SUPERLEAGUE FORMULA

Ο Κατσίμης στο κόκκινο μονοθέσιο

Ο Κατσίμης στο κόκκινο μονοθέσιο
μονοθέσιοολυμπιακου

Ο Σταμάτης Κατσίμης θα είναι οδηγός του Ολυμπιακού στη Superleague Formula που ξεκινά στο Σαββατοκύριακο

Στον συγκεκριμένο θεσμό θα τρέχουν μονοθέσια βαμμένα στα χρώματα ποδοσφαιρικών ομάδων και μεταξύ αυτών θα βρίσκεται και αυτό του Ολυμπιακού με τον οποίο έχει υπογράψει συμβόλαιο ο Σταμάτης Κατσίμης ο οποίος θα εκτελεί χρέη δοκιμαστή.
Ωστόσο, ο Έλληνας πιλότος δεν αποκλείεται να οδηγεί και το μονοθέσιο των 750 ίππων με σκοπό να τερματίσει σε μία όσο το δυνατόν καλύτερη θέση. Ο Κατσίμης θεωρείται ένας από τους καλύτερους οδηγούς στην Ελλάδα και διαθέτει μεγάλη εμπειρία από αγώνες του εξωτερικού κατά τους οποίους έχει συμμετάσχει με μονοθέσια τύπου Formula 3, πρωτότυπα κ.α.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, γνωρίζει πολύ καλά την πίστα Donigton Park αφού, εκεί, είχε λάβει μέρος το 2004 με πρωτότυπο κατακτώντας μάλιστα την 3η θέση!

Στόχος του είναι να αποδείξει ότι δεν βρίσκεται τυχαία σε ένα τόσο σημαντικό πρωτάθλημα και φυσικά να κερδίσει την εμπιστοσύνη των υπευθύνων της ομάδας του, προκειμένου να αναλάβει τα ηνία στους αγώνες του πρωταθλήματος.

Να σημειώσουμε ότι, το ερυθρόλευκο μονοθέσιο θα πλαισιώσουν αντίστοιχα τα μονοθέσια των ομάδων, Μίλαν, Ρόμα, Πόρτο, Αϊντχόβεν, Γαλατάσαράι, Φλαμένγκο, Ρέιντζερς, Άντερλεχτ κ.α.

Τι είναι το πρωτάθλημα Superleague Formula


Πρόκειται για έναν καινούριο θεσμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού στον οποίο συμμετέχουν ομάδες που φέρουν την ονομασία ποδοσφαιρικών συλλόγων. Οι αγώνες διεξάγονται σε πίστες που βρίσκονται στην Ευρώπη και συγκεκριμένα σε, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Ιταλία και Ισπανία. Οι οδηγοί που θα τρέχουν τα μονοθέσια θα είναι δύο για κάθε ομάδα και ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα φέρνουν θα οδηγούν ή όχι το μονοθέσιο. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει βασικός οδηγός και rookie.

Παλμαρέ Σταμάτη Κατσίμη


Ημερομηνία γέννησης: 30 Μαίου 1982
Τόπος γέννησης: Πειραιάς
Αγώνες που έχει τρέξει: 150+ (Ελλάδα: 120, Εξωτερικό 30)
Αυτοκίνητα που έχει τρέξει: Kart, Formula 3, Formula Renault, Honda Civic VTI, Honda Accord BTCC, Mitsubishi EVO, Πρωτότυπο Juno SS V6.
Πρωταθλήματα που έχει τρέξει: Πανελλήνια πρωταθλήματα ταχύτητας – αναβάσεων – ράλι, Πρωτάθλημα Formula 3 Ιταλίας, Formula Renault Ιταλίας, Πρωτάθλημα πρωτοτύπων Αγγλίας.
Πίστες που έχει τρέξει: Ιταλία: Μουτζέλο, Μόντσα, Ίμολα, Βαλελούνγκα, Μιζάνο, Ματζόνε, Βαράνο, Μπάρι. Μ. Βρετανία: Ντόνιγκτον Παρκ, Κροφτ, Μπαντς Χατς. Βέλγιο: ΣΠΑ, Αυστρία: A1GP, Ελλάδα: Σέρρες, Μέγαρα.
Τίτλοι: Formula 3 Ιταλίας (Class B) το 2001, Πρωτάθλημα αναβάσεων κατηγορία Α το 2006 και 2007.

Αγωνιστικό Πρόγραμμα 2008

Α/Α Ημερομηνία Χώρα Πίστα
1 31 Αυγούστου Μ. Βρετανία Ντόνιγκτον Παρκ
2 21 Σεπτεμβρίου Γερμανία Νίρμπουργκρινγκ
3 5 Οκτωβρίου Βέλγιο Ζόλντερ
4 19 Οκτωβρίου Πορτογαλία Εστορίλ
5 2 Νοεμβρίου Ιταλία Βαλελούνγκα
6 23 Νοεμβρίου Ισπανία Χερέθ





























TAGS SUPERLEAGUE FORMULA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ