SUPERLEAGUE FORMULA

Ξεκινούν τα τεστ για την Superleague Formula

Ξεκινούν τα τεστ για την Superleague Formula
Θρύλος φόρμουλα

H προετοιμασία για την Superleague Formula συνεχίζεται στην πίστα Βαλελούνγκα κοντά στην Ρώμη, με τους τοπικούς ήρωες, την ομάδα της Ρόμα και την Fisichella Motor Sport να ζεσταίνουν τις μηχανές τους

Το μονοθέσιο της Ρόμα, θα οδηγήσει ο πρώην δοκιμαστής της Φόρμουλα 1, Ενρίκο Τοκάτσελο, γεννημένος στη Ρώμη όπως και το αφεντικό της ομάδας, Τζιανκάρλο Φιζικέλα, γνωστό οπαδό της Ρόμα.
Οι υπόλοιποι οδηγοί, είναι και αυτοί έτοιμοι να οδηγήσουν τα μονοθέσιά τους στην κορυφή. Μερικά από τα ονόματα των οδηγών είναι αυτά τον Ρόμπερτ Ντόρνμπος (Μίλαν), Μπόρχα Γκαρσία (Σεβίλη), Άντι Ζούμπερ (Αλ Έιν), Μάξ Βίσελ (Βασιλεία), Γιέλμερ Μπούρμαν (Αϊντχόφεν), οι Τζέισον Ταΐνκι και Αλεσάντρο Πιερ Γκουίντι (Γαλατασαράι) και Νταβίντε Ριγκόν (Γκουόαν Πεκίνου).

Οι ομάδες που θα τρέξουν αυτήν την εβδομάδα είναι οι Scuderia Playteam (Μίλαν και Γαλατασαράι), Ατσέρτι (Αϊντχόφεν και Αλ Έιν), GU Racing (Ολυμπιακός και Βασιλεία), Zakspeed (Ντόρτμουντ και Γκουόαν Πεκίνου), Fisichella Motor Sports (Ρόμα), Team Westec (Ρέιντζερς και Πόρτο), Eurointernational (Κορίνθιανς) και Astromega (Άντερλεχτ και Φλαμένγκο).

Ο σύλλογος από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αλ Έιν, θα έχει επίσης ένα γηγενή όδηγό, ο οποίος θα επιστρέψει στα κοκπιτ. Παρότι γεννημένος στην Αυστρία, ο Άντι Ζούμπερ ζει στο Ντουμπάι και τρέχει με δίπλωμα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

"Υπό φυσιολογικές συνθήκες αν η Αλ Έιν έπαιζε με την Μίλαν θα έχανε, όμως στους αγώνες που θα γίνουν, έχουμε την ευκαιρία να τους κερδίσουμε και νομίζω πως θα το κάνουμε σε αρκετούς αγώνες" δηλώνει ο οδηγός από την Αυστρία και συνεχίζει "Ο V12 κινητήρας είναι απίστευτος. Κοιτάς τη μηχανή και σκέφτεσαι-Θέλω να οδηγήσω αυτό το αμάξι"

Άλλος ένας πρώην οδηγός της Φόρμουλα 1, Ρόμπερτ Ντόρνμπος, είναι έτοιμος να επιστρέψει με τα χρώματα της Μίλαν στη δράση. "Γνωρίζουμε πως τα μονοθέσια, είναι ισοδύναμα, δεν υπάρχει διαφορά, όλοι έχουν το ίδιο κυβώτιο ταχυτήτων, ίδιο μηχανή, ίδια λάστιχα- είναι πραγματικά δύσκολο να ξεπεράσεις κάποιον σε αυτού του είδους τα μονοθέσια, έτσι νομίζω πως θα είναι πραγματικά δυνατοί αγώνες" δηλώνει ο Ντόρνμπος.

"Η προπόνηση πήγε καλά όλη την προηγούμενη εβδομάδα. Το μονοθέσιο είναι σε καλή κατάσταση. Είχαμε μερικά μικρά προβλήματα, όμως τα ξεπεράσαμε και πήγαμε καλά. Ο ήχος είναι καταπληκτικός, οι θεατές θα το λατρέψουν".

Ένας αρκετά μεγάλος αριθμός οδηγών αναμένεται να επισκεφθούν τα δοκιμαστικά της Βαλελούνγκα. Την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν αρκετές... guest εμφανίσεις όπως αυτή του Ισπανού οδηγού της GP2 Άντι Σούτσεκ, οδηγώντας το πρότυπο αμάξι της Σούπερλιγκ Φόρμουλα.

"Την πρώτη φορά που είδα το μονοθέσιο, μου φάνηκε κάπως περίεργο, όταν όμως το οδήγησα μου φάνηξε πραγματικά καλό όχημα. Είναι παρόμοια με τα μονοθέσια της GP2 όμως νομίζω πως είναι πολύ γρήγορο και πολύ ασφαλές την δεδομένη στιγμή" δήλωσε ο Σούτσεκ.















TAGS SUPERLEAGUE FORMULA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ