ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ

Λεκλέρ: "Η Red Bull παραμένει σε άλλον πλανήτη"

Ο Σαρλ Λεκλέρ
Ο Σαρλ Λεκλέρ AP IMAGES

Ο Σαρλ Λεκλέρ έφερε τη Ferrari SF-23 στο ενάμισι δέκατο από την πολ ποζίσιον του Σέρτζιο Πέρεζ -μετά την εγκατάλειψη του Φερστάπεν στο Q2- στο GP Σαουδικής Αραβίας, αλλά υποστήριξε ότι η RB19 παραμένει εκτός συναγωνισμού στην κορυφή της Formula 1.

Ο Σαρλ Λεκλέρ χρειαζόταν μια υψηλή θέση στις δοκιμές κατάταξης της Τζέντα, δεδομένου ότι θα δεχθεί ποινή 10 θέσεων στην αυριανή εκκίνηση λόγω της αλλαγής της κεντρικής ηλεκτρονικής μονάδας της SF-23.

Κι όπως τα έφεραν τα πράγματα, από την 12η θέση θα εκκινήσει τρεις θέσεις μπροστά από τον Μαξ Φερστάπεν, που αποχώρησε στο Q2 όταν η RB19 έμεινε από ημιαξόνιο.

Σε ερώτηση, λοιπόν, αν είναι ικανοποιημένος μετά τις κατατακτήριες απόψε στη Τζέντα, ο 25χρονος οδηγός της Scuderia απάντησε: "Ικανοποιημένος; Και ναι και όχι. Από τη μια πλευρά, πιστεύω ότι ήταν ένα δύσκολο διήμερο από άποψη ταχύτητας για εμάς. Αλλά είμαι πολύ χαρούμενος με τον γύρο μου. Νομίζω ότι έδωσα όλα όσα είχα. Ήταν αληθινά, αληθινά στο όριο".

Ο Μονεγάσκος συνέχισε: "Από την άλλη πλευρά, η Red Bull είναι σε έναν άλλο πλανήτη. Κι εμείς πασχίζουμε λίγο. Οπότε πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε.

Ο Σαρλ Λεκλέρ
Ο Σαρλ Λεκλέρ AP IMAGES


Αλλά αυτό ακριβώς είναι που κάνουμε ως ομάδα. Ο αυριανός αγώνας δεν θα είναι εύκολος. Έχω ποινή 10 θέσεων, οπότε θα ξεκινήσω από τις πίσω θέσεις. Αλλά θα αφοσιωθούμε στον αγώνα και ελπίζω να επιστρέψουμε στην κορυφή το συντομότερο δυνατόν".

Η Red Bull του Πέρεζ και η Aston Martin του Φερνάντο Αλόνσο στην πρώτη σειρά της εκκίνησης έδειξαν στις ελεύθερες δοκιμές (και) της Τζέντα να έχουν ανώτερο ρυθμό στις συστοιχίες γύρων με τους τρεις τύπους γόμας - συστοιχίες αντιπροσωπευτικές του αγώνα. Όμως η Ferrari δούλεψε πολύ στις δοκιμές αυτή την "αχίλλειο πτέρνα" της, που παρέμεινε από το 2022 παρά τις προσδοκίες της ιταλικής ομάδας.

Ο Λεκλέρ είπε πως για τη Ferrari στη Τζέντα αυτό το διήμερο "ο ρυθμός αγώνα μας δείχνει αρκετά καλός, αλλά είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε συγκρίσεις. Διότι στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές όλοι είχαν διαφορετικά προγράμματα.

Οπότε, θα δούμε. Φάνηκαν να είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα, αλλά δεν θα είναι εύκολο διότι αισθάνομαι πως όλοι είμαστε πολύ κοντά στο ρυθμό αγώνα".

TAGS ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ FORMULA 1 F1 FERRARI RED BULL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ