PEUGEOT

 Τα TOP-5 Info για το αγωνιστικό Peugeot 9X8

 Τα TOP-5 Info για το αγωνιστικό Peugeot 9X8
PEUGEOT 9X8 HYPERCAR PEUGEOT

Το εντυπωσιακό υβριδικό Hypercar θα κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο στη Μόντσα τον Ιούλιο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA.

Η αρχή έγινε το 2021 με το concept που μας είχε παρουσιάσει η Peugeot, δηλώνοντας την πρόθεσή της να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA (WEC). Πλέον, το Peugeot 9X8 παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας, έχοντας διανύσει περισσότερα από 10.000 χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια δοκιμών 25 ημερών.

 Τα TOP-5 Info για το αγωνιστικό Peugeot 9X8
PEUGEOT 9X8 HYPERCAR PEUGEOT

Αυτά είναι τα TOP-5 Info για το αγωνιστικό Hypercar.

  1. Το αγωνιστικό ντεμπούτο του εντυπωσιακού 9Χ8 θα γίνει στην Ιταλία, στον αγώνα των 6 Ωρών της Μόντσα (6 Hoursof Monza) στις 10 Ιουλίου. Αυτό σημαίνει πως δεν θα λάβει μέρος στις 24 Ώρες του Le Mans φέτος. Τα δύο Peugeot 9X8 θα διαγωνιστούν επίσης τόσο στις 6 Ώρες του Φούτζι της Ιαπωνίας τον Σεπτέμβριο όσο και στις 8 Ώρες του Μπαχρέιν του Νοεμβρίου.
  2. Έξι οδηγοί έχουν οριστεί για να σχηματίσουν τα δύο πληρώματα στο ιταλικό 6 Hoursof Monza. Συγκεκριμένα, ο ΒρετανόςΠολ Ντι Ρέστα, ο Γάλλος Λόικ Ντιβάλ, ο Δανός Μίκελ Τζένσεν, ο Βραζιλιάνος Γουστάβο Μενέζες, ο Βρετανός Τζέιμς Ρόσιτερ και ο Γάλλος Ζαν-Έρικ Βερνιέ. Η ακριβής σύνθεση κάθε τριάδας θα επιβεβαιωθεί τις επόμενες εβδομάδες μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα δοκιμών του αυτοκινήτου πριν από το αγωνιστικό ντεμπούτο του.

     Τα TOP-5 Info για το αγωνιστικό Peugeot 9X8
    PEUGEOT 9X8 HYPERCAR NICOLAS ZWICKEL / PEUGEOT


  3. Το Peugeot 9X8 φέρνει μια άνευ προηγουμένου σχεδιαστική φιλοσοφία στο θεσμό FIAWEC. Το πρωτοποριακό Hypercarξεχωρίζει από τα ανταγωνιστικά μοντέλα λόγω της απουσίας της πίσω πτέρυγας. Το αυτοκίνητο συμμορφώνεται με τους κανονισμούς που διέπουν την κατηγορία LeMans Hypercar (LMH) της ACO και της FIA, η οποία είναι πιο προσιτή από την κορυφαία κατηγορία LMP1, αλλά εξίσου ανταγωνιστική.
  4. Ουσιαστικά αποτελεί τη βιτρίνα για την τεχνολογική τεχνογνωσία της Peugeot στους τομείς του υβριδισμού και της ηλεκτροκίνησης. Είναι τετρακίνητο, με τους πίσω τροχούς να κινούνται από έναν bi-turbo V6 κινητήρα 2,6 λίτρων και710 ίππων, ενώ ένας ηλεκτροκινητήρας 273 ίππων κινεί τους μπροστινούς τροχούς. Η μπαταρία υψηλής τάσης, 900 volt του αυτοκινήτου αναπτύχθηκε από κοινού με την TotalEnergies/Saft.Η Michelinαπό την πλευράς της παρέχει τα ελαστικά.
  5. Το Peugeot 9X8 έχει μήκος 4,995 μέτρα, πλάτος 2 μέτρα και ύψος 1,145 μέτρα. Ζυγίζει μόλις 1.030 κιλά και το ρεζερβουάρ του χωράει έως και 90 λίτρα 100% ανανεώσιμων καυσίμων ExcelliumRacing 100 της TotalEnergies.
TAGS PEUGEOT WEC TOP-5
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ