ΡΑΛΙ

Ο Σάινθ κατέκτησε και το Ντακάρ

Ο Σάινθ κατέκτησε και το Ντακάρ
Κάρλος Σάινθ

Ο Κάρλος Σάινθ αναδείχθηκε νικητής για πρώτη φορά στο Ράλι Ντακάρ. Χατ-τρικ Ντεσπρέ στις μοτοσικλέτες

Πόσες νίκες έχει ο Σάινθ στο WRC; 26, πόσες ο οδηγός από το Κατάρ και Ολυμπιονίκης της Αθήνας στη σκοποβολή; Δύο (κι αυτές στο πρωτάθλημα παραγωγής).
Στα 47 χρόνια του ο Σάινθ κατέκτησε την πρώτη νίκη στο Ράλι Ντακάρ σε Χιλή και Αργεντινή με ένα Volkswagen Touareg, μία πρωτιά που διεκδικούσε από το 2006 και βρισκόταν κοντά πέρυσι πριν "θαφτεί" στην άμμο το Touareg.

Δύο πρωτιές σε ειδικές για τον "ματαδόρ" από τη Μαδρίτη που έφτασε στον τερματισμό με συνολικό χρόνο 47 ώρες και 10 λεπτά.

Ο Αλ Ατιγιάχ επίσης με Touareg κατετάγη πρώτος στην 13η και τελευταία ειδική, αλλά δεύτερος στον αγώνα, δύο λεπτά και 12 δευτερόλεπτα πίσω από το Σάινθ. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Αμερικάνος Μαρκ Μίλερ (+32 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα) επίσης με Touareg.

" Είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για μένα. Νίκησα στην Ευρώπη, στην Ισπανία και σήμερα (σ.σ. Σάββατο) στο Ντακάρ. Είμαι ευτυχισμένος και αισθάνομαι μεγάλη ανακούφιση", υποστήριξε ο σπουδαίος Κάρλος Σάινθ, δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο WRC και έπλεξε το εγκώμιο του Αλ Ατιγιάχ, αν και την Παρασκευή (15/01) ο Άραβας οδηγός τον έκανε.. Τούρκο από τα νεύρα όταν τον "χτύπησε". Οι δυο τους έδωσαν τα χέρια μετά το τέλος του αγώνα, αλλά η ατμόσφαιρα μόνο ζεστή δεν ήταν.

Θα επιστρέψει του χρόνου ο Σάινθ; Δεν έδωσε απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Μάλλον όχι αν αναλάβει το πρότζεκτ της VW στο WRC, ενώ υπάρχει και ο 16χρονος γιος του, ο Καρλίτος που είναι πρωταθλητής στα καρτ και θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τους αγώνες.

Χατ-τρικ για Ντεσπρέ

Ο Γάλλος αναβάτης της KTM, Συρίλ Ντεσπρέ εξασφάλισε την τρίτη νίκη του στο θρυλικό αγώνα. Το 2005 και το 2007 είχε τερματίσει πρώτος στην Αφρική.

" Όλες οι νίκες είναι καλές, αλλά αυτή είναι όμορφη. Είναι μία νίκη που ήρθε χάρη στη σκληρή δουλειά, στην εξειδίκευση και χάρη σε μία εκπληκτική ομάδα. Αυτή η νίκη είναι αποτέλεσμα δουλειάς τριών ετών, τρία χρόνια γεμάτα τραυματισμούς, προπονήσεις και δύσκολη δουλειά".

Εκπληκτική εμφάνιση αν υπολογίσει κανείς ότι ο δεύτερος στη γενική κατάταξη, ο Νορβηγός Παλ Ουλεβαλσέτερ βρέθηκε περισσότερο από μία ώρα πίσω από το Ντεσπρέ. Ο Γάλλος αφιέρωσε τη νίκη στον Ιταλό αναβάτη Λούκα Μάντσα που τον βοήθησε στην αρχή του αγώνα.

Ο 29χρονος άνδρας νοσηλεύεται με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Σαντιάγο. Πιθανότατα να μην καταφέρει να τρέξει ποτέ ξανά στο Ντακάρ, αλλά όλα δείχνουν ότι η ζωή του διέφυγε τον κίνδυνο.

Το φετινό Ντακάρ ξεκίνησε άσχημα με το θάνατο μίας 28χρονης γυναίκας που έχασε τη ζωή της γιατί στεκόταν σε λάθος σημείο μία κακιά στιγμή.


















TAGS ΡΑΛΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ