ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Λαρεντζάκης: "Θα είμαστε έτοιμοι για την Τουρκία, πρέπει να συγκεντρωθούμε"

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης κόντρα στην Κίνα
Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης κόντρα στην Κίνα © 2021 CHAD HIPOLITO/ ASSOCIATED PRESS

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν εκ των κορυφαίων της Εθνικής στην νίκη επί της Κίνας με τον διεθνή γκαρντ και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να στρέφουν το βλέμμα τους στον επόμενο αντίπαλο, την Τουρκία.

Η Εθνική επικράτησε της Κίνας με 105-80 και προκρίθηκε στα νοκ άουτ παιχνίδια εκεί όπου τα ξημερώματα της Κυριακής (4/7, 02:35, ΕΡΤ3), θα αντιμετωπίσει την Τουρκία στον ημιτελικό του Προολυμπιακού τουρνουά της Βικτόρια. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας του Ρικ Πιτίνο και με κρίσιμα τρίποντα αλλά και συνολικά 21 πόντους, "σφράγισε" τη νίκη για την Ελλάδα.

Ο γκαρντ της Εθνικής και του Ολυμπιακού μάλιστα δέχτηκε τα πειράγματα των συμπαικτών του που είπαν χαρακτηριστικά: "Θα σε είδαν στην Κίνα τώρα και θα έρχονται οι προσφορές" ενώ δέχτηκε και τη συμβουλή του Κώστα Σλούκα: ην αγχώνεσαι Λάρι, μην το έχεις στο μυαλό σου ότι πρέπει να σκοράρεις, θα έρθει πιο εύκολα αν δεν το σκέφτεσαι", είπε χαρακτηριστικά ο συμπαίκτης του στην Εθνική και τον Ολυμπιακό.

Ο διεθνής γκαρντ δήλωσε έτοιμος και απόλυτα προσηλωμένος στο στόχο ενώ τόνισε πως η Εθνική πρέπει να ξεκουραστεί και να συγκεντρωθεί εν όψει του δύσκολου αγώνα με την Τουρκία.

"Η νίκη που πετύχαμε ήταν πολύ σημαντική, αφού με άλλο αποτέλεσμα θα πηγαίναμε σπίτι μας και αυτό δεν το θέλαμε να μας συμβεί. Τα καταφέραμε, νικήσαμε και τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε λίγο και να να στρέψουμε την προσοχή μας στην Τουρκία. Είναι μια πολύ καλή και γεμάτη ομάδα, πρέπει να συγκεντρωθούμε, να έχουμε καθαρό μυαλό και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι για έναν πολύ σημαντικό, νοκ – άουτ παιχνίδι.

Με την Κίνα ήταν σημαντική η πολύ καλή εκκίνηση που κάναμε στο παιχνίδι. Γνωρίζαμε ότι είχαμε απέναντι μια πολύ επιθετική ομάδα, που τρέχει ακατάπαυστα ακόμα και μετά από καλάθι που έχει δεχτεί. Κοντρολάραμε τον ρυθμό και τα ριμπάουντ και το κάναμε να φαίνεται εύκολο. Είναι μεγάλη η χαρά και για την άμυνα που παίξαμε, είχαμε πολλά deflections που είναι σημείο στο οποίο επιμένει ο προπονητής μας. Αυτό τελείωσε όμως και το μυαλό μας πρέπει να πάει στο πολύ σημαντικό παιχνίδι με την Τουρκία".

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ημιτελικών:

Σάββατο (3/7)

23:05 Καναδάς - Τσεχία (ΕΡΤ3)

Κυριακή (4/7)

02:35 Τουρκία - Ελλάδα (ΕΡΤ3)

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ