ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Πιτίνο: "Δεν προσπαθούμε να είμαστε απλώς καλοί, αλλά σπουδαίοι"

Ο Ρικ Πιτίνο κάνει δηλώσεις
Ο Ρικ Πιτίνο κάνει δηλώσεις PRINTSCREEN

Ο Ρικ Πιτίνο είχε να πει μόνο καλά λόγια για τους παίκτες της Εθνικής Ανδρών μετά την νίκη επί της Κίνας, τονίζοντας ωστόσο ότι τα δύσκολα τώρα ξεκινούν και θα χρειαστεί ακόμα καλύτερη εικόνα κόντρα στην Τουρκία.

Ο Ρικ Πιτίνο ήταν εμφανώς ικανοποιημένος από την εικόνα της Εθνικής Ανδρών και την νίκη με 105-80 επί της Κίνας, χάρη στην οποία η Ελλάδα προκρίθηκε στα ημιτελικά του Προολυμπιακού, όπου θα αντιμετωπίσει την Τουρκία. Παρόλα αυτά, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς.

Ο Αμερικανός τεχνικός στάθηκε στο καλό πρώτο ημίχρονο της Ελλάδας, αντιμετώπισε με χιούμορ το γεγονός ότι ενώ μιλούσε έπεσε το τραπέζι, είπε καλά λόγια για τους Λαρεντζάκη και Κατσίβελη, αλλά και για την νοοτροπία όλων των παικτών, ωστόσο τόνισε ότι κόντρα στην Τουρκία θα χρειαστεί ακόμα καλύτερη εμφάνιση.

Αναλυτικά ο Ρικ Πιτίνο δήλωσε:

Για τον αγώνα με την Κίνα: "Για τέσσερις εβδομάδες προσπαθούμε να παίξουμε σε γρήγορο τέμπο σε άμυνα και επίθεση. Τα παιδιά το έκαναν αυτό σήμερα. Ο Κατσίβελης ήταν εξαιρετικός σήμερα, είναι εξαιρετικός πόιντ γκαρντ παίζοντας πίσω από τον Νικ Καλάθη. Είμαστε ενθουσιασμένοι για την νίκη.

Είμαι πολύ χαρούμενος με την εικόνα μας και τον τρόπο που παίξαμε, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Προσπαθώ να μην ενθουσιαστώ. Προσπαθούμε να παίξουμε ένα στυλ παιχνιδιού που πολλοί πίστευαν ότι δεν θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε λόγω των απουσιών. Ήταν όλοι εξαιρετικοί όμως. Δεν προσπαθούμε όμως να είμαστε καλοί, αλλά σπουδαίοι. Χρησιμοποιήσαμε όλους τους παίκτες Ο Κατσίβελης και ο Λαρεντζάκης βγήκαν μπροστά, όλα τα παιδιά έπαιξαν καλά. Δεν φοβάμαι να βάλω κάποιον μέσα στο παρκέ και αυτό μου δίνει ασφάλεια ως προπονητή".

Για την Εθνική Ανδρών και το πόση σημασία έχει ότι έχτισε αυτός την ομάδα: "Τις δύο πρώτες φορές που πήγα στην Ελλάδα (σ.σ για χάρη του Παναθηναϊκού) αντικαθιστούσα κάποιον, οπότε δεν έφτιαξα την ομάδα μου, δεν έκανα εγώ το τρέινινγκ καμπ. Στην Εθνική έφτιαξα ένα γκρουπ όπου μπορεί να μην είναι οι 12 καλύτεροι, αλλά μία ομάδα με καλή νοοτροπία. Ο Κατσίβελης είναι εξαιρετικός παίκτης, αλλά περισσότερο είναι η νοοτροπία του που είναι εξαιρετική για την ομάδα. Προσπάθησα να έχω 12 παίκτες που θα τους ένοιαζε το όνομα που λέει μπροστά η φανέλα και όχι αυτό που λέει πίσω και ξέρω ότι τα παιδιά θα παίξουν δυνατά με την Τουρκία".

Για την Κίνα ως ομάδα: "Πιστεύω ότι η Κίνα είναι η καλύτερη ομάδα σε κατάσταση αιφνιδιασμού σε αυτό το τουρνουά και την κρατήσαμε στον ένα αιφνιδιασμό σε κάθε μία από τις δύο πρώτες περιόδους, κάτι που έγινε επειδή είχαμε σωστές επιλογές στην επίθεση και είχαμε καλές επιστροφές στην άμυνα. Είναι καλή ομάδα, καλά προπονημένη, αλλά κάναμε ένα τέλειο πρώτο ημίχρονο και θα χρειαστεί να κάνουμε το ίδιο και με την Τουρκία. Αν έχεις 26 ασίστ και 10 λάθη παίζεις καλό μπάσκετ".

Για τον αγώνα με την Τουρκία: "Δεν έχω δει πολύ την Τουρκία, γιατί είχα εστιάσει στον όμιλο, αλλά την έχουν παρακολουθήσει οι συνεργάτες μου. Είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες μας θα τα δώσουν όλα. Αυτό όμως δεν θα αρκεί πλέον γιατί και η Τουρκία θα παίξει σκληρά. Είσαι στην τελική τετράδα για ένα εισιτήριο στους Ολυμπιακούς αγώνες. Μας αρέσει η φούσκα και δεν θέλουμε να φύγουμε".

TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ