ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Καλάθης: "Ευκαιρία ζωής"

Καλάθης: "Ευκαιρία ζωής"
Καλάθης

Ο Νικ Καλάθης χαρακτήρισε ευκαιρία ζωής τον ερχομό του στους πρωταθλητές

Ο νεαρός γκαρντ με συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "η ΠΡΑΣΙΝΗ" χαρακτήρισε ευκαιρία ζωής τον ερχομό του στον Παναθηναϊκό.
-Για το πως νιώθει που το επίθετό του σημαίνει καλάθι:

" Είναι υπέροχο. Έχει πλάκα αν σκεφτείς ότι έχω το μπάσκετ στο επίθετό μου... Έμαθα τι σημαίνει πριν από τρία χρόνια και ένιωσα πολύ όμορφα. Εξάλλου απολαμβάνω αυτό που κάνω και από την πρώτη μου χρονιά στο κολέγιο της Φλόριντα συνειδητοποίησα ότι το μπάσκετ είναι το πεπρωμένο μου. Επομένως, μπορείς να πεις ότι είμαι και τυχερός που θα έχω το... καλάθι για πάντα μαζί μου".

-Για το πόσο δύσκολη θεωρεί πως θα είναι η μετάβαση από το κολεγιακό πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό:

" Το κολέγιο με έχει βοηθήσει πραγματικά στην καριέρα μου. Δεν χρειάζεται καν να αναφερθεί πόσο ευεργετικό είναι αυτό για τους μελλοντικούς επαγγελματίες. Ο σεβασμός που υπάρχει στους δασκάλους βοηθά τους παίκτες να κατανοήσουν καλύτερα τον ρόλο τους στην κοινωνία. Νιώθω πολύ όμορφα για την δυνατότητα που μου δίνεται να παίξω στον Παναθηναϊκό. Πρόκειται για ευκαιρία ζωής. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα, τον πρόεδρο, τον κόούτς και τον τιμ μάνατζερ γι' αυτή την ευκαιρία. Θα προσπαθήσω να τους δικαιώσω".

-Για το τι μπορεί να προσφέρει στον Παναθηναϊκό:

" Νομίζω ότι το μπασκετικό IQ είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του παιχνιδιού μου. Πιστεύω ότι έχω το ταλέντο για να προσφέρω και να βοηθήσω μία ομάδα με τις απαιτήσεις του Παναθηναϊκού. Έχω τη νοοτροπία του νικητή, δεν μου αρέσει πουθενά στην ζωήκαι θεωρώ ότι μπορώ να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου".

-Για τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς:

" Έχω ακούσει απίστευτα πράγματα γι' αυτόν το προπονητή. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα από τους καλύτερους κοουτς στον κόσμο. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο, απλώς ανυπομονώ να παίξω γι' αυτόν, ενώ είμαι σίγουρος ότι μπορώ να μάθω πολλά πράγματα δίπλα του. Ήρθα στην Ελλάδα να παίξω και γι' αυτόν τον προπονητή, θέλω να δουλέψω σκληρά και να γίνω καλύτερος μαζί του".

-Για το αν νιώθει άγχος, αφού οι πάντες τον αντιμετωπίζουν ως ένα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ:

" Νιώθω το βάρος αλλά δεν πρόκειται να αλλάξω συμπεριφορά. Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και ελπίζω κάποια στιγμή να παίξω για την εθνική ομάδα. Είναι κάτι για το οποίο ανυπομονώ. Νομίζω ότι είναι μεγάλη τιμή να ακούς τόσο καλά σχόλια".

-Για το τι προτιμά ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση:

" Μου αρέσει πολύ η επίθεση αλλά πρέπει να παίξεις άμυνα για να κερδίσεις τα παιχνίδια. Η επίθεση φέρνει τον κόσμο στο γήπεδο αλλά η άμυνα κερδίζει τα παιχνίδια και τους τίτλους".

-Για τα πρότυπά του:

" Έχω πρότυπο τον Στιβ Νας και τον Τζον Στόκτον. Μου αρέσεςι πολύ το παιχνίδι που τους καθιέρωσε, η προσπάθειά τους να κάνουν την ομάδα τους καλύτερη με τις πάσες. Αυτό ''βγαίνει'' και σε μένα στο γήπεδο, είναι κάτι φυσικό".

-Για το τι εκ της ψυχής και του μυαλού είναι το πιο σημαντικό στοιχείο στο μπάσκετ:

" Ο ιδανικός συνδυασμός! Και τα δύο χαρακτηριστικά είνα πολύ σημαντικά. Ο καλός παίκτης δείχνει πάθος στο παιχνίδι του αλλά πρέπει να παίξεις και έξυπνα στο γήπεδο για να φτάσεις στη νίκη".

-Για το πως θέλει να τον θυμούνται στο πανεπιστήμιο:

" Ως ένα παίκτη που τα έδινε όλα για την ομάδα και τη νίκη. Είχαμε πολύ καλό σύνολο, ενώ προσπαάθησα να βοηθήσω όσο μπορούσα. Έμαθα πολλά πράγματα στη Φλόριντα και ελπίζω να με θυμούνται με καλές αναμνήσεις".

-Για την αντιμετώπιση του αθλήματος στην Φλόριντα:

" Το κολεγιακό πρωτάθλημα είναι πολύ σημαντική υπόθεση, όχι μόνο στη Φλόριντα αλλά σε ολόκληρη τη χώρα. Βρίσκεται ένα επίπεδο κάτω από το ΝΒΑ, ωστόσο όλοι το εκτιμούν. Είναι πολύ συναρπαστικό. Δεν καταφέραμε να προκριθούμε στην τελική φάση αλλά έμαθα πολλά απ' αυτή την εμπειρία".

-Για το αν φοβάται τη αποτυχία:

" Όλη μου τη ζωή θέλω να είμαι νικητής και δεν έχω σκοπό να χάνω. Θέλω να κερδίζω και αυτό θα προσπαθήσω να κάνω στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό".

-Για την τελευταία σκέψη του πριν βγει στο γήπεδο:

" Δεν σκέφτομαι τίποτα το συγκεκριμένο. Όταν βγαίνεις στο παρκέ πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για το καλύτερο, να είσαι έτοιμος να παίξεις και να βοηθήσεις την ομάδα σου".

-Για την συμβουλή που το έδωσε ο πατέρας του Τζον:

" Να δουλεύω όσο το δυνατόν πιο σκληρά, όπου και αν βρίσκομαι. Ο πατέρας μου είναι πολύ περήφανος για μένα και τον Πατ, ενώ ήταν ακόμα ένας λόγος που ήρθα στην Ελλάδα, για να εκπροσωπήσω την οικογένεια και την κουλτούρα μου. Μου παρουσιάζεται τεράστια ευκαιρία και θέλω να ευχαριστήσω πολ΄όλους όσους μου έδωσαν τη δυνατότητα να αγωνιστώ στον Παναθηναϊκό".

-Για το τι υπόσχεση δίνει στον κόσμο του Παναθηναϊκού:

" Ανυπομονώ να παίξω μπροστα στον κόσμο της καλύτερης ομάδας της Ευρώπης! Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι σκληρή δουλειά προκειμένου ο Παναθηναϊκός να πετύχει τους στόχους του".























































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ