ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μαρούσι-Παναθηναϊκός: 68-79

Μαρούσι-Παναθηναϊκός: 68-79
Γιασικεβίτσιους

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 68-79 το Μαρούσι ανατρέποντας διαφορά 16 πόντων και έκανε το 5/5

Η ομάδα του... υπηρεσιακού προπονητή Νίκου Λινάρδου, που τη Δευτέρα το πρωί θα δώσει το "χαρτοφυλάκιο" στον Σούλη Μαρκόπουλο, κατάφερε να δυσκολέψει πολύ τον Παναθηναϊκό και πέρα από την πρωτοπορία που είχε στο σκορ για όλο το πρώτο ημίχρονο, ήταν μέσα στη διεκδίκηση της νίκης για περίπου τριάντα λεπτά.
Μάλιστα, οι πράσινοι μέχρι το 41-41 ήταν πίσω στο σκορ, με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να βλέπει τους παίκτες του να μην έχουν ρυθμό, αλλά στη συνέχεια ο Δημήτρης Διαμαντίδης ξύπνησε, ο Κένεντι Ουίνστον πήρε το "μήνυμα" και ο Παναθηναϊκός επικράτησε. Κι αν είχε λίγο χρόνο παραπάνω, μπορεί να αποκτούσε και μεγαλύτερη διαφορά...

Αιφνιδίασε το Μαρούσι


Το Μαρούσι προερχόταν από μία δύσκολλη εβδομάδα, ωστόσο, αυτό δεν το εμπόδισε να βγάλει πολύ ενέργεια στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά, ο Νίκος Λινάρδος χρησιμοποίησε τον Μαυροειδή ο οποίος έδωσε λύσεις επιθετικά και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Παναγιώτης Χαραλαμπίδης.

O Παναθηναϊκός από την άλλη πλευρά άργησε... να ξυπνήσει. Οι "πράσινοι" δεν έπαιζαν καλή άμυνα και έχαναν τις μάχες των ριμπάουντ. Τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα οι Μαρουσιώτες να προηγηθούν ακόμη και με 16 πόντους(!) διαφορά στο 12' έπειτα από πέντε συνεχόμενους πόντους του Χαραλαμπίδη και έχοντας εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας.

Στη συνέχεια οι Πρωταθλητές Ευρώπης έπειτα και από τις φωνές του Ομπράντοβιτς βελτίωσαν κάπως την άμυνα τους και οδήγησαν τους Μαρουσιώτες σε λάθη, με συνέπεια μετά και από τις επιθετικές λύσεις των Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και Δημήτρη Διαμαντίδη να μειώσουν τη διαφορά στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (με τρίποντο του Διαμαντίδη στην εκπνοή).

Προσπάθεια αντεπίθεσης...


Ο Παναθηναϊκός μπήκε στην επανάληψη με στόχο να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και μέχρι ένα σημείο το κατάφερε καθώς στο 24' πέρασε για πρώτη φορά μπροστά (44-43) με τρίποντο του Διαμαντίδη. Όσοι περίμεναν ότι η συνέχεια θα ήταν εύκολη για τους "πράσινους" διαψεύστηκαν καθώς οι γηπεδούχοι δεν έβαλαν κάτω και συνέχιζαν να δυσκολεύουν τους πρωταθλητές έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στην τέταρτη περίοδο με το σκορ να είναι 53-53.

Κατηφόρισε... στο τέταρτο



Ο Παναθηναϊκός αν και χρειάστηκε 30 λεπτά για να επιβάλλει τον ρυθμό του, τελικά τα κατάφερε στο τέταρτο δεκάλεπτο. Εκεί οι "πράσινοι" είχαν περισσότερες λύσεις -κάτι που ήταν εκ των προτέρων- σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που έκαναν λάθη επιθετικά ενώ στην άμυνα δεν μπορούσαν να περιορίσουν περαιτέρω τους παίκτες του "τριφυλλιού" αφού η κούραση από ένα σημείο και μετά ήταν εμφανής.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως το Μαρούσι πρέπει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις από θέμα κούρασης αφού την Τρίτη θα πρέπει να βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη για τον αγώνα με την Σπαρτάκ...

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 40-36, 53-53, 68-79

Mαρούσι (Λινάρδος): Πάρκερ 19(1), Νοέας, Χαραλαμπίδης 16(2), Μπουντούρης, Τζάζβιν 2, Μπράιαντ 12, Στεφανίδης 3(1), Μαυροειδής 6, Κογιαντίνοβιτς 3(1), Τουντζιαράκης, Καϊμακόγλου 7(1).

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 4, Σπανούλης 7(1), Μπετσίροβιτς 5(1), Μπατίστ 10, Ζίζιτς 8, Χατζηβρέττας, Ντικούδης 2, Τσαρτσαρής 7, Διαμαντίδης 14(2), Ουίνστον 15, Γιασικεβίτσιους 7.

Ομπράντοβιτς: "Αν δεν παίζεις καλά, το ρόστερ το πετάς στα σκουπίδια"

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς τόνισε: " Η επιθετική άμυνα του Αμαρουσίου και η ωριμότητα που έδειξε, το έβαλαν μπροστά στο σκορ. Εμείς στο πρώτο δεκάλεπτο ήμασταν βιαστικοί και επιπόλαιοι και με μία πάσα προσπαθούσαμε να βάλουμε καλάθι. Όταν το Μαρούσι πήρε διαφορά, ξεκινήσαμε να παίζουμε σωστά. Και όταν πλησιάσαμε στους τέσσερις πόντους, δείξαμε την ποιότητά μας και νικήσαμε.

Ήμασταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο και θέλω να τονίσω την απόδοση του Διαμαντίδη που ήταν εκπληκτική, ενώ ο Αλβέρτης ήταν σημαντικός παράγοντας για τη νίκη μας. Όλοι γενικώς που έπαιξαν στο δεύτερο μέρος, είχαν διαφορετική εικόνα. Το καλό ρόστερ όμως, είναι μόνο στα χαρτιά. Στο γήπεδο δείχνεις πόσο καλός είσαι. Αν δεν παίξεις καλά, τότε το ρόστερ είναι για τα σκουπίδια. Όλοι θέλουν να νικήσουν τον Παναθηναϊκό".

Από την πλευρά του, ο Νίκος Λινάρδος, είπε: " Ζήτησα από τους παίκτες μου να κοιτάξουν στα μάτια τον αντίπαλο. Κρατήσαμε μέχρι το 30, αλλά στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός απέδειξε ότι έχει περισσότερη ποιότητα. Οι πόντοι του Σπανούλη, του Ουίνστον και του Αλβέρτη έκριναν το ματς. Η απουσία του Γλυνιαδάκη ήταν σημαντική για εμάς. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον κύριο Ρούσο για τη δουλειά που έκανε ως τώρα. Έχουμε καταλάβει τι πρέπει να αλλάξουμε, για να είμαστε ανταγωνιστικοί".

Τέλος, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, τόνισε: "Αν δεν ξεκινάς καλά, μετά έχεις πρόβλημα. Είναι κλασική περίπτωση. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλά και νικήσαμε. Από εδώ και πέρα ελπίζουμε να είμαστε πιο σοβαροί. Έφτασαν οι 500 συμμετοχές και είναι καλή στιγμή".






























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ