FORMULA 1

Βολφ: "Ο Χάμιλτον μου είπε πως συνάντησε τον πρόεδρο της Ferrari σε εστιατόριο"

Mercedes-Benz AG
2023 Singapore Grand Prix, Friday - LAT Images MERCEDES-BENZ AG

Ο διευθυντής της Mercedes F1 Τότο Βολφ έριξε φως στις επαφές που είχε ο Λιούις Χάμιλτον με τον πρόεδρο της Ferrari Τζον Έλκαν, λίγο καιρό πριν ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου του με την ομάδα του Μπράκλεϊ.

Μετά τον ίδιο τον Λιούις Χάμιλτον, και ο Βολφ επιβεβαίωσε τη φημολογία μηνών ότι ο Βρετανός επτάκις πρωταθλητής της F1 είχε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με την ομάδα του Μαρανέλο. Όμως -όπως ο Λιούις, έτσι και- ο Αυστριακός επιβεβαίωσε ότι ποτέ δεν υπήρξε ρεαλιστική πιθανότητα να ντυθεί ο Χάμιλτον στα κόκκινα της Scuderia.

"Υπήρξε μια καθυστέρηση, αλλά πάντοτε ήταν ξεκάθαρο ότι το θέμα θα τελείωνε έτσι και ο Λιούις θα έμενε μαζί μας" είπε ο Βολφ σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Gazzetta dello Sport. "Είμαστε με τον Λιούις πάντοτε πολύ ξεκάθαρα στη σχέση μας. Πριν από λίγο καιρό, μου είπε πως ‘συνάντησα τον Τζον Έλκαν για ένα γεύμα, αλλά να ξέρεις ότι δεν πάω πουθενά’.

Όταν κυκλοφορούσαν οι φήμες για τις συζητήσεις του με τη Ferrari, με διαβεβαίωσε λέγοντας ‘Τότο, δεν έχω ξεκινήσει καμία διαπραγμάτευση. Αλλά καταλαβαίνω όλες τις φήμες που έχουν διαρρεύσει", συμπλήρωσε ο διευθυντής της Mercedes F1.

Οι φήμες όντως έστεκαν, αν και όχι με απόλυτη ακρίβεια: ανέφεραν ότι υπήρχε το ενδεχόμενο ανταλλαγής του Λιούις Χάμιλτον με τον Σαρλ Λεκλέρ στις Ferrari και Mercedes αντίστοιχα, όμως αυτό ποτέ δεν ήταν ένα ρεαλιστικό σενάριο.

Ο Χάμιλτον, άλλωστε, επιβεβαίωσε και δημόσια ότι ποτέ δεν σκέφτηκε σοβαρά τη μετακόμιση στην Ιταλία και ότι ποτέ δεν είχε αμφιβολία ότι ήθελε να συνεχίσει να οδηγεί για τη Mercedes - παρά το δέλεαρ του θρύλου της Ferrari. Έτσι, το τέλος του 2025 θα τον βρει για 13 διαδοχικές σεζόν στη Mercedes, και σε ηλικία 41 ετών.

"Η υπογραφή του που ανακοινώσαμε ήρθε μετά από έξι μήνες, αλλά [οι διαπραγματεύσεις είχαν να κάνουν] μόνο με τα θέματα του marketing και των χορηγών", συνέχισε ο Βολφ. "Στο μυαλό μου δεν υπήρχε ποτέ καμία αμφιβολία. Έχουμε ταυτόχρονα και τον Τζορτζ για άλλες δύο σεζόν, που είναι το μέλλον της ομάδας. Έχει μεγαλώσει μέσα στη Mercedes και είναι η επόμενη γενιά μετά τον Χάμιλτον. Είμαστε χαρούμενοι", κατέληξε ο Αυστριακός.

Θυμίζουμε ότι ο Ράσελ επίσης ανανέωσε για δύο επιπλέον χρόνια το συμβόλαιό του με την ομάδα του Μπράκλεϊ, στην οποία το 2022 αντικατέστησε τον Βάλτερι Μπότας, και ήδη κέρδισε την πρώτη του νίκη στη Formula 1 στο περσινό GP της Βραζιλίας.

TAGS FORMULA 1 F1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ