ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Άρης-Πανιώνιος: 71-81

Άρης-Πανιώνιος: 71-81
ομαδικη

Ο Πανιώνιος απέδωσε πολύ όμορφο μπάσκετ και με κορυφαίο τον Ντούσαν Σάκοτα (22π. με 6/8 τρ.) κέρδισε τον Άρη στο Αλεξάνδρειο με 71-81

Ο Νέναντ Μάρκοβιτς σίγουρα είναι ικανοποιημένος. Ο Πανιώνιος πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του, μία μόλις εβδομάδα μετά την άνετη νίκη επί της ΑΕΚ και δείχνει ότι είναι σε πολύ καλό δρόμο. Δεν είναι μόνο τα 11/21 τρίποντα που είχαν οι κυανέρυθροι στο Αλέξανδρειο, αλλά η συνολική εικόνα τους, με τις σωστές επιθέσεις, τις μπασκετικές εμπνεύσεις και τις καλές συνεργασίες των παικτών.
Αντίθετα, ο Άρης φάνηκε κουρασμένος, "άκεφος" και δεν δημιούργησε πολλά προβλήματα στον Πανιώνιο, παρά τη συμπαράσταση του κόσμου του, που είδε για μια ακόμη φορά την ομάδα του να χάνει μέσα στο Αλεξάνδρειο και μάλιστα από έναν αντίπαλο που τα τελευταία χρόνια δεν έπαιρνε ροζ φύλλα στη Θεσσαλονίκη.

Όμως, ο Ντούσαν Σάκοτα ήταν ασταμάτητος και οδηγήσε εκ του ασφαλούς τον Πανιώνιο, που είχε επίσης για πρωταγωνιστές τους Κένταλ και Ζορόσκι, ενώ εξαιρετική οργανωτικά απόδοση είχε ο Βασίλης Ξανθόπουλος που μοίρασε έξι ασίστ.

Ο αγώνας

Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ήταν πραγματικά πολύ καλή. Οι δύο ομάδες έπαιξαν εξαιρετικά στην επίθεση, με μεγάλη ευστοχία από την περιφέρεια (6/13 τρίποντα ο Άρης και 7/10 ο Πανιώνιος) και αξιοπρόσεκτη ομαδικότητα (10 ασίστ ο Άρης και... 15 ο Πανιώνιος).

Με λίγα λόγια χαρήκαμε μπάσκετ, χάρη στις εμπνεύσεις του Βασίλη Ξανθόπουλου που είχε στο πρώτο μέρος έξι ασίστ και οργάνωσε εξαιρετικά την ομάδα του Πανιωνίου, τους αιφνιδιασμούς των δύο ομάδων και την εκτελεστική ικανότητα των Ντούσαν Σάκοτα, Μπραντ Νιούλεϊ, Ιβάν Ζορόσκι, Γιώργου Καλαϊτζή και Χάνο Μότολα.

Ποιός ήταν καλύτερος; Στο πρώτο δεκάλεπτο, σίγουρα ο Πανιώνιος που ξεκίνησε με τον "ζεστό" από την προηγούμενη αγωνιστική Νιούλεϊ, που έκανε το 8/8 τρίποντα επί της ΑΕΚ... 10/10 με δύο συνεχόμενα κόντρα στον Άρη.

Το 0-5 του πρώτου δίλεπτου ήταν μόνο η αρχή, γιατί οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν με πολύ σωστές επιλογές, οργανωμένες επιθέσεις και ευστοχία για να προηγηθούν ακόμη και με 12 πόντους (12-24), λίγο πριν λήξει η πρώτη περίοδος με σκορ 15-24.

Ο Άρης ήταν νωθρός στην άμυνά του, αλλά στο δεύτερο δεκάλεπτο βελτιώθηκε, βρήκε λύσεις στην επίθεση με τον Μότολα (ο οποίος εκτελούσε και από την περιφέρεια) και τον Καλαϊτζή και κατάφερε, όχι μόνο να μειώσει, αλλά και να ισοφαρίσει σε 32-32.

Ωστόσο, ο Πανιώνιος είχε την απάντηση και αυτή άκουγε στο όνομα "Ντούσαν Σάκοτα". Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού επιβεβαίωσε την ικανότητά του στο τρίποντο και με τρία συνεχόμενα έδωσε τις κατάλληλες ανάσες στην ομάδα του, η οποία έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 41-45.

Στο τρίτο δεκάλεπτο φτάσαμε σε ένα περίεργο συμπέρασμα: ότι ο Σάκοτα "ζήλεψε" πολύ τον Νιούλεϊ της προηγούμενης αγωνιστικής και αποφάσισε αν όχι να τον ξεπεράσει, τουλάχιστον να τον κοιτάξει στα μάτια. Φτάνοντας τα 6/8 τρίποντα, ο Σάκοτα έδωσε τη δυνατότητα στον Πανιώνιο να κρατήσει σε ασφαλή επίπεδα το προβάδισμα που είχε και να βγάλει εκτός ρυθμού τον Άρη.

Μάλιστα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης με τον Καστλ να είναι μακριά από τον καλό του εαυτό (κάτι που συνηθίζεται στα τελευταία ματς), δεν είχε άλλες λύσεις πέρα από τον Μάσεϊ που ήταν αυτός που ξύπνησε στο τρίτο δεκάλεπτο και προσπάθησε να κρατήσει όρθιο τον Άρη, την ώρα που ο Πανιώνιος έθετε τις βάσεις για το "διπλό". Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν και με 12 πόντους για να λήξει τελικά το δεκάλεπτο με σκορ 55-65.

Κι ενώ οι περισσότεροι περίμεναν ότι ο Άρης θα έκανε την αντεπίθεσή του στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Πανιώνιος είχε διαφορετική άποψη. Με ένα γρήγορο 0-7 σερί η ομάδα του Νέναντ Μάρκοβιτς εκτόξευσε τη διαφορά στους 17 πόντους (55-72) και στην ουσία έδειξε, ότι δεν είχε καμία διάθεση να χάσει αυτό το πολύτιμο διπλό. Ο Άρης απάντησε με ένα δικό του 6-0, αλλά ο χρόνος περνούσε και τα περιθώρια στένευαν.

Κάτι που επαληθεύτηκε, αφού ο Άρης δεν κατάφερε να αντιδράσει, ο Πανιώνιος δεν ήθελε (και ούτε μπορούσε) να χάσει και απλά διαμόρφωθηκε το τελικό σκορ σε 71-81, το οποίο σφράγισε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Νέναντ Μάρκοβιτς που έχει ξεκινήσει ιδανικά στον πάγκο της ομάδας του Πανιωνίου.

Τα δεκάλεπτα: 15-24, 41-45, 55-65, 71-81

Άρης (Γκόρντον Χέρμπερτ): Καστλ 2, Παντελιάδης, Τσαλδάρης 12 (2), Σεραπίνας 3 (1), Ράιτ 11, Καλαϊτζής 10 (2), Ηλιάδης, Μότολα 19 (3), Μάσεϊ 14, Αγαδάκος.

Πανιώνιος (Νέναντ Μάρκοβιτς): Ξανθόπουλος 6 (2), Κλιβς, Ζορόσκι 12 (1), Γεωργαλής, Σάκοτα 22 (6), Καλαμπόκης 6, Νιούλεϊ 14 (2), Κένταλ 15, Γιαννούλης 6.

Μάρκοβιτς: "Παίξαμε ως ομάδα"

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Νέναντ Μάρκοβιτς τόνισε: " Είχαμε προετοιμαστεί για το παιχνίδι και θέλαμε να προσέξουμε την άμυνά μας, αλλά και τα επιθετικά ριμπάουντ που συνηθίζει να παίρνει ο Άρης. Έπρεπε να βγάλουμε ενέργεια στο παρκέ. Είχαμε συγκέντρωση και αυτό φαίνεται στις 21 ασίστ που δώσαμε, στοιχείο που δείχνει ότι παίξαμε ως ομάδα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εμφάνισή μας. Ο Άρης δεν μας υποτίμησε καθόλου, γιατί είναι μια πολύ σοβαρή ομάδα. Ωστόσο είχε ένα δύσκολο ματς για την Ευρωλίγκα και ένα επίσης δύσκολο ταξίδι επιστροφής".

Από την πλευρά του, ο Γκόρντον Χέρμπερτ δήλωσε: "Δεν αξίζαμε να πάρουμε τη νίκη. Ο Πανιώνιος είχε τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή και του δώσαμε πολλά εύκολα καλάθια. Είχαμε ένα δύσκολο ταξίδι την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Δεν υποτιμήσαμε τον Πανιώνιο, απλά έπαιξε καλύτερα. Χάσαμε τη μάχη των ριμπάουντ και αυτό λέει πολλά για ένα ματς εντός έδρας. Επίσης, ο Καστλ και ο Ράιτ δεν ήταν σε καλή μέρα. Το πρόγραμμα είναι δύσκολο, αλλά αυτό είναι κάτι που το ξέραμε από την αρχή. Ελπίζουμε να λυθεί το πρόβλημα του διαβατηρίου του Μάσεϊ, ώστε να έχουμε και τον Τέρι στο ελληνικό πρωτάθλημα".

Ξανθόπουλος: "Έχει αξία η νίκη μας"

Ο εκ των πρωταγωνιστών του Πανιωνίου, Βασίλης Ξανθόπουλος, τόνισε: " Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου και το προπονητικό τιμ, γιατί πήραμε μια σημαντική νίκη παίρνει μεγαλύτερη αξία από τον αντίπαλο που είχαμε απέναντί μας και την έδρα που ήρθαμε να παίξουμε. Άλλες ομάδες δύσκολα θα περάσουν από εδώ μέσα. Κάναμε αυτά που είπε ο κόουτς μας. Προσωπικά με βοήθησαν οι συμπαίκτες μου, ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Άρη".

Τέλος, ο Χάνο Μότολα, σχολίασε: "Δεν χρειάζεται να είμαστε επιστήμονες για να καταλάβουμε ότι ο Πανιώνιος ήταν ένα βήμα μπροστά από εμάς σε άμυνα κι επίθεση. Από τη στιγμή που δεχθήκαμε 45 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, δεν είχαμε τύχη. Κάναμε δύο ήττες στη σειρά και πρέπει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη και να μάθουμε από τα λάθη μας, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και μέσα από τη δουλειά να προχωρήσουμε στη συνέχεια".












































TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ