ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Μήτογλου: "Ποτέ δεν είναι ευχαριστημένος ο Πιτίνο, αλλά σίγουρα είναι χαρούμενος τώρα"

Ο Ντίνος Μήτογλου με τη φανέλα της Εθνικής
Ο Ντίνος Μήτογλου με τη φανέλα της Εθνικής EUROKINISSI SPORTS

Ο Ντίνος Μήτογλου και ο Κώστας Σλούκας στάθηκαν στην εικόνα της Εθνικής Ανδρών στην άμυνα στην νίκη επί της Κίνας, με τον πρώτο να τονίζει ότι ο Ρικ Πιτίνο είναι πάντα ανικανοποίητος, αλλά σίγουρα αυτή τη φορά θα χάρηκε με την εικόνα της ομάδας.

Η Ελλάδα έκανε το καθήκον της κόντρα στην Κίνα, νικώντας την με 105-80 για να προκριθεί στα ημιτελικά του Προολυμπιακού και οι Ντίνος Μήτογλου και Κώστας Σλούκας στάθηκαν στην εικόνα της Εθνικής στην άμυνα, αλλά και στον αγώνα με την Τουρκία που ακολουθεί, ενώ ο πρώτος τόνισε ότι ο Ρικ Πιτίνο ίσως είναι λίγο χαρούμενος από την απόδοση της ομάδας.

Αναλυτικά ο Ντίνος Μήτογλου δήλωσε:

Για τον αγώνα με την Κίνα: "Παίξαμε πολύ καλά, με μεγάλη ενέργεια, καθαρίσαμε τα ριμπάουντ, όπως είχε ζητήσει ο κόουτς Πιτίνο. Ξέραμε πως η Κίνα είναι πολύ καλή ομάδα με πολύ τρέξιμο, transition, πολύ physical game. Κυριαρχήσαμε σε αυτό το κομμάτι και είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη”.

Για το αν πιστεύει ότι ο Ρικ Πιτίνο θα είναι ευχαριστημένος: “Ποτέ δεν είναι ευχαριστημένος ο κόουτς. Μόνο αν έχουμε τον αριθμό των deflections που θέλει. Για κάποια κομμάτια του παιχνιδιού πάντως, σίγουρα είναι χαρούμενος. Αλλά όχι όλα. Πρέπει να είμαστε θετικοί, πάντα είμαστε έτοιμος, πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι με καλή χημεία. Έχουμε πολλά να βελτιώσουμε, πιστεύουμε στους εαυτού μας και… είμαστε εδώ!"

Ο Κώστας Σλούκας από την πλευρά του τόνισε:

Για τον αγώνα με την Κίνα και την νίκη-πρόκριση: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την πρόκριση στα ημιτελικά. Αυτός ήταν ο πρώτος στόχος ερχόμενοι εδώ. Πιστεύω πως κάναμε ένα καλό παιχνίδι, σε άμυνα κι επίθεση. Η άμυνα ήταν το κλειδί, γιατί η Κίνα παίζει σε πολύ υψηλό ρυθμό. Πάντα ξεκινάμε από την άμυνα και έτσι μπορούμε να παίξουμε κι εμείς γρήγορα".

Για τον αγώνα με την Τουρκία: "Έχουμε κάνει καλή δουλειά μέχρι τώρα, αλλά δεν αρκεί. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα, σε άμυνα κι επίθεση. Τώρα έχουμε μπροστά μας την Τουρκία, που θα έχουμε πιο δύσκολο έργο.

Πρώτα πρέπει να ξεκουραστούμε και μετά να προετοιμαστούμε για τον ημιτελικό. Είναι ένα νοκ άουτ παιχνίδι κι όποιος χάσει πάει σπίτι του. Σημαίνει πολλά για μας αυτός ο αγώνας".

TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ