ΑΕΚ

AEK-AEΛ: 71-66

AEK-AEΛ: 71-66
Klima

Η ΑΕΚ κέρδισε την ΑΕΛ με 71-66 μπροστά στον κόσμο της και σημείωσε την δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα

Η ΑΕΚ παίζοντας για πρώτη φορά φέτος μπροστά στον κόσμο της, στο ξεκίνημα της αναμέτρησης έδειχνε να δυσκολεύεται επιθετικά, όπως και στην άμυνα καθώς δεν μπορούσε να σταματήσει τους Νίκο Παπανικολόπουλο και Τάντας Κλιμαβίτσιους. Οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου μετέφεραν την μπάλα κοντά στο καλάθι και συγκεκριμένα στον Γουέσον που έβγαινε νικητής στις μονομαχίες με τον Τέρανιτς.
O Tαπούτος έδωσε ενέργεια


Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο τεχνικός της Ένωσης έριξε στο παιχνίδι τους Σάσα Βασίλιεβιτς και Χρήστο Ταπούτο με αποτέλεσμα να δώσουν ενέργεια στους γηπεδούχους οι οποίοι άρχισαν να ξεφεύγουν στο σκορ. Οι "βυσσινί" από την άλλη πλευρά στα μέσα της δεύτερης περιόδου "κόλλησαν" και έμειναν χωρίς καλάθι για περίπου τέσσερα λεπτά. Έτσι η ΑΕΚ πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 41-33 παρότι οι Θεσσαλοί είχαν κυριαρχήσει στα ριμπάουντ και μετρούσαν 8 επιθετικά τα οποία δεν εκμεταλλεύτηκαν.

Ο Κλιμαβίτσιους οδηγούσε την ΑΕΛ


H AEΛ αποδείχτηκε... σκληρό καρύδι καθώς στην επανάληψη με ένα σερί 15-7 χάρη στις εύστοχες προσπάθειες του Κλιμαβίτσιους ισοφάρισε την ΑΕΚ (48-48 με καλάθι και φάουλ του Τσέρανιτς). Η αναμέτρηση ήταν πραγματικό ντέρμπι στη συνέχεια, ωστόσο, η Ένωση με ένα καλάθι του Νίκου Χατζή και δύο βολές του Βασίλιεβιτς (έπειτα από ανούσιο αντιαθλητικό φάουλ του Παπαχρήστου) ολοκλήρωσε την τρίτη περίοδο έχοντας το προβάδισμα με 54-51.

Nτέρμπι μέχρι το τέλος


H AEK με ένα επιθετικό ξέσπασμα μπήκε και πάλι μπροστά, όχι για πολύ όμως καθώς οι παίκτες του Κώστα Πιλαφίδη... επανήλθαν και ακολουθούσαν από κοντά. Oι "κιτρινόμαυροι" πάντως ήταν πιο ψύχραιμοι στις τελευταίες κρίσιμες επιθέσεις σε αντίθεση με την ΑΕΛ, που δεν είχε σε καλή μέρα τον Κις οποίος είχε λάθος επιλογές στο τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 41-33, 54-51, 71-66

ΑΕΚ (Αγγέλου): Γουέσον 22(2), Σι 13, Τσάμης, Ταπούτος 9(1), Xάτζης 2, Κυρίτσης 12, Μπάρλος 6, Έιβερι 3, Βασίλιεβιτς 4, Χαρίσης.

ΑΕΛ (Πιλαφίδης): Κυριακόπουλος, Κις 7(1), Παπανικολόπουλος 25(2), Παπαχρήστος 1, Τιγκ, Κολώκας 3(1), Κλιμαβίτσιους 24(2), Καραβανάς, Τσέρανιτς 3, Αγγελακόπουλος 3.

Aγγέλου: "Θα δώσουμε χρόνο σε όλους"


O Βαγγέλης Αγγέλου μετά το τέλος του αγώνα σχολίασε: " Θα ήθελα να εκφράσω το σεβασμό μου στον Κώστα Πιλαφίδη, γιατί η διαδρομή του ως κόουτς ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Δείγμα η ομάδα της ΑΕΛ που έφτιαξε φέτος. Είναι μία ομάδα που δίκαια έχει κερδίσει τις εντυπώσεις.

Για εμάς δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο ματς. Ηταν όμως δύσκολο για την ψυχολογία μας. Η ΑΕΛ ήρθε με 59% στα δίποντα και 37% στα τρίποντα. Δείγμα πόσο καλή ομάδα είναι, αποτελεί το γεγονός ότι τα άστοχα σουτ τα διόρθωνε με τα επιθετικά ριμπάουντ. Δεν θα γίνουν σύντομα αλλαγές και στα παιχνίδια της Ευρώπης θα δώσουμε χρόνο σε όλα τα παιδιά για να μάθουμε καλύτερα το υλικό

".

Από την πλευρά των παικτών ο Χρήστος Ταπούτος σχολίασε: " Ευχαριστώ τον κόσμο γιατί βοήθησε σημαντικά να φτάσουμε σε μία κομβικής σημασίας νίκη. Ηταν ένα ματς θέλησης και ενέργειας που βγάλαμε στο γήπεδο. Από το πρώτο δευτερόλεπτο δείξαμε ότι θέλουμε τη νίκη περισσότερο".

Πιλαφίδης: "Προσπαθήσαμε σκληρά"


Στην αντίπερα όχθη ο Κώστας Πιλαφίδης ανέφερε: " Συγχαρητήρια στον Βαγγέλη Αγγέλου. Η ομάδα μου προσπάθησε σκληρά, ξέραμε ότι θα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι , αλλά σε γενικές γραμμές ανταποκριθήκαμε.

Ηταν φανερό. Χάσαμε πολλά λέι απ κάτω από το καλάθι. Δεν ελέγχεται όμως όλο το κομμάτι από εμάς. Εχει να κάνει και με τους άλλους και όχι μόνο με τη δική μας θέληση. Για κάποια ευθυνόμαστε εμείς για κάποια άλλα όχι. Δε γίνεται να κερδίσεις όταν δεν μπορείς να βάλεις καλάθι από κάτω. Ηταν επιλογή μου να κρατήσω τον Κις στο παιχνίδι

".

O Νίκος Παπανικολόπουλος που ήταν ο καλύτερος παίκτης για την ΑΕΛ υπογράμμισε: " Πετύχαμε την ΑΕΚ στη χειρότερη για εμάς στιγμή. Η θέληση της ΑΕΚ για την νίκη ήταν υψηλή. Προσπαθήσαμε, παίξαμε καλά, αλλά όχι τόσο καλά όσο χρειαζόταν για τη νίκη".























TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ