FORMULA 1

Ο Κούλθαρντ βάζει στον πάγο τις φήμες για Νιούι-Ferrari

JEDDAH, SAUDI ARABIA - MARCH 17: Adrian Newey, the Chief Technical Officer of Red Bull Racing looks on in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at Jeddah Corniche Circuit on March 17, 2023 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
JEDDAH, SAUDI ARABIA - MARCH 17: Adrian Newey, the Chief Technical Officer of Red Bull Racing looks on in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at Jeddah Corniche Circuit on March 17, 2023 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) RED BULL CONTENT POOL

Ο κορυφαίος σχεδιαστής της F1 βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο της φημολογίας για διάφορες ομάδες του σπορ -και τώρα και της Ferrari-, αλλά ο Ντέιβιντ Κούλθαρντ θεωρεί ότι ο 64χρονος Βρετανός δύσκολα θα άφηνε τη Red Bull Racing.

Η φημολογία που αναπτύχθηκε τις τελευταίες εβδομάδες για την ενδεχόμενη μετακίνηση του Άντριαν Νιούι από το Μίλτον Κινς στο Μαρανέλο διαψεύσθηκε ήδη από τον διευθυντή της RBR, Κρίστιαν Χόρνερ, ενώ τώρα και ο πρώην οδηγός της ομάδας Ντέιβιντ Κούλθαρντ είπε ότι δεν θεωρεί πως ο Βρετανός σχεδιαστής θα έφευγε για κάποια άλλη ομάδα.

Παρά την ενδεχόμενη μυθική πρόταση που θα μπορούσε να δεχθεί από άλλες ομάδες της Formula 1, το σημαντικότερο για τον Νιούι είναι ότι η Red Bull Racing έχει διαμορφώσει το περιβάλλον και τις συνθήκες εργασίας όπως ακριβώς τις θέλει ο Νιούι - που ήταν πάντοτε προσεκτικός σε αυτόν τον τομέα. Και κάτι τέτοιο ενδεχομένως δεν θα ήταν εύκολο να συμβεί στο Μαρανέλο.

Η RBR κατάφερε να προσελκύσει τον Νιούι από τη McLaren το 2005, ένα χρόνο μετά την αγορά της Jaguar Racing από τη Red Bull και τη δημιουργία της ομάδας. Ο Κούλθαρντ, που συνεργαζόταν με τον Νιούι επί σειρά ετών στο Ουόκινγκ, συνέβαλλε καίρια στη μεγάλη αυτή μεταγραφή που λίγα χρόνια αργότερα (το 2010) θα έκανε τη RBR παγκόσμια πρωταθλήτρια, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ.

Μιλώντας στην ολλανδική Ziggo Sport, ο Κούλθαρντ είπε πως δεν θεωρεί πιθανή την απόφαση του Νιούι να αφήσει τη Red Bull -η οποία κυριαχρεί τα δύο τελευταία χρόνια, με τα δικά του μονοθέσια- για τη Ferrari: "Δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Ο Άντριαν είναι εξηντάρης, έχει πολλή δίψα ακόμα και άσβεστο πάθος για τη Formula 1, και είναι Βρετανός. Δεν έχει καμία ανάγκη επίδειξης, για να πάει στη Ferrari σε αυτό το στάδιο της καριέρας του", δήλωσε ο Σκοτσέζος.

Ο Κούλθαρντ, νικητής 13 αγώνων της F1, κατέληξε: "Βέβαια όλα είναι δυνατά, όλα όσα μπορεί να φανταστεί κανείς μπορούν να συμβούν. Απλά φαντάζομαι πως [για τον Νιούι] αυτό δεν θα ήταν το σωστό μέρος, ούτε η σωστή στιγμή, και έχει εγκατασταθεί πλήρως στη Βρετανία".

TAGS FORMULA 1 FERRARI RED BULL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ