ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Yπέγραψε ο Νικ Καλάθης

Yπέγραψε ο Νικ Καλάθης
Καλάθης

Υπέγραψε το πρωί ο Νικ Καλάθης το τριετές συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό. Διαμαντίδης: "Φράνκι ευχαριστώ"

Ο εικοσάχρονος γκαρντ έβαλε την υπογραφή του υπό το βλέμμα του Θανάση Γιαννακόπουλου και πλέον είναι έτοιμος να αναχωρήσει εκ νάου για τις ΗΠΑ.
Από εκεί και πέρα αναμένεται να επιστρέψει στη χώρα μας τον Αύγουστο για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού ενόψει της επόμενης περιόδου.

Διαμαντίδης: " Ευχαριστώ τον "Φράνκι"
Τον απολογισμό της χρονιάς έκανε ο Δημήτρης Διαμαντίδης που ξεκαθάρισε ότι ο Παναθηναϊκός άρχισε να παίζει όπως πρέπει από την άνοιξη και μετά. Ο επίσημος αρχηγός -πλέον- των "πράσινων" αναφέρθηκε και στον προκάτοχό του Φραγκίσκο Αλβέρτη.

" Τελειώσαμε μία χρονιά με πολλές επιτυχίες και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Είμαστε και Πρωταθλητές Ελλάδος. Αποδείξαμε ότι παραμένουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο και πως είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη και στη χώρα μας", έγραψε αρχικά στο blog που διατηρεί μαζί με τον Θοδωρή Παπαλουκά για λογαριασμό της WIND, o Δημήτρης Διαμαντίδης.

" Η σεζόν ήταν πολύ δύσκολη και κοπιαστική για όλους μας, αλλά στο τέλος η επιβράβευση που ήρθε μέσω των τριών τίτλων, μας έκανε να ξεχάσουμε τα όσα περάσαμε στη διάρκεια της περιόδου".

"Η αλήθεια είναι ότι παρουσιάσαμε πολλές διακυμάνσεις στην απόδοσή μας, αλλά αυτό το θεωρώ πολύ φυσιολογικό, αφού όλοι μας είμαστε φορτωμένοι από την κούραση. Όμως κάποια στιγμή βρήκαμε ρυθμό και φτάσαμε στην ολοκλήρωση του "Triple Crown".

"Η ομάδα έδειξε πολλές φορές το μέταλλο και το χαρακτήρα της. Ειδικά όταν όλα έδειχναν πως δεν φτάναμε ούτε στο Final Four. Αρχίσαμε να παίζουμε ως Παναθηναϊκός από την άνοιξη και μετά, όταν κρίθηκαν οι τίτλοι".

"Για πρώτη φορά, από τότε που ήρθα στην ομάδα, δεν είχαμε το πλεονέκτημα της έδρας στους τελικούς και η αποστολή μας ήταν σαφώς δυσκολότερη σε ότι αφορά στην υπεράσπιση του τίτλου του πρωταθλητή Ελλάδος. Ειδικά απέναντι σε μία σπουδαία ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός. Όμως κι εκεί κάναμε τη δουλειά μας. Μία νίκη στο ΣΕΦ και απλά μετά διαφυλάξαμε την έδρα μας, η οποία στα δύσκολα αποδεικνύεται απόρθητο κάστρο





".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον μεγάλο αρχηγό: " Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, που αποχώρησε από τη δράση. Ηταν μεγάλη τιμή που έπαιξα μαζί του για μία πενταετία και θα μας λείψει η παρουσία του στα αποδυτήρια. Αποχώρησε έχοντας, πιστεύω, την καθολική αποδοχή, όλων των φιλάθλων και όχι μόνο εκείνων του Παναθηναϊκού".

Όσο για τη συνέχεια, τόνισε: " Τώρα αυτό που θέλω να κάνω, μετά το σημερινό μας βραδινό γλέντι είναι απλά να ξεκουραστώ. Να γεμίσω τις μπαταρίες μου και να κάνω ό, τι χρειάζεται για να είμαι απολύτως υγιής για τις υποχρεώσεις της νέας αγωνιστικής περιόδου".

"Θα συνεχίσουμε να επικοινωνούμε από αυτήν εδώ τη γωνιά και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τα μηνύματα συμπαράστασης και το ενδιαφέρον που δείχνετε για μένα

".

Aποσύρεται η φανέλα του Αλβέρτη
Την πρόθεση να αποσύρει τη φανέλα με το νούμερο "4" που φορούσε τα τελευταία 19 χρόνια ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, έχει η διοίκηση της ΚΑΕ.

Αναγνωρίζοντας την μεγάλη προσφορά του αρχηγού σε όλο το διάστημα της παρουσίας του, οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι έχουν σκοπό να του προσφέρουν την ύψιστη τιμή.

Έτσι, σε ένα από τα πρώτα παιχνίδια της ομάδας για την επόμενη σεζόν, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τελετή στα πρότυπα του ΝΒΑ με τη φανέλα να σηκώνεται στον "ουρανό" του ΟΑΚΑ.

Η τιμή στον αρχηγό γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αφού στην Ελλάδα, μόνο μία φανέλα έχει αποσυρθεί σε οποιαδήποτε ομάδα. Αυτή με το νούμερο "6" που φορούσε στον Άρη ο μέγιστος Νίκος Γκάλης.

Tσαρτσαρής: " Ταπεινότητα και σκληρή δουλειά"
Καλύτερη χαρακτήρισε τη φετινή ομάδα από εκείνη του 2007 ο Κώστας Τσαρτσαρής που τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός δεν επαναπαύεται στους τίτλους του.

" Φέτος το triple crown ήταν πιο γλυκό, όχι μόνο επειδή πετύχαμε τον Ολυμπιακό σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά κι επειδή αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες μέχρι το Φεβρουάριο. Ίσως η φετινή ομάδα να ήταν λίγο καλύτερη από την ομάδα που πέτυχε το triple crown το 2007", δήλωσε αρχικά ο έμπειρος φόργουορντ στον "NovaΣΠΟΡFΜ".

Στη συνέχεια μίλησε για την μέχρι τώρα καριέρα του με τον Παναθηναϊκό: " Έκλεισα επτά χρόνια στον Παναθηναϊκό στα οποία πανηγυρίζω τουλάχιστον δύο τίτλους σε κάθε σεζόν. Αυτό δεν το βαριέσαι και γι' αυτό θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα και μέσω αυτής κι εσύ. Οι μεγάλοι σύλλογοι δεν εφησυχάζουν και δεν επαναπαύονται στους τίτλους που έχουν".

"Ο ανταγωνισμός γίνεται μεγαλύτερος και όλοι θέλουν να σε ρίξουν από την κορυφή. Ο Παναθηναϊκός δεν κάνει πολλές προσθαφαιρέσεις, δεν αλλάζει πολλά στο παιχνίδι και τη φιλοσοφία του, γι' αυτό και η ομάδα κάθε χρόνο παρουσιάζεται καλύτερη

".

Αναφερόμενος σε όσα άκουσε αυτός και οι συμπαίκτες του από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατά τη διάρκεια της περιόδου, τόνισε: " Ξέρει τι και γιατί τα λέει ο προπονητής. Ήθελε να προβοκάρει τους παίκτες, εμείς έχουμε εγωισμό και θέλαμε να αποδείξουμε την αξία μας. Καταφέραμε να παίξουμε ως ομάδα, ως πραγματικός Παναθηναϊκός και ήρθαν τα αποτελέσματα".

Τέλος, για τους Καλάθη και Τέπιτς είπε: " Είναι δύο ταλαντούχοι παίκτες. Ο Τέπιτς έχει περισσότερες παραστάσεις από το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Τον Καλάθη τον είδαμε σε μία προπόνηση της Εθνικής ομάδας, όπου δεν μπορείς να βγάλεις πολλά συμπεράσματα, αλλά έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Η συνταγή της επιτυχίας είναι η ταπεινότητα και η πολύ και σκληρή δουλειά".































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ