EUROCHALLENGE

Μαρούσι-Ρίγα: 68-70

Μαρούσι-Ρίγα: 68-70
Τσιότρας

Την ήττα από τη Ρίγα με 68-70, γνώρισε το Μαρούσι. Ανέλαβε κι επίσημα την τεχνική ηγεσία ο Ρούσο

Aυτή ήταν η πέμπτη ήττα του Αμαρουσίου, σε ισάριθμες αναμετρήσεις στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης.
Στο πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες του Λινάρδου είχαν την πρωτοπορία και χάρη στην κυριαρχία τους στα ριμπάουντ και στον πλουραλισμό τους στην επίθεση, κατάφεραν να "χτίσουν" στο ημίχρονο, μία δοαφορά 7 πόντων (38-31).

Το τρίτο δεκάλεπτο, άνηκε ξεκάθαρα στους Λετονούς. Με τους Μιλάζ, Βάλτερς και Μπαμπράουσκας να οδηγούν, η Ρίγα, πήρε το προβάδισμα με 44-40, παίζοντας παράλληλα και πολύ καλή άμυνα.

Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμα ως το τέλος, αλλά οι γηπεδούχοι έκαναν μία τελική προσπάθεια για να πάρουν τη νίκη. Ισοφάρισαν με δύο βολές του Κολώκα, 12 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, αλλά και πάλι ο Μιλάζ, εκτέλεσε και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, κάνοντας την φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 38-31, 51-54, 68-70

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Μαρούσι: Χαραλαμπίδης 11 (2), Κυρίτσης 8, Σεϊμπούτις 12 (1), Εϊμπραμς 8, Στεφανίδης 4, Κολώκας 6, Γιαννουλάκος 6, Καράγκουτης 2, Συμεωνίδης 8, Τζάζβιν, Τσιότρας 3.

Ρίγα: Μπράμλετ 3, Γκραφς 10, Βίλουμς 3 (1), Μπούσκεβιτς 6 (2), Βάλτερς 11 (1), Μπαμπράουσκας 10 (1), Μιλάζ 18 (1), Βέτσβαγκαρς 9 (1).

Επίσημα προπονητής ο Ρούσο

Στους παίκτες παρουσιάστηκε και μίλησε ο νέος προπονητής της ομάδας, Ντάρκο Ρούσο, ο οποίος παρακολούθησε τον αγώνα. Από την Τετάρτη, αναλαμβάνει κι επίσημα δουλειά μέχρι το τέλος της σεζόν και το συμβόλαιό του, έχει οψιόν ανανέωσης για ακόμα έναν χρόνο.

Λινάρδος: " Μένουμε"
Στη συνέντευξη Τύπου, ο υπηρεσιακός προπονητής, Νίκος Λινάρδος, ξεκαθάρισε ότι παραμένει στο τεχνικό τιμ: " Μένουμε εγώ κι ο Μανωλόπουλος γιατί μας το ζήτησε η διοίκηση. Θέλαμε να νικήσουμε γιατί θα ήταν μία ψυχολογική ανάταση για τα παιδιά. Στο τέλος θέλαμε να κάνουμε φάουλ αλλά δεν το έδωσαν οι διαιτητές".

*
Την αναμέτρηση παρακολούθησε ο σκάουτερ των Ιντιάνα Πέισερς, Τζο Ας.


















TAGS EUROCHALLENGE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ