ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ

 Ο Χάμιλτον θα έχει τον κινητήρα - "ρουκέτα" στη Σαουδική Αραβία

Ο Λούις Χάμιλτον
Ο Λούις Χάμιλτον ASSOCIATED PRESS

Η Mercedes επιβεβαίωσε ότι στο GP της Σαουδικής Αραβίας (4-5/12) θα τοποθετήσει ξανά στη W12 του Λιούις Χάμιλτον τον "πυραυλοκίνητο" καινούριο κινητήρα που του επέτρεψε να κερδίσει στη Βραζιλία - Βολφ: "Η ποινή στο Ιντερλάγκος ξύπνησε τον υπερήρωα μέσα στον Λιούις".

Το νεότευκτο σιρκουί της Τζέντα, στη Σαουδική Αραβία, θα είναι το ταχύτερο σιρκουί πόλης όλου του προγράμματος της F1 - και ο Λιούις Χάμιλτον θα επωφεληθεί από τον καινούριο κινητήρα που τον βοήθησε, με την εξαιρετική ισχύ του, να κερδίσει πριν από οκτώ μέρες το GP Βραζιλίας.

Ο Βρετανός δεν χρησιμοποιούσε τον συγκεκριμένο κινητήρα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Κατάρ, αλλά μια παλαιότερων προδιαγραφών μονάδα. Ωστόσο, η έμφαση που δίνει το σιρκουί της Τζέντα -με τις γρήγορες στροφές και τις ευθείες του- στην απόλυτη ισχύ, ώθησε τη Mercedes στην απόφαση να χρησιμοποιήσει τον κινητήρα της Βραζιλίας.

Αυτή είναι μια επιπλέον ώθηση για τον Χάμιλτον στη μάχη του για τον φετινό τίτλο με τον Μαξ Φερστάπεν. Μετά τη διπλή νίκη στη Βραζιλία και στο Κατάρ, ο Χάμιλτον μείωσε την υστέρησή του από τον Ολλανδό στους 8 βαθμούς, και ενώ απομένουν μόνο τα GP της Σαουδικής Αραβίας και του Άμπου Ντάμπι για την καρό σημαία τη χρονιάς

Υπενθυμίζουμε ότι ο νέος κινητήρας της Βραζιλίας αφορά μόνο στη θερμική V6 μονάδα, και όχι στα περιφερειακά του υβριδικού συστήματος. Η πλεονάζουσα ισχύς του δεν προέρχεται από κάποια νέα εξέλιξη της μονάδας, που απαγορεύεται, αλλά από το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να αντέξει για έξι ή επτά GP, όπως άλλοι κινητήρες. Αυτό δίνει στη Mercedes τη δυνατότητα να τον ρυθμίζει λίγο πιο ακραία, για να αποδίδει περισσότερη ισχύ, χωρίς μεγάλο φόβο για την αξιοπιστία του.

 Ο Χάμιλτον θα έχει τον κινητήρα - "ρουκέτα" στη Σαουδική Αραβία
AP IMAGES

Ο διευθυντής μηχανολογίας στην πίστα της Mercedes F1, Άντριου Σόβλιν, είπε: "Έχουμε δει μεγάλες εναλλαγές στην απόδοση στους τελευταίους αγώνες, αλλά αν δούμε την πίστα της Σαουδικής Αραβίας, πιστεύω ότι θα μας ταιριάζει. Για τον Λιούις, έχουμε τον ισχυρότερο κινητήρα να τοποθετήσουμε στο αυτοκίνητό του, και αυτό θα του είναι χρήσιμο".

Για τη μη χρήση του ίδιου κινητήρα στο Κατάρ, ο Σόβλιν εξήγησε: "Έχουμε δύο κινητήρες με τους οποίους αγωνιζόμαστε. (Στο Κατάρ) είχαμε τον λιγότερο ισχυρό από τους δύο, λόγω της φύσης του σιρκουί. Οπότε, από αυτή την άποψη, βρισκόμαστε σε καλή θέση αυτή τη στιγμή".

Ο Βρετανός συνέχισε: "Η πίστα (της Σουδικής Αραβίας) λογικά θα ταιριάζει στο αυτοκίνητό μας, αλλά και στο Όστιν πιστεύαμε ότι θα βρίσκαμε καλές ρυθμίσεις, και η Red Bull είχε λίγο το πάνω χέρι εκεί. Οπότε, πάντα είμαστε προσεκτικοί όταν αισθανόμαστε ότι τα πράγματα πάνε όπως τα θέλουμε. Ξέρουμε μόνο όσα χρειάζεται για να πετύχουμε τις ρυθμίσεις, τη διαχείριση των ελαστικών, και σε αυτά θα επικεντρωθούμε τις προσεχείς ημέρες, για να φτάσουμε εκεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση".

Βολφ: Ο "υπερήρωας" Χάμιλτον

Στο μεταξύ, μετά το θρίαμβο του Λιούις Χάμιλτον στο Κατάρ, ο διευθυντής της Mercedes F1 Τότο Βολφ είπε ότι η ποινή αποκλεισμού από τις κατατακτήριες δοκιμές στο Ιντερλάγκος, που έλαβε ο Χάμιλτον για μια παρατυπία της πίσω πτέρυγας, έβγαλε στην επιφάνεια τις "υπερφυσικές" ικανότητες του Βρετανού, και αυτό άλλαξε τα δεδομένα στη μάχη του φετινού τίτλου.

Θυμίζουμε ότι ο Χάμιλτον ανέβηκε από την τελευταία στην 5η θέση στο Sprint Qualifying της πίστας του Σάο Πάολο, και έπειτα από τη 10η θέση του αγώνα στην πρώτη, για να κερδίσει μία από τις επικότερες νίκες της καριέρας του.

«Ξύπνησαν το λιοντάρι, το Σάββατο το βράδυ στο Ιντερλάγκος», είπε ο Αυστριακός. "Ήταν απόλυτα δοσμένος σε αυτό, άγριος και με κρύο αίμα. Αυτή είναι η καλύτερη πλευρά του Λιούις, και την έχουμε δει και στο παρελθόν. Πιστεύω πως μόλις συμβαίνει μια αντιξοότητα, τότε ο Λιούις βρίσκεται σε ένα μέρος όπου μπορεί να βγάλει τις δυνάμεις του υπερήρωα. Κι αυτή η αντιξοότητα του Ιντερλάγκος έκανε ακριβώς αυτό".

Ο Βολφ κατέληξε: "Τα πράγματα δεν πήγαν καλά μετά την Τουρκία, αλλά ούτε ένας στην ομάδα δεν δέχεται να το βάλει κάτω. Και είμαι ευγνώμων για τη νέα τροπή που πήρε το πρωτάθλημα. Αν μου λέγατε στην αρχή της χρονιάς ότι στο τελείωμα, στη Σαουδική Αραβία και στο Άμπου Ντάμπι, θα ήμασταν μέσα στη μάχη, θα το δεχόμουν. Οπότε, ελπίζω να πάει μέχρι τέλους. Όποιος το κερδίζει, θα το αξίζει".

TAGS ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ