FORMULA 1

Ο καταιγιστικός Φερστάπεν, ο ξενερωμένος Χάμιλτον, ο φοβερός Πέρεζ και ο τυχερός - άτυχος Λεκλέρ

Ο Μαξ Φερστάπεν πανηγυρίζει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για τη νίκη του στην Ίμολα
Ο Μαξ Φερστάπεν πανηγυρίζει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για τη νίκη του στην Ίμολα AP PHOTO/LUCA BRUNO

Τα TOP 5 συμπεράσματα από την Ίμολα και το Grand Prix Εμίλια Ρομάνια, τον τέταρτο αγώνα της Formula 1 για το 2022.

Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε στην Ίμολα την δεύτερη φετινή νίκη του, με τον Σέρτζιο Πέρεζ να τερματίζει πίσω του στο πρώτο 1-2 της Red Bull εδώ κι έξι χρόνια! Ας δούμε όμως τι μας έμεινε από το GP Εμίλια Ρομάνια 2022.

1. Καταιγιστικός Φερστάπεν

Grand Slam και βάλε! Pole position, νίκη στο sprint race, νίκη στον αγώνα της Κυριακής και ταχύτερος γύρος! Αυτό το τριήμερο ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος. Ο Ολλανδός έδειξε πως όταν η Red Bull του δουλεύει και δεν μένει από μηχανική βλάβη, κερδίζει. Έχει την ταχύτητα, έχει τη στρατηγική και έχει και τη στόφα του Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

Μάλιστα, έχει εξελιχθεί σε μαέστρο διαχείρισης των Pirelli, θυμίζοντας τον περσινό Λιούις Χάμιλτον! Και αυτό το έχει δείξει, όχι μόνο σήμερα που το μονοθέσιο της Red Bull διαχειριζόταν καλύτερα τη θερμοκρασία των ελαστικών, αλλά και στους προηγούμενους αγώνες.

Πλέον, με τα προβλήματα αξιοπιστίας λυμένα, ο Μαξ έχει ανεβασμένη ψυχολογία. Τελικά μάλλον δεν θα δούμε τον περίπατο της Ferrari που περιμέναμε φέτος.

2. Τυχερός στην ατυχία του ο Λεκλέρ

Όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος. Και ο - κατά τα λοιπά - εξαιρετικός φέτος Σαρλ Λεκλέρ το έκανε εδώ, στην Ίμολα. Ξεκάθαρα οδηγικό λάθος του Μονεγάσου η έξοδος που του στοίχισε μια θέση στο βάθρο. Αλλά στην ατυχία του στάθηκε τυχερός, αφού λίγο ήθελε για να κάνει ζημιά στην ανάρτηση του και να εγκαταλείψει.

Αντίθετα, με τον Κάρλος Σάινθ που ήταν άτυχος, αφού κόλλησε για μια ακόμη φορά στην αμμοπαγίδα. Όπως άτυχος ας θυμηθούμε πως ήταν στους δύο από τους τέσσερις αγώνες φέτος, και ο μεγάλος αντίπαλος του Λεκλέρ στο κυνήγι του τίτλου, ο Φερστάπεν.

3. Έχει κάνει καλή δουλειά ο Τομπάζης

Σήμερα διαπιστώσαμε ότι, ακόμη και χωρίς το DRS, οι προσπεράσεις δεν είναι όνειρο θερινής νυκτός. Παρότι στην Ίμολα καθυστέρησε πολύ η ενεργοποίηση του DRS, είδαμε αρκετές προσπεράσεις που δεν βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια. Οι νέοι κανονισμοί για τη σχεδίαση των φετινών μονοθεσίων, δια χειρός Νικόλα Τομπάζη, έχουν αναθερμάνει τις μάχες στους αγώνες της Formula 1.

4. Φοβερός Πέρεζ

Ο Σέρτζιο Πέρεζ έχει εξελιχθεί στον ιδανικό team mate για τον Φερστάπεν. Γρήγορος, δυσκολεύει πολύ τους κυνηγούς του Παγκόσμιου Πρωταθλητή και μαζεύει πολύτιμους βαθμούς για την ομάδα του. Μην θεωρείτε όμως ότι ο Μεξικανός έχει αποδεχτεί στο 100% το ρόλο του Νο2 οδηγού στη Red Bull. Καραδοκεί για να εκμεταλλευτεί μια κακή μέρα ή στιγμή του Μαξ και να βγει μπροστά.

Θυμηθείτε την pole που πήρε μεγαλοπρεπώς στη Σαουδική Αραβία! Και κάτι ακόμα: ο Πέρεζ με τη φετινή RBR έχει αποδείξει ότι μπορεί να κινηθεί ταχύτατα σε όλες τις συνθήκες. Θεωρώ ότι έχουμε να δούμε πολλά ακόμη από τον Σέρτζιο φέτος.

5. Ένας ορεξάτος Ράσελ vs έναν ξενερωμένο Χάμιλτον

Ο Τζορτζ Ράσελ παλεύει συνεχώς για το καλύτερο και μέχρι στιγμής τα πάει καλύτερα από τον Χάμιλτον. Είναι μετά το GP Εμίλια Ρομάνια τέταρτος στη βαθμολογία, με 21 βαθμούς περισσότερους από τον Λιούις. Ο νεοφερμένος στην ομάδα της Mercedes δείχνει σε κάθε αγώνα περισσότερο πάθος από τον team mate του.

Ο Χάμιλτον αντίθετα δείχνει σαν να έχει παραιτηθεί, σαν να έχει αποδεχτεί την μοίρα του. Από τη στιγμή που δεν είναι σε θέση να διεκδικήσει νίκες, δεν φαίνεται διατεθειμένος να κυνηγήσει ό,τι καλύτερο μπορεί να πάρει από το μονοθέσιο του. Δεν αρκεί ένα απλώς καλό αποτέλεσμα στον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή…

Το σημερινό όμως, η αδυναμία να προσπεράσει την Toro Rosso του Πιέρ Γκασλί και ο τερματισμός στην 14η θέση, με τον Φερστάπεν να του ρίχνει γύρο (!), αυτό, συγγνώμη αλλά είναι διασυρμός! Το “Συγγνώμη για το αυτοκίνητο που οδήγησες” του Τότο Βολφ στο team radio μετά το τέλος του αγώνα, δε νομίζω ότι θα έχει κάποιο αποτέλεσμα. Προσωπικά, φοβάμαι πως ο Χάμιλτον έχει πια, δυστυχώς, ξενερώσει. Μάλλον το ντύσιμό του και η Τσέλσι έχουν πλέον περισσότερο ενδιαφέρον για τον Λιούις.

TAGS FORMULA 1 F1 ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ ΣΕΡΤΖΙΟ ΠΕΡΕΖ ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ RED BULL FERRARI MERCEDES F1 GP ΕΜΙΛΙΑ ΡΟΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ