβς για συμβόλαιο 4 χρόνων έναντι 56 εκατ. δολαρίων, ενώ κράτησαν τον ΝτιΆντζελο Ράσελ με νέο διετές συμβόλαιο αξίας 37 εκατ. δολαρίων και συμφώνησαν με τον Τζάκσον Χέιζ για συμβόλαιο δύο χρόνων.

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ ανανέωσε για δύο χρόνια το συμβόλαιό του με τους Κλίπερς έναντι 8 εκατ. δολαρίων. Η ομάδα του Λ.Α απέκτησε και τον Κέι Τζέι Μάρτιν με ανταλλαγή από τους Ρόκετς για δύο μελλοντικά ντραφτ πικ δεύτερου γύρου.

Ο Βασίλιε Μίτσιτς άφησε την Αναντολού Εφές για χάρη των Θάντερ, με τους οποίους συμφώνησε για συμβόλαιο 3 χρόνων. Η Οκλαχόμα Σίτι απέκτησε και τον Αυστραλό φόργουορντ, Τζακ Γουάιτ.

Ο Ντάντε Έξουμ επέστρεψε στο NBA έπειτα από δύο χρόνια για χάρη των Μάβερικς. Το Ντάλας κράτησε και τον Ντουάιτ Πάουελ με συμβόλαιο τριών χρόνων αξίας 12 εκατ. δολαρίων.

Σημαντική κίνηση για τους Νικς, που απέκτησαν τον Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο με 4ετές συμβόλαιο αξίας 50 εκατ. δολαρίων.

Ο Πάτρικ Μπέβερλι συμφώνησε με τους Σίξερς για συμβόλαιο ενός έτους.

Ο Ντένις Σμιθ θα συνεχίσει την καριέρα του στους Νετς, με τους οποίους υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο.

Οι Χιτ έδωσαν μία ευκαιρία στον Τόμας Μπράιαντ, με τον οποίο συμφώνησαν για συμβόλαιο 1+1 χρόνων (με player option στον δεύτερο χρόνο), ενώ μετέτρεψαν σε εγγυημένο το two-way συμβόλαιο του Ορλάντο Ρόμπινσον.

Οι Πέισερς απέκτησαν με ανταλλαγή τον Όμπι Τόπιν από τους Νικς για χάρη δύο μελλοντικών ντραφτ πικ δεύτερου γύρου.

Οι Ροκετς απέκτησαν μέσω sign and trade με 4ετές συμβόλαιο αξίας 80 εκατ. δολαρίων τον Ντίλον Μπρουκς, στέλνοντας για χάρη του τον Τζος Κρίστοφερ στο Μέμφις. Παράλληλα, τα βρήκαν με τον Τζοκ Λάνταλ για συμβόλαιο 4 χρόνων αξίας 32 εκατ. δολαρίων. Λίγο αργότερα, συμφώνησαν με τον βετεράνο Τζεφ Γκριν για συμβόλαιο ενός χρόνου έναντι 6 εκατ. δολαρίων και απέκτησαν με ανταλλαγή τον Πάτι Μιλς από τους Νετς.

Στους Ράπτορς θα συνεχίσει την καριέρα του ο Τζέιλεν ΜακΝτάνιελς, που τα βρήκε με τους Καναδούς για συμβόλαιο δύο χρόνων έναντι 9.3 εκατ. δολαρίων.

Οι Μάτζικ ανανέωσαν το συμβόλαιο του Μό Βάγκνερ για δύο χρόνια έναντι 16 εκατ. δολαρίων.

Ο Σάντρο Μαμουκελασβίλι ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους Σπερς για έναν χρόνο έναντι 2 εκατ. δολαρίων.

Οι Καβαλίερς απέκτησαν με ανταλλαγή τον Ντέιμιαν Τζόουνς από τους Τζαζ, ενώ συμφώνησαν για συμβόλαιο δύο ετών με τον Τάι Ζερόμ.

Οι Χοκς απέκτησαν πακέτο τους Ουσμάν Γκαρούμπα και Τάι Τάι Ουάσινγκτον από τους Ρόκετς για χάρη δύο μελλοντικών ντραφτ πικ δεύτερου γύρου.

TAGS NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ