FORMULA 1

Βολφ: "Ο Χάμιλτον ίσως χάσει το GP του Καναδά λόγω των πόνων στη μέση"

Ο Λούις Χάμιλτον πριν από το ξεκίνημα του GP του Αζερμπαϊτζάν
Ο Λούις Χάμιλτον πριν από το ξεκίνημα του GP του Αζερμπαϊτζάν 2022 HAMAD MOHAMMED, POOL VIA AP

Η βίαιη καταπόνηση της μέσης του Λιούις Χάμιλτον και οι ισχυροί πόνοι που ένιωθε κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του GP του Αζερμπαϊτζάν ενδέχεται να τον βγάλουν νοκ-άουτ από τον αγώνα του Μόντρεαλ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο Χάμιλτον είπε κατά τη διάρκεια του αγώνα, πριν καν αυτός φτάσει στο μέσον του, ότι οι έντονες αναπηδήσεις (porpoising) της Mercedes W13 του προκαλούσαν αφόρητους πόνους. Στο τέλος βγήκε μετά μεγάλης δυσκολίας από το κόκπιτ, και είπε ότι σε όλη τη διάρκεια του GP στο Μπακού δάγκωνε τα δόντια του για να αντέξει τους πόνους.

Μετά την απολογία του στον Χάμιλτον, για ένα αυτοκίνητο που ο ίδιος ο Τότο Βολφ χαρακτήρισε "σκ@τοκούτι", ο Αυστριακός διευθυντής της Mercedes F1 εξέφρασε την ανησυχία του ότι ο τραυματισμός του Βρετανού επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή ίσως τον θέσει εκτός αγώνα στο επερχόμενο GP του Καναδά.

"Είναι αληθινά πολύ άσχημα. Πρέπει να βρούμε μια λύση", τόνισε ο Βολφ. "Σε αυτό το χρονικό σημείο, πιστεύω ότι έχει επηρεαστεί χειρότερα [από το porpoising] από κάθε άλλο οδηγό. Αλλά σχεδόν όλοι οι οδηγοί συμφώνησαν μεταξύ τους ότι κάτι πρέπει να γίνει. Θέλω να πω ότι το πρόβλημα αυτό επηρεάζει και τον Τζορτζ [Ράσελ] και πολλούς άλλους".

Σε ερώτηση αν ο τραυματισμός του Χάμιλτον καθιστά αμφίβολη τη συμμετοχή του 37χρονου στο GP Καναδά, ο Βολφ είπε "ναι, οπωσδήποτε. Δεν τον έχω δει ούτε έχω μιλήσει μαζί του ακόμα, αλλά μπορεί εύκολα να δει κανείς ότι αυτό δεν είναι πια ένα μυικό πρόβλημα. Εννοώ, αυτό το θέμα φτάνει μέχρι τη σπονδυλική του στήλη και μπορεί να έχει κάποιες επιπτώσεις".

Σε περίπτωση που δεν καταφέρει ο Χάμιλτον να αγωνιστεί στο Μόντρεαλ, πιθανότεροι υποψήφιοι για την αντικατάστασή του είναι οι εφεδρικοί οδηγοί της Mercedes Στόφελ Βαντούρν και Νικ ντε Βρις.

TAGS FORMULA 1 F1 MERCEDES F1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ