FORMULA 1

Με νέα χρώματα η Red Bull RB19 στο GP των ΗΠΑ

Red Bull Content Pool
Red Bull Racing / Red Bull Content Pool // SI202310181536 // Usage for editorial use only // RED BULL CONTENT POOL

Η Red Bull Racing ακολουθεί το «εκρηκτικό» ρεύμα που έχει αυτό τον καιρό η Formula 1 στις ΗΠΑ, καθώς οι πλευρές του μονοθεσίου της -όπως και της Haas- θα κοσμούνται από τα αστέρια της σημαίας του Τέξας στο GP του Όστιν το προσεχές τριήμερο (20-22/10).

Ο σχεδιασμός της RB19 για αυτή την περίσταση δεν έγινε από την ομάδα του Μίλτον Κινς, αλλά από έναν από τους φίλους της Formula 1 και υποστηρικτές της που συμμετείχαν στο σχετικό διαγωνισμό. Η καμπάνια αυτή είχε την ονομασία “Make Your Mark” και αφορά στα νέα χρώματα της Red Bull όχι μόνο για το Τέξας, αλλά και για τους άλλους δύο αμερικανικούς αγώνες, στο Μαϊάμι και το Λας Βέγκας.

Ο νικητής για τον αγώνα του Τέξας ήταν ένας 39χρονος Αργεντινός graphic designer, ο Φράνκο Καβαλόνε. Αναδείχθηκε νικητής σε σύνολο δύο χιλιάδων διαγωνιζόμενων, μέσω ψηφοφορίας που διεξήχθη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Red Bull Racing. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο σχεδιαστής που κέρδισε τον ίδιο διαγωνισμό για το GP του Μαϊάμι το Μάιο ήταν επίσης Αργεντινός.

Στο Μαϊάμι οι RB19 των Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ είχαν ροζ και γαλαζοπράσινες γραμμές. Όμως, στο Όστιν θα υιοθετήσουν την κλασσική αμερικανική κόκκινη-μπλε διχρωμία -μαζί με το αστέρι- της σημαίας του Τέξας, σε όλη τη διαδρομή από το ρύγχος προς τις πλευρές και την ουρά του μονοθεσίου.

Η Red Bull επεφύλασσε στον νικητή Καβαλόνε το ταξίδι του στο Τέξας, για να παρακολουθήσει το GP του ερχόμενου τριημέρου ως φιλοξενούμενος της ομάδας. «Τη στιγμή που μου είπα ότι κέρδισα ένιωσα τόσο αντικρουόμενα συναισθήματα, ήμουν τόσο χαρούμενος» είπε ο Αργεντινός, που παρακινήθηκε να καταθέσει τη δική του πρόταση για το Όστιν όταν έμαθε ότι ένας συμπατριώτης του είχε κερδίσει το διαγωνισμό για το Μαϊάμι.

Θυμίζουμε ότι από το 2026 η Red Bull θα ενισχύσει πολύ περισσότερο τους δεσμούς της με την Αμερική, καθώς από εκείνη τη χρονιά θα ξεκινήσει και επίσημα η συνεργασία της με τη Ford Motor Company - η οποία θα παρέχει τεχνογνωσία και χορηγίες για την εξέλιξη της μονάδας ισχύος της νεότευκτης Red Bull Powertrains στο Μίλτον Κινς.

HAAS F1 MEDIA
HAAS F1 MEDIA

Νέα χρώματα και για τη Haas

Πέραν της Red Bull, όμως, στη Formula 1 υπάρχει μια αμιγώς αμερικανική ομάδα - η Haas του Αμερικανού Τζιν Χάας, και όπως είναι αναμενόμενο θα υιοθετήσει και αυτή τα χρώματα του Τέξας στο μονοθέσιο VF-23 στο επερχόμενο GP του Όστιν. Μάλιστα, στο πλάι θα φέρει τη φράση “We The People” (“Εμείς οι Πολίτες”) που είναι η πρώτη του αμερικανικού Συντάγματος.

Πάντως, η αισθητική δεν είναι η μοναδική αλλαγή του μονοθεσίου της Haas αυτό το τριήμερο. Είναι ριζικά ανασχεδιασμένο και αναβαθμισμένο, κλίνοντας πλέον προς τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Red Bull Racing που αναμένεται να ακολουθήσουν πλέον όλες οι ομάδες για το 2024.

Για την ακρίβεια, ο ανασχεδιασμός περιλαμβάνει σχεδόν όλους τους τομείς του σασί και του αμαξώματος - και κυρίως το δάπεδο, το κάλυμμα του κινητήρα και τις εισαγωγές των πλευρικών αεραγωγών. Η Haas θα χρησιμοποιήσει τους τελευταίους 5 φετινούς αγώνες της F1 για να κατανοήσει και να εξελίξει το σχέδιο αυτό ενόψει της VF-24 της νέας σεζόν.

TAGS FORMULA 1 F1 RED BULL GP ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ