ΡΑΛΙ ΝΤΑΚΑΡ

Πατέρας και γιος Σάινθ στους πανηγυρισμούς της νίκης στο Ράλι Ντακάρ

Audi Media Center
Carlos Sainz, Carlos Sainz jr., Rolf Michl AUDI MEDIA CENTER

Ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ, οδηγός της Scuderia Ferrari στη Formula 1, ταξίδεψε στη Γιανμπού της Σαουδικής Αραβίας για να γιορτάσει την τέταρτη νίκη του πατέρα του στο Ράλι Ντακάρ, αυτή τη φορά με την Audi. Δείτε τις συγκινητικές στιγμές του τερματισμού, τι είπε ο πρεσβύτερος Σάινθ για τη Ferrari.

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC Κάρλος Σάινθ κέρδισε σήμερα (19/1) στη Σαουδική Αραβία την τέταρτη νίκη του στο Ράλι Ντακάρ, με τέταρτο διαφορετικό κατασκευαστή (μετά τις Volkswagen, Peugeot και Mini X-Raid), οδηγώντας την Audi στην πρώτη νίκη της ιστορίας της στο διασημότερο των Rally-Raid του πλανήτη.

Για την Audi αυτό ήταν το καλυτερο κατευόδιο για τη Formula 1, στην οποία μπαίνει σταδιακά ως επίσημος κατασκευαστής το 2026 αγοράζοντας την ομάδα της Sauber. Προκειμένου να εξοικονομήσει όλους τους διαθέσιμους πόρους της για τη F1, η εταιρεία του Ίνγκολσταντ θα διακόψει την εμπλοκή της με το Ντακάρ και το Παγκίσμιο Πρωτάθλημα Cross-Country φέτος.

Ο Κάρλος Σάινθ, ο “ματαδόρ” των Ράλι, έφτασε σήμερα θριαμβευτής στη Γιανμπού μετά από δύο εβδομάδες της σκληρής δοκιμασίας του Ράλι Ντακάρ, όπου κέρδισε όχι μόνο τις δυσκολίες του αγώνα και την εύθραυστη αξιοπιστία του Audi RS Q e-tron, αλλά και την επίθεση του Σεμπαστιάν Λεμπ τη δεύτερη εβδομάδα του αγώνα για να πετύχει τον 4ο θρίαμβο της καριέρας του στο Ντακάρ, σε ηλικία 61 ετών.

Στον τερματισμό τον περίμενε η οικογένειά του, και ο πατέρας Σάινθ αντέδρασε με ενθουσιασμό όταν αντίκρισε με έκπληξη τον γιο του, Κάρλος Τζούνιορ, μαζί με τη σύζυγο του αστέρα των ράλι, Ρέγιες.

Ο Κάρλος Τζούνιορ ανέκαθεν μιλούσε με θαυμασμό για τον πατέρα του, εξηγώντας ότι για εκείνον είχε το ρόλο όχι μόνο του γονιού, αλλά και του ανθρώπου που τον γέμιζε με κίνητρο: “Είναι μια δύναμη της φύσης, δεν σταματάει ποτέ” είπε ο “Καρλίτο” για τον πρεσβύτερο Σάινθ σε συνέντευξή του το 2022 στην ιστοσελίδα της Ferrari.

Σε πιέζει διαρκώς να ξεπεράσεις τα όριά σου. Η σύνδεσή μου μαζί του ήταν πάντοτε πολύ έντονη. Ο πατέρας μου δεν ξέρει πώς να μείνει ακίνητος. Για μένα, ως παιδί, αυτό πάντα σήμαινε ότι με πίεζε να κάνω περισσότερα. Όταν ξεκίνησα το Karting με υποστήριξε και με γέμισε με κίνητρο. Αποδέχθηκε το ότι δεν θα ακολουθούσα τα βήματά του στα ράλι”.

Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool
Η οικογένεια Σάινθ στον τερματισμό του Ράλι Ντακάρ 2024 MARCELO MARAGNI / RED BULL CONTENT POOL


Πριν από λίγες μέρες, στο περιθώριο του φετινού Ντακάρ, ο πατέρας Σάινθ μίλησε για τον Κάρλος Τζούνιορ, και για τη ζωή του 29χρονου στη Scuderia Ferrari και στο προσκήνιο της Formula 1. Αυτό που σέβομαι στον Κάρλος είναι ότι συνεχίζει βνα βελτιώνεται διαρκώς”, είπε ο 61χρονος στο ιταλικό περιοδικό Autosprint.

Είναι ακόμα νέος, αλλά διαθέτει ήδη πολλή εμπειρία. Νομίζω ότι βρίσκεται στο καλύτερο σημείο του, ακόμα και για την ηλικία του. Υπάρχουν οδηγοί που παύουν να εξελίσσονται κάποια στιγμή, αλλά εκείνος καταφέρνει να προοδεύει κάθε χρόνο”, συμπλήρωσε ο οδηγός της Audi.

Και τέλος, μιλώντας για τη Ferrari ενόψει της σεζόν του 2024, ο πρεσβύτερος Σάινθ κατέληξε: “Έχω την πίστη ότι η Ferrari θα ανέβει το σκαλοπάτι που της υπολείπεται. Το αυτοκίνητο του 2024 πρέπει να είναι καλύτερο κι ελπίζουμε ότι θα κάνει ένα άλμα απόδοσης”.

TAGS ΡΑΛΙ ΝΤΑΚΑΡ ΡΑΛΙ ΝΤΑΚΑΡ 2024 ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΙΝΘ RALLY DAKAR
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ