MOTORSPORTS

Συνέβη και αυτό: Κούκλα μανεκέν έπεσε στην πίστα σε αγώνα των Indycars

AP Photo/Ryan Sun
Team Penske driver Scott McLaughlin runs laps during a qualifying session for the IndyCar Grand Prix of Long Beach auto race Saturday, April 20, 2024, in Long Beach, Calif. AP PHOTO/RYAN SUN

Στο παγκόσμιο μότορσπορ έχουν συμβεί πολλά, αλλά μάλλον ποτέ άλλοτε αυτό που συνέβη στον αγώνα των Indycars στην πίστα του Barber της Αλαμπάμα των ΗΠΑ: μια εκθεσιακή κούκλα έπεσε στην άκρη της πίστας από μια γέφυρα κατά τη διάρκεια του αγώνα, αφήνοντας τους οδηγούς να αναρωτιούνται τι ήταν αυτό που έβλεπαν.

Πρώτα από όλα να κάνουμε τις συστάσεις: η κούκλα ονομάζεται Τζορτζίνα, είναι κατασκευασμένη από πλαστικό και φάιμπεργκλας και την τοποθέτησε στην εναέρια πεζογέφυρα της στροφής 8 το 2016 ο εκκεντρικός ιδιοκτήτης της πίστας της Αλαμπάμα, Τζορτζ Μπάρμπερ.

Στον 52ο από τους 90 γύρους του αγώνα έσπασαν τα άγκιστρα που τη συγκρατούσαν και έπεσε με πανηγυρικό τρόπο στην άκρη της πίστας. Μια σειρά από μονοθέσια την προσπέρασαν, αλλά ο Λούκα Γκιότο της Dale Coyne Racing τη χτύπησε και έσπασε το δεξί της χέρι. Οι οργανωτές έβγαλαν κίτρινες σημαίες στο σημείο, και λίγους γύρους αργότερα την περισυνέλεξαν κατά τη διάρκεια μίας διακοπής.

Η κυρία που κρεμόταν από τη γέφυρα έπεσε” είπε ο Σαντίνο Φερούτσι της A.J. Foyt Racing στη ραδιοεπικοινωνία, ενώ ο Ουίλ Πάουερ της Penske είπε μετά το τέλος του αγώνα: “Είδα τις κίτρινες σημαίες και μετά πρόσεξα μια κυρία ξαπλωμένη στην άκρη της πίστας. Σκέφτηκα 'πλάκα μου κάνετε, ποιός την άφησε να μπει στην πίστα;'”.

Ευτυχώς, είπε ο Πάουερ, σύντομα συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν ένας αληθινός άνθρωπος αλλά μόνο η Τζορτζίνα. “Ήξερα ακριβώς τι ήταν: η κυρία που ήταν κρεμασμένη εκεί στη γέφυρα. Θα πρέπει να βρουν ορισμένα πολύ καλά καλώδια τώρα”, κατέληξε. Για την ιστορία, τον αγώνα κέρδισε ο ομόλογος του Ουίλ Πάουερ στην Penske, Σκοτ ΜακΛάφλιν.

Λατρεύω όλα αυτά τα καλλιτεχνικά πράγματα, αλλά μάλλον δεν θα έπρεπε [η κούκλα] να βρισκόταν πάνω από την πίστα και να προκαλούσε μια τέτοια κίτρινη σημαία. Ίσως αυτό να αλλάαξει του χρόνου, δεν ξέρω”, τόνισε για το συμβάν ο ΜακΛάφλιν.

Μου αρέσει πολύ αυτή η πλευρά, είναι μοναδική, είναι μια τόσο διασκεδαστική πίστα. Αν έχανα από αυτό, από μια κυρία που έπεσε στην πίστα... Δεν θα πω τίποτα άλλο. Ήταν μια κούκλα μανεκέν, δεν ήταν αληθινός άνθρωπος”, κατέληξε ο νικητής.

TAGS MOTORSPORTS INDYCARS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ