ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ

O Χάμιλτον ξεγράφει τη Mercedes W13: "Τέλος, είναι σκέτη καταστροφή"

Ο Λιούις Χάμιλτον
Ο Λιούις Χάμιλτον @ 2022 SERGEI GRITS / AP IMAGES

Αν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία ότι η φετινή χρονιά τελείωσε για τη Mercedes, ο Λιούις Χάμιλτον την εξανέμισε και αυτήν λέγοντας ότι η W13 "γίνεται όλο και χειρότερη" και ότι η ομάδα του Μπράκλεϊ πρέπει πλέον να αφοσιωθεί στο μονοθέσιο του 2023.

Ο Λιούις Χάμιλτον δοκίμασε στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές του GP Καναδά χθες ένα νέο πειραματικό δάπεδο, με μια μεγάλη εγκοπή για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αναπηδήσεων (porpoising). Το πείραμα δεν επέφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα, κι έτσι στη δεύτερη περίοδο των δοκιμών η Mercedes τοποθέτησε ξανά το παλαιότερο δάπεδο της W13.

Με αυτό ο Χάμιλτον πέτυχε μόλις τον 13ο χρόνο στις δεύτερες δοκιμές, σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον ομόλογό του Τζορτζ Ράσελ. Και στο τέλος της ημέρας τα διαρκώς επιδεινούμενα προβλήματα της W13 τον άφησαν τόσο απογοητευμένο που προέτρεψε την πρωταθλήτρια να στρέψει την πλήρη της προσοχή στην «κατασκευή ενός καλύτερου αυτοκινήτου για την επόμενη χρονιά».

Συγκεκριμένα, ο επτάκις πρωταθλητής είπε στην ομάδα του ότι η υπερβολικά σφιχτή ανάρτηση της W13 έκανε το μονοθέσιο σχεδόν αδύνατον να οδηγηθεί, όταν σε έναν γρήγορο γύρο του στο τέλος λίγο έλειψε να χάσει τον έλεγχο και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθειά του. Κι όλα αυτά μετά από τις προσπάθειες σχεδόν 4 μηνών της Mercedes να ξεκλειδώσει την όποια δυναμική της W13.

"Δοκιμάζουμε πολλά και διαφορετικά πράγματα, καθώς και ένα πειραματικό δάπεδο στο δικό μου αυτοκίνητο, το οποίο δεν απέδωσε»"είπε χθες μετά τις ελεύθερες δοκιμές στο Μόντρεαλ ο Βρετανός. "Τίποτα από όσα κάνουμε σε αυτό το αυτοκίνητο δεν φαίνεται να δουλεύει. Ο Τζορτζ [Ράσελ] βγήκε στις δεύτερες δοκιμές με εντελώς διαφορετικές ρυθμίσεις, για να δούμε ποια δουλεύει και ποια όχι.

Θα περιμένω να ακούσω όσα έχει να πει, αλλά για μένα ήταν σκέτη καταστροφή. Λίγο να ακουμπήσεις το κερμπ και το αυτοκίνητο ίπταται στον αέρα, τόσο σκληρό είναι. Δεν έχω νιώσει ποτέ χειρότερα με ένα αυτοκίνητο σε αυτή την πίστα. Ελπίζω το βράδυ να βρούμε κάποιες λύσεις. Αλλά το πρόβλημα είναι στις βασικές αρχές του αυτοκινήτου".

Ο Βρετανός κατέληξε: "Είναι σαν το αυτοκίνητο να γίνεται όλο και χειρότερο, γίνεται όλο και πιο δυσάρεστο με όσο περισσότερα δοκιμάζουμε σε αυτό. Δουλεύουμε καιρό πάνω του και η κατάσταση είναι αυτή που είναι.

Πιστεύω ότι αυτό είναι εντέλει το αυτοκίνητο που έχουμε για φέτος, οπότε πρέπει να πάρουμε τη δύσκολη απόφαση και να δουλέψουμε σκληρά για να κατασκευάσουμε ένα καλύτερο αυτοκίνητο για την επόμενη χρονιά".

TAGS ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ MERCEDES F1 FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ