FORMULA 1

Αυτό είναι το νέο μονοθέσιό της Red Bull και του Μαξ Φερστάπεν για το 2022

Αυτό είναι το νέο μονοθέσιό της Red Bull και του Μαξ Φερστάπεν για το 2022

Η Oracle Red Bull Racing παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο για το 2022 παρουσία των Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρεζ.

Το απόγευμα της Τετάρτης (09/02) ήρθε η σειρά της Red Bull να παρουσιάσει το μονοθέσιό της για τη σεζόν 2022 της Formula 1.

Φυσικά από την παρουσίαση δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρεζ, αλλά και φυσικά ο Κρίστιαν Χόρνερ ο οποίος αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχει επιφέρει η αλλαγή κανονισμών στο μονοθέσιο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η RBR δεν άφησε να φανούν οι όποιες ιδέες και καινοτομίες ενδέχεται να έχει εντοπίσει ο Άντριαν Νιούι και η ομάδα αεροδυναμική στο καινούριο πλαίσιο τεχνικών και σχεδιαστικών κανονισμών που διέπουν τα φετινά μονοθέσια, και έχουν αλλάζει ριζικά την εμφάνισή τους.

«Πιστεύω ότι έτσι κι αλλιώς σε κάθε είδους τέτοια παρουσίαση [τα μονοθέσια] έχουν περάσει από photoshop» είπε ο διευθυντης της RBR, Κρίστιαν Χόρνερ, πριν την αποκάλυψη του μονοθεσίου. «Ειδικά βάσει του νέου πλαισίου κανονισμών, οι ομάδες θα είναι προσεκτικές να μην αποκαλύψουν την πνευματική τους ιδιοκτησία και θα προσπαθούν να δείξουν ό,τι λιγότερο μπορούν.

»Δεν θα δείτε ποτέ έναν διαχύτη ή κάτι τέτοιο, και οι πτέρυγες θα είναι ίσως λίγο διαφορετικές, αλλά αυτή είναι η βασική τακτική πια στη Formula 1. Τώρα απλά ανοίγει η κουρτίνα της σεζόν, και στην πραγματικότητα στο Μπαχρέιν θα δείτε μια πιο λεπτομερή εικόνα των αυτοκινήτων στις αγωνιστικές τους προδιαγραφές. Η παρουσίαση της RB18 αποσκοπεί κυρίως στο να παρουσιάσει τις προσδοκίες της ομάδας για τη χρονιά που έρχεται».

Η Red Bull Racing, σύμφωνα με τον Χόρνερ, ελπίζει να κάνει ορισμένα χιλιόμετρα με την RB18 σε ιδιωτικές δοκιμές (που επιτρέπονται -με ορισμένους περιορισμούς- για λόγους προβολής και marketing) ώστε να ελεγχθεί η καλή λειτουργία των συστημάτων της, πριν ξεκινήσουν οι επίσημες χειμερινές δοκιμές εξέλιξης στις 23 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη.

«Προφανώς, με μόλις έξι ημέρες δοκιμών το χειμώνα, θέλεις να αντλήσεις ό,τι περισσότερο μπορείς από κάθε ημέρα», συνέχισε ο Βρετανός. «Στη Βαρκελώνη θα εστιάσουμε την προσοχή μας στην κατανόηση της RB18, κάνοντας συστοιχίες πολλών γύρων, εξελίσσοντας την ανθεκτικότητά της, προσπαθώντας να καταλάβουμε τα χαρακτηριστικά της».

TAGS FORMULA 1 F1 RED BULL ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ