EUROLEAGUE

Εν τούτω (Κάουνας) νίκα...

Εν τούτω (Κάουνας) νίκα...
γκερσον ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι ερυθρόλευκοι αναχώρησαν για το Κάουνας και δεν θα... επιστρέψουν πίσω αν δεν νικήσουν

Πάντως, για μια ακόμη φορά ο Πίνι Γκέρσον δεν θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, αφού ο Αρβιντας Ματσιγιάουσκας δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα του, αν και επέστρεψε στις προπονήσεις. Ο Λιθουανός δεν είναι έτοιμος, αλλά ο Κώστας Βασιλειάδης που είχε κι αυτός πρόβλημα, είναι καλύτερα και ίσως παίξει.
Ο Ισραηλινός προπονητής του Ολυμπιακού, μιλώντας για το ματς με τη Ζαλγκίρις, τόνισε: "Ελπίζουμε να παίξουμε καλύτερα από την περασμένη εβδομάδα. Επιστρέφουν κάποιοι από τους τραυματίες μας, αλλά σίγουρα δεν είναι ακόμα έτοιμοι και πάμε να παίξουμε με μια εξαιρετική ομάδα.

Το γεγονός ότι στο γήπεδό μας κερδίσαμε εύκολα ή το ότι την περασμένη εβδομάδα έχασαν με πολλούς πόντους στην έδρα τους από την ΤΣΣΚΑ δεν σημαίνει κάτι. Θεωρώ ότι και τα δυο στοιχεία θα τους κάνουν πιο δυνατούς και θα θέλουν να αποδείξουν πολλά. Το γήπεδο της Ζαλγκίρις είναι από τις πιο δύσκολες έδρες της Ευρώπης και πρέπει να δείξουμε συνέπεια αν θέλουμε να γυρίσουμε νικητές".

Βασιλόπουλος: "Περισσότερη διάθεση στην άμυνα"

Δηλώσεις έκανε και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος: "Ελπίζω να μην έχουμε στο Κάουνας ό,τι και απέναντι στην Πρόκομ. Πρέπει να εμφανίσουμε καλύτερο πρόσωπο για να καταφέρουμε να κερδίσουμε μια ομάδα που είναι πολύ δυνατή στην έδρα της. Μια ομάδα που παίζει στο σπίτι της έχει ένα επιπλέον λόγο να θέλει τη νίκη και δεν μετρά το γεγονός ότι ηττήθηκε την περασμένη εβδομάδα εντός έδρας.

Άλλωστε το είδατε και στο παιχνίδι της Πολωνίας, όπου η Πρόκομ ήταν αδιάφορη άλλα έπαιξε ως γηπεδούχος για να ευχαριστήσουν τον κόσμο τους και μας νίκησαν, αφού κι εμείς δεν παίξαμε καλά. Πρέπει να δείξουμε περισσότερη διάθεση για άμυνα και μεγαλύτερη συγκέντρωση. Στην Πολωνία χάσαμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε μια θέση στους ισχυρούς, από δω και περά όσες περισσότερες νίκες κάνουμε, τόσο το καλύτερο.

Έχουμε το υλικό, τη δυνατότητα και την ποιότητα να κερδίσουμε στη Λιθουανία και να επιστρέψουμε στις καλές εμφανίσεις. Δεν ξέρω τι συμβαίνει εκτός έδρας και τι παθαίνουμε. Στην έδρα τους όλες οι ομάδες πάνε καλά, κι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μάθουμε να κερδίζουμε μακριά από την έδρα μας. Πρέπει να έχουμε μυαλό και σύνεση, να διορθώσουμε τα λάθη μας, το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα κι αν ο καθένας μας βελτιώσει τις αδυναμίες του, τότε θα βελτιώσει και όλη η ομάδα".

Μαυροκεφαλίδης: "Σημασία έχει να είμαστε έτοιμοι"

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης σχολίασε: " Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά εμάς ο στόχος είναι η νίκη. Μπορεί να έχουμε συνεχόμενους εκτός έδρας αγώνες, αλλά η κούραση των ταξιδιών δεν είναι δικαιολογία. Η Ζαλγκίρις είναι πολύ καλή ομάδα και το γεγονός ότι έχασε την περασμένη εβδομάδα για πρώτη φορά στην έδρα της δεν σημαίνει τίποτα. Σημασία έχει εμείς να είμαστε έτοιμοι. Το καλύτερο για μας είναι να κερδίσουμε τα δυο τελευταία παιχνίδια για να πλασαριστούμε όσο γίνεται πιο ψηλά".

Πρίντεζης: "Έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες"

Ο Γιώργος Πρίντεζης είπε: " Μετά από ένα διάστημα καλών εμφανίσεων, δυστυχώς ήρθε μια απρόβλεπτη ήττα στην Πολωνία από την Πρόκομ. Αυτό που απαιτείται τώρα είναι να υπάρξει τιμωρία. Υπήρξαν παρατηρήσεις που ήταν αναμενόμενες γιατί η ομάδα έχει από τα ψηλότερα μπάτζετ και δεν είναι δυνατόν να χάνει από ομάδες σαν την Πρόκομ. Έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες και πρέπει να βελτιωθούμε το συντομότερο δυνατό. Είμαι βέβαιος ότι όταν έρθουν τα παιχνίδια στο Τοπ-16, η ομάδα θα ανταποκριθεί και θα δείξει το καλό της πρόσωπο".

Γκριρ: "Ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη"

Τέλος, ο Λιν Γκριρ τόνισε: " Ήταν απογοητευτική η εμφάνιση με την Πρόκομ και δυσάρεστη έκπληξη για μας. Πρέπει να βελτιωθούμε πολύ απέναντι στη Ζαλγκίρις που είναι πολύ δύσκολη ομάδα. Ελπίζω όμως ότι θα ανακτήσουμε το καλό μας πρόσωπο και θα συνεχίσουμε την πορεία μας προς το μεγάλο στόχο που είναι το φάιναλ φορ".






















TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ