ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο πρόσωπο του VW Polo

Το νέο πρόσωπο του VW Polo
VW POLO

Αναβαθμισμένο σεσχεδίαση, με hi-tech χαρακτηριστικά, ψηφιοποίηση και τέσσερα κινητήρια σύνολα.

Το τελευταίο τρίμηνο του 2021 αναμένεται στην Ελλάδα το φρεσκαρισμένο Polo, ένα από τα πιο εμπορικά αυτοκίνητα στην κατηγορία των supermini, με πάνω από 18 εκατ. πωλήσεις από το 1975.

Εκείνο που χαρακτηρίζει τη νέα, facelift έκδοση, είναι οι νέοι προφυλακτήρες και η πέμπτη πόρτα, τα φωτιστικά LED μπροστά (προαιρετικά προβολείς IQ.LIGHT LED matrix) και πίσω που ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό, η λωρίδα φωτός LED κατά μήκος της μάσκας του ψυγείου, που έρχεται σε αρμονία με τα μοντέλα ID., το Golf και το Arteon, το Digital Cockpit (με ψηφιακή οθόνη οργάνων 8 ιντσών), με επανασχεδιασμένο πολυλειτουργικό τιμόνι και συστήματα ψυχαγωγίας νέας γενιάς, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου (eSIM) και του App-Connect Wireless (ανάλογα με την έκδοση).

Βασισμένο στη νέα, μεταβλητή πλατφόρμα της VW, διατηρεί τις συμπαγείς αναλογίες (μήκος 4,053 μ., πλάτος 1,751 μ., ύψος 1,446 μ.), με το αρκετά μεγάλο μεταξόνιο των 2,564 μ. να προσφέρει επαρκείς χώρους, ακόμα και για πέντε επιβάτες, με το πορτ-μπαγκάζ να φιλοξενεί 351 λίτρα αποσκευών.

Αρχικά θα λανσαριστεί με τέσσερα μοτέρ βενζίνης και αργότερα θα έρθει και σε έκδοση GTI.

Το νέο πρόσωπο του VW Polo
VW POLO

Το ατμοσφαιρικό μοτέρ 1.0 MPI αποδίδει 80 PS (59 kW), με μέγιστη ροπή 93 Nm και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 ταχυτήτων. Ο υπερ-τροφοδοτούμενος 1.0 TSI έχει δύο εκδόσεις ισχύος, με 95 PS (70 kW) που συνδυάζεται με 7άρι DSG και 5άρι μηχανικό, και με ισχύ 110 PS (81 kW), ροπή 200 Nm και 7άρι DSG κιβώτιο.

Υπάρχει, δε και η έκδοση διπλού καυσίμου, φυσικού αερίου – βενζίνης, 1.0 TGI - 90 PS (66 kW), με μέγιστη ροπή 160 Nm, που εκκινεί και λειτουργεί με φυσικό αέριο, και όταν αδειάσουν οι δεξαμενές, αν δεν έχει προλάβει να ανεφοδιαστεί, γυρίζει σε βενζίνη.

Στον βασικό εξοπλισμό ανήκουν τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, όπως το Autonomous Emergency Braking Front Assist, το οποίο περιλαμβάνει το City Emergency Braking System και το Lane Assist, κάτι που το τοποθετεί στην κορυφή της κατηγορίας του.

Ως προς τις νέες εκδόσεις εξοπλισμού, η «Polo» διαθέτει, επιπλέον των στάνταρ που προανέφερα, κεντρικό αερόσακο, ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό, προεντατήρα ζώνης ασφαλείας για την περιοχή γύρω από τη λεκάνη, σύστημα κλιματισμού, σύστημα ήχου Composition Media με οθόνη 6,5 ιντσών, Bluetooth κινητού τηλεφώνου, εξωτερικούς καθρέφτες - ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι, και ηλεκτρικά παράθυρα εμπρος-πίσω.

Το νέο πρόσωπο του VW Polo
VW POLO

Υπάρχουν επίσης οι εκδόσεις "Life", "Style" και "R-Line", με περισσότερα χαρακτηριστικά, ενώ προαιρετικά διατίθεται αυτόματος κλιματισμός μέσω οθόνης αφής, IQ.DRIVE Travel Assist, με λειτουργίες όπως το Adaptive Cruise Control (ACC) και το Lane Assist για τη δημιουργία ενός νέου συστήματος υποβοήθησης που επιτρέπει ημιαυτόνομη οδήγηση με ταχύτητες έως και 210 χλμ./ώρα, πανοραμική ανακλινόμενη και συρόμενη ηλιοροφή, ζάντες αλουμινίου έως 17 ιντσών, το ηχοσύστημα BeatsAudio με συνολική έξοδο 300 Watt, σύστημα κλειδώματος χωρίς κλειδί και σύστημα εκκίνησης Keyless Access, φωνητικός έλεγχος, φιμέ πίσω παράθυρα, κοτσαδόρος και ένα ιδιαίτερο σπορ πακέτο (για Style και R-Line) με αμάξωμα χαμηλωμένο κατά 15 χιλ., ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό (XDS) και επιλογή προφίλ οδήγησης.

Photo Credits: VW Polo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ