ΜΑΡΟΥΣΙ

Έκανε το μεγάλο βήμα

Έκανε το μεγάλο βήμα
Μπαρτ

Μεγάλο βήμα για την είσοδο στα πλέι οφ έκανε η Ολυμπιάδα, που διέλυσε με 72-44 το Μαρούσι στην Πάτρα

Ντέρμπι ήταν το πρώτο δεκάλεπτο στην Πάτρα, αφού υπήρξαν αρκετές εναλλαγές στο προβάδισμα. Οι δύο Αμερικανοί της Ολυμπιάδας, Σιμς και Μπαρτ, με συνολικά 16 πόντους και οδήγησαν την ομάδα τους, ενώ Τζάζβιν και Κυρίτσης ήταν οι πρωταγωνιστές από πλευράς Αμαρουσίου στην πρώτη περίοδο, που έληξε με 19-17 υπέρ των Πατρινών.
Τον απόλυτο έλεγχο του ματς, απέκτησε η Ολυμπιάδα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι παίκτες του Βουρνά έκαναν σερί 14-5 και ξέφυγαν με 33-22, δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Η άμυνα των γηπεδούχων τα πήγε πολύ καλά, αφού μπλόκαρε τους παίκτες-κλειδιά του Αμαρουσίου, με αποτέλεσμα στο ημίχρονο η διαφορά να είναι στους 11 (36-25).

Με ηγέτες τους Αμερικανούς συνέχισε να προηγείται η Ολυμπιάδα (42-30), που δεν επέτρεψε στο Μαρούσι να μπει στο παιχνίδι. Ο Κακιούσης είδε τους παίκτες του εκτός ρυθμού και αυτό φάνηκε από τους μόλις 30 πόντους των "κιτρίνων" στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, όταν το σκορ ήταν 55-30.

Η τέταρτη περίοδος είχε τυπικό χατακτήρα και το μόνο που ξεχώρισε ήταν το γεγονός, ότι ο Στιβ Μπαρτ, σημείωσε 28 πόντους και ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του ματς. Από την άλλη πλευρά, ούτε ένας παίκτης του Αμαρουσίου δεν είχε πάνω από 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 36-25, 55-30, 72-44

Οι σκόρερ των ομάδων:

Ολυμπιάδα (Βουρνάς): Λάππας 5, Σιμς 14(3), Ντάιαλ 7, Μπαρτ 28 (4), Αλμπάνο 8, Ασημακοπουλος ,Χαρίσης 2, Καλαιτζίδης 2, Μπουντούρης 6

Μαρούσι (Κακιούσης): Τζιάζβιν 9,Νοέας, Χαραλαμπίδης 9 (3), Κυρίτσης 10, Σειμπουτις 9, Στεφανίδης, Κολώκας 2, Καιμακόγλου 2, Γιαννουλάκος 1, Συμεωνίδης 2

Βουρνάς: " Δεν σκεφτήκαμε τη διαφορά"

Για τα προβλήματα του Αμαρουσίου, τα οποία βοήθησαν την Ολυμπιάδα, μίλησε ο προπονητής των Πατρινών, Νίκος Βουρνάς. Ο Λευτέρης Κακιούσης ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο της ομάδας για την εμφάνιση.

" Πήραμε ένα μάθημα από τον Παναθηναϊκό. Γνωρίζαμε ότι το Μαρούσι είχε πολλά προβλήματα και πάνω εκεί δουλέψαμε. Όλα ήταν πολύ πιο εύκολα χωρίς τον Έιμπραμς. Τώρα θα πρέπει να χαμηλώσουμε τα κεφάλια μετά τη νίκη και να σκεφτ μόνο τον Μακεδονικό. Το αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει πλήρως τη δυναμικότητα των δύο ομαδων. Ασφαλώς και δεν είχα κάνει πλάνα για τη διαφορα, ανάλογα πως θα πήγαινε το παιχνίδι. Βασικός στόχος παραμένει η παραμονή. Πιστεύω ότι έγιναν οι κατάλληλες αλλαγές στο κατάλληλο χρονικό σημείο και έδεσε η ομάδα".

Λευτέρη Κακιούσης: " Συγχαρητήρια στην Ολυμπιάδα για τη νίκη της, στην οποία βέβαια συντελέσαμε και εμείς με το παιχνίδι μας. Οι αντίπαλοι είχαν τον έλεγχο κι εμείς δυστυχώς δεν αντιδράσαμε και οι παίκτες μου επηρεάστηκαν περισσότερο απο τις απουσίες και τους τραυματισμούς. Γίνεται αγώνας δρόμου για να γυρίσουν οι τραυματίες και πιστεύω άμεσα να τους έχουμε κοντά μας. Ζητάμε ένα μεγάλο συγνώμη από τον κόσμο της Πάτρας για αυτό που παρουσιάσαμε σήμερα. Πρώτη φορά χάνουμε έτσι. Όλα τα παιχνίδια ακόμα και αυτά που χάσναμε τα χάναμε στον πόντο".

Για την καθοδική πορεία του Αμαρουσίου, ο "ΛΕ-ΚΑ", είπε: " Το μπάσκετ περνάει γενικότερα μια κρίση και οι επιχειρηματίες το σκέφτονται. Το Μαρούσι λειτουργεί υποδειγματικά και όλα την τελευταία μέρα του μήνα είναι τακτοποιημένα. Αυτή η ήττα σίγουρα μπορεί να μας στοιχίσει. Είμαστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για την ήττα".

*Στο γήπεδο ήταν ο Λετονος 22 ετών 1.92, Μάρτιν Πέρκινς, που υπάρχει πιθανότητα να πάρει τη θέση του Μπαρτ, αν και με τη σημερινή εμφάνιση του Αμερικανού, κάτι τέτοιο δεν θα ήταν λογικό.

Η εξέλιξη του αγώνα:
1' Έναρξη 10λέπτου
2' Τρίποντο Μαρούσι Σεϊμπούτις (0-3)
4' Τρίποντο Ολυμπιάδα Σιμς
5' Δίποντο Μαρούσι Κυρίτσης
6' Δίποντο Ολυμπιάδα Μπαρτ
7' Δίποντο Μαρούσι Τζάζβιν
10' Λήξη 10λεπτου 19-17
Ντέρμπι ήταν το πρώτο δεκάλεπτο στην Πάτρα, αφού υπήρξαν αρκετές εναλλαγές στο προβάδισμα. Οι δύο Αμερικανοί της Ολυμπιάδας, Σιμς και Μπαρτ, έχουν συνολικά 16 πόντους και οδηγούν την ομάδα τους. Τζάζβιν και Κυρίτσης είναι οι πρωταγωνιστές από πλευράς Αμαρουσίου
11' Δίποντο Ολυμπιάδα Σιμς
15' Δίποντο Μαρούσι Κυρίτσης
16' Τρίποντο Ολυμπιάδα Σιμς
Έχει ξεφύγει η Ολυμπιάδα, που συνεχίζει με ηγέτη τον Σιμς. Το Μαρούσι έχει πάθει μπλακ άουτ, τη στιγμή που οι αντίπαλοί του είναι στο +11 (33-22)
18' Τρίποντο Ολυμπιάδα Λάππας
20' Λήξη ημιχρόνου 36-25
Οι γηπεδούχοι έχουν τον έλεγχο του αγώνα, χάρη κυρίως στην πολύ καλή απόδοση του Σιμς, αλλά και την αποτελεσματική άμυνα. Οι παίκτες του Κακιούση, δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αντιδράσουν, αφού στη δεύτερη περίοδο δεν τα πήγαν καθούλου καλά
21' Έναρξη 10λέπτου
22' Τρίποντο Μαρούσι Μπαρτ
23' Δίποντο Ολυμπιάδα Σιμς
Με ηγέτες τους Αμερικανούς συνεχίζει να προηγείται η Ολυμπιάδα (42-30)
24' Δίποντο Μαρούσι Τζάζβιν
25' Δίποντο Ολυμπιάδα Μπαρτ
26' Δίποντο Ολυμπιάδα Σιμς (51-30)
Το Μαρούσι είναι τραγικό και τα Αμερικανάκια της Ολυμπιάδας, κάνουν ότι θέλουν στο γήπεδο. Με μόλις 30 πόντους, οι παίκτες του Κακιούση, δεν μπορούν να ονειρεύονται νίκη
30' Λήξη 10λεπτου 55-30
Το Μαρούσι έχει καταρεύσει και η Ολυμπιάδα, είναι στο +25 στο τέλος της τρίτης περιόδου
31' Δίποντο Ολυμπιάδα Μπαρτ (57-30)
40' Λήξη αγώνα 72-44
Η Ολυμπιάδα έκανε το μεγάλο βήμα και διέλυσε το Μαρούσι με 72-44, μπαίνοντας για τα καλά στο παιχνίδι για την είσοδο στα πλέι οφ. Οι παίκτες του Βουρνά, είχαν σε μεγάλη μέρα τους Σιμς και Μπαρτ, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που για ακόμα μία φορά απογοήτευσαν, σημειώνοντας μόλις 44 πόντους


























TAGS ΜΑΡΟΥΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ