ΡΑΛΙ

Τα εκπληκτικά νούμερα του Ντακάρ

Τα εκπληκτικά νούμερα του Ντακάρ

745 διαγωνιζόμενοι και μηχανικοί από 53 διαφορετικές χώρες θα διασχίσουν 8.574 χιλιόμετρα σε 14 μέρες για να φτάσουν από τη Λίμα στο Σαντιάγο.

Το Ράλι Ντακάρ βρίσκεται σε εξέλιξη με την ολοκλήρωση της πρώτης ειδικής, ωστόσο μέχρι την ανασυγκρότηση των διαγωνιζόμενων αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στους αριθμούς του Ντακάρ.

Μολονότι δέχεται σκληρή κριτική τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των ανθρώπινων ζωών που έχουν χαθεί, μετράει ήδη 34 χρόνια ζωής, ενώ έχει ταξιδέψει σε 27 διαφορετικές πόλεις.

Ένα τεράστιο καραβάνι με 745 ανθρώπους (οδηγούς, συνοδηγούς και μηχανικούς), αυτοκίνητα, quads, μοτοσικλέτες και οδηγοί βρίσκονται σε κίνηση προκειμένου να διασχίσουν τα 8.574 που χωρίζουν τη Λίμα (Περού) από το Σαντιάγο (Χιλή).

Φέτος στο Ντακάρ συμμετέχουν πληρώματα από 53 διαφορετικές χώρες. Η Γαλλία έχει τη μεγαλύτερη εκπροσώπη, 123 συμμετέχοντες δηλαδή το 16% των διαγωνιζόμενων. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία οδηγός, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι ο 73χρονος Αργεντινός Κλαούντιο Ρεγκουνάτσι.

Φυσικά, και η διοργάνωση είναι ακριβή αν κρίνουμε από το μέγεθος του "στόλου" των διοργανωτών: 40 αυτοκίνητα, 11 ελικόπτερα, 12 αεροπλάνα, 55 φορτηγά, 5 λεωφορεία που μεταφέρουν μεταξύ άλλων και δημοσιογράφους.

Εικόνα από τον φετινό αγώνα θα ταξιδέψει σε 190 διαφορετικές χώρες, χάρη στα περίπου εβδομήντα τηλεοπτικά κανάλια που έχουν τα δικαιώματα της διοργάνωσης.

TAGS ΡΑΛΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ