NBA

NBA, Μάβερικς: Ο Έξουμ επιστρέφει στην κορυφαία λίγκα του κόσμου για χάρη του Ντάλας

NBA, Μάβερικς: Ο Έξουμ επιστρέφει στην κορυφαία λίγκα του κόσμου για χάρη του Ντάλας
ABA LEAGUE J.T.D. / PARTIZAN MOZZART BET/ DRAGANA STJEPANOVIC

Επιστροφή στο NBA για τον Ντάντε Έξουμ, που βρέθηκε στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού, καθώς συμφώνησε με τους Μάβερικς και θα αγωνιστεί ξανά στην κορυφαία λίγκα του κόσμου έπειτα από μία διετία στην Ευρώπη.

Ο Ντάντε Έξουμ θα είναι συμπαίκτης με τον Λούκα Ντόντσιτς και τον Καϊρί Ίρβινγκ την νέα σεζόν. Όπως αποκάλυψε το ESPN, ο Αυστραλός γκαρντ συμφώνησε με τους Μάβερικς, επιστρέφοντας στο NBA έπειτα από μία διετία στην Ευρώπη, όπου φόρεσε τις φανέλες της Μπαρτσελόνα και της Παρτίζαν.

Ο Αυστραλός γκαρντ - που βρέθηκε στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού για τις θέσεις των γκαρντ - αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψει στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, με τους "πράσινους" πλέον να καλούνται να κοιτάξουν άλλες περιπτώσεις.

Ο Έξουμ είχε επιλεγεί στο Νο5 του NBA Draft 2014 από τους Τζαζ και αγωνίστηκε στο NBA από το 2014 έως και το 2022, χωρίς ωστόσο να καταφέρει ποτέ να έχει τον ρόλο που επιθυμούσε λόγω μίας σειράς τραυματισμών. Έπειτα όμως από μία δυνατή διετία στην Ευρώπη ελπίζει ότι αυτό θα αλλάξει στο Ντάλας, όπου αναμένεται να συνθέσει μία ενδιαφέρουσα γραμμή γκαρντ μαζί με τους Ντόντσιτς, Ίρβινγκ και Σεθ Κάρι.

Την σεζόν 2022/23 ο Έξουμ ειχε 11.2 πόντους, 2.7 ριμπάουντ και 3.7 ασίστ μέσο όρο με 46.6% στα τρίποντα σε 21 λεπτά συμμετοχής στην Αδριατική Λίγκα και 13.2 πόντους, 2.3 ριμπάουντ και 2.7 ασίστ μέσο όρο με 39.3% στα τρίποντα σε 23 λεπτά συμμετοχής στην EuroLeague με την φανέλα της Παρτίζαν.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΑΒΕΡΙΚΣ ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ