FORMULA 1

Βολφ: "Από το 2024 και πάλι νίκες για τη Mercedes"

Ο Τότο Βολφ
Ο Τότο Βολφ MERCEDES-BENZ AG

Ο διευθυντής της Mercedes F1 Τότο Βολφ είπε ότι δεν είναι ρεαλιστικό για την ομάδα του Μπράκλεϊ -και για τους Λιούς Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ- να τρέφουν ελπίδες ότι θα καταφέρουν να κερδίσουν νίκες από τη Red Bull επί ίσοις όροις στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1.

Η εμμονή της Mercedes F1 να μείνει πιστή στη σχεδιαστική φιλοσοφία του περσινού της μονοθεσίου W13 και με τη φετινή W14 απέτυχε παταγωδώς στο ξεκίνημα της φετινής Formula 1: η πρώην πρωταθλήτρια έμεινε στα GP του Μπαχρέιν και της Τζέντα χωρίς ρεαλιστική δυναμική να επιτρέψει στους Χάμιλτον και Ράσελ να διεκδικήσουν έστω και μία θέση στο βάθρο.

Τώρα η ομάδα του Μπράκλεϊ έχει αποφασίσει να αλλάξει ριζικά τη σχεδιαστική φιλοσοφία του φετινού της μονοθεσίου, φέρνοντάς το κοντά στις βασικές αρχές της ανίκητης Red Bull RB19. Και η διαδικασία για να το κατανοήσει και να το εξελίξει -σύμφωνα με τον Τότο Βολφ- θα χρειαστεί 6 έως 12 μήνες.

"Έχουμε κάνει μόνο δύο αγώνες φέτος, αλλά είναι ρεαλιστικό να κοιτάζουμε τις διαφορές; Όχι, δεν είναι" είπε ο Βολφ. Και μετά για την ανασχεδιασμένη νέα Mercedes συμπλήρωσε: "Πιστεύω ότι ο χρόνος που θα χρειαστούμε είναι πιθανώς μεταξύ έξι και δώδεκα μηνών, διότι τόσος ήταν ο χρόνος που μας πήρε πέρσι για να καταλάβουμε τι ακριβώς συνέβαινε με το αυτοκίνητο".

Ο Αυστριακός εκτιμά, πάντως, ότι μετά το ντεμπούτο της ανασχεδιασμένης Mercedes στην πίστα -που πιθανολογείται ότι θα γίνει στο GP της Ίμολα στο τέλος Μαΐου- θα αρχίσει να βαδίζει η ομάδα στο σωστό δρόμο για να αρχίσει να μειώνει τη χαώδη υστέρησή της από τη Red Bull, εξελίσσοντας στην πορεία με γοργό ρυθμό τη νέα Mercedes.

Πέραν αυτών, ο Βολφ είπε ότι μετά και τη διαφαινόμενη δεύτερη διαδοχική σεζόν αποτυχίας της ομάδας στη Formula 1, η θέση του στο Μπράκλεϊ δεν είναι επισφαλής. Ο Αυστριακός κατέχει μερίδιο 33% των μετοχών της ομάδας μαζί με τη Daimler και την εταιρεία πετρελαιοειδών Ineos - που, όπως λέει, εξακολουθούν να τον υποστηρίζουν πλήρως.

Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει πως ο Βολφ δεν είναι υπόλογος στους διοικητές των άλλων δύο εταιρειών, στον πρόεδρο της Daimler Όλα Καλένιους και της Ineos Σερ Τζιμ Ράτκλιφ. Όμως, αυτή η επιχειρηματική ισορροπία που αλλάζει διαρκώς με κάθε αλλαγή της απόδοσης της ομάδας στην πίστα δεν έχει φέρει τον 51χρονο Αυστριακό σε δύσκολη θέση.

"Οι επικεφαλής της Mercedes και της Ineos είναι άνθρωποι υψηλής αποδοτικότητα, είτε στον πυρήνα των επιχειρήσεών τους είτε στα σπορ", είπε ο Βολφ. "Έχουμε περάσει όλοι σκαμπανεβάσματα, δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος αμφιβολίας. Η υποστήριξή τους είναι αμέριστη για να επιστρέψουμε στο σωστό δρόμο. Δεν θα μπορούσαμε να ευχηθούμε καλύτερη στήριξη από τον Τζιμ και τον Όλα και όλους όσους άλλους εμπλέκονται με αυτό".

TAGS FORMULA 1 F1 MERCEDES F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ