MOTORSPORTS

Ο Κίμι γρήγορος αλλά άτυχος στο ντεμπούτο του στο NASCAR

Ο Κίμι γρήγορος αλλά άτυχος στο ντεμπούτο του στο NASCAR
TRUCKHOUSE RACING TEAM

Στον πρώτο αγώνα της καριέρας του στην κορυφαία κατηγορία Cup Series του αμερικανικού NASCAR, ο Κίμι Ράικονεν έφτασε μέχρι και την 8η θέση - όμως όλα πήγαν στραβά όταν μια επαφή τον έστειλε στη μπαριέρα της πίστας του Γουότκινς Γκλεν.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 το 2007 ήταν ένας από τους αστέρες του κυριακάτικου αγώνα του NASCAR στη μοναδική πίστα του προγράμματος που δεν είναι οβάλ, στο Γουότκινς Γκλεν της Νέας Υόρκης. Τον είχε προσκαλέσει η ομάδα Trackhouse Racing, να αγωνιστεί με μία από τις Chevrolet Camaro της.

O αγώνας του Ράικονεν πήγαινε καλά αρχικά. Είχε εκκινήσει μεν από την 27η θέση, αλλά σύντομα μπήκε μέσα στην 20άδα. Με την έξυπνη στρατηγική και σωστό χρονισμό αλλαγής ελαστικών όταν η πίστα στέγνωσε από την αρχική βροχή, ο Κίμι κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα. Και μάλιστα, κρατώντας τον έλεγχο στις εναλλασσόμενες συνθήκες, έφτασε μέχρι την 8η θέση της κατάταξης μέχρι το επόμενο πιτ-στοπ του.

Ώσπου, ένα ατύχημα μεταξύ του Ρος Τσαστέιν και του Όστιν Ντίλον προκάλεσε κομφούζιο στους οδηγούς που ακολουθούσαν: σε αυτές τις συνθήκες, ο 42χρονος Κίμι είχε επαφή με το Λόρις Χέζεμανς, η οποία τον έστειλε μετωπικά στις μπαριέρες στην αριστερή πλευρά της πίστας, και έβαλε άδοξο τέλος στον αγώνα του.

«Νόμιζα ότι είχα κρατήσει την καλή γραμμή εκεί, αλλά ξαφνικά όλοι άριχσαν να συγλίνουν προς τα αριστερά. Δυστυχώς δεν είχα το χρόνο να αντιδράσω», εξήγησε ο Ράικονεν στο τέλος, λέγοντας πως το ατύχημα τον άφησε «με κάτι να πάει στραβά στον καρπό [μου], αλλά έτσι είναι τα πράγματα».

Μιλώντας για την εμπειρία του πρώτου του αγώνα στην κορυφαία κατηγορία του NASCAR, ο Κίμι συνέχισε: «Ήταν πολύ διασκεδαστικό. Ένιωθα όλο και περισσότερη αυτοπεποίθηση, είχα μερικές καλές μάχες και, ναι, ήταν κρίμα. Το αυτοκίνητο που έδωσε την αίσθηση ότι είχε πολλή ταχύτητα, και έτσι γίνεται καμιά φορά». Τέλος, σε ερώτηση αν θα επέστρεφε ξανά στο NASCAR, είπε, κλασσικά, «δεν ξέρω, θα δούμε».

Photo credits: Truckhouse Racing

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ