GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Formula 1: Κοντά Φερστάπεν και Αλόνσο στις τρίτες δοκιμές της Μελβούρνης

MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 31: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB19 runs wide during practice ahead of the F1 Grand Prix of Australia at Albert Park Grand Prix Circuit on March 31, 2023 in Melbourne, Australia. (Photo by Peter Fox/Getty Images)
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 31: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB19 runs wide during practice ahead of the F1 Grand Prix of Australia at Albert Park Grand Prix Circuit on March 31, 2023 in Melbourne, Australia. (Photo by Peter Fox/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο Μαξ Φερστάπεν σημείωσε τον ταχύτερο γύρο της τρίτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών του GP Αυστραλίας, ενάμισι δέκατο εμπρός από τον Φερνάντο Αλόνσο. Και οι δύο Alpine στην πεντάδα, μαζί με τη Mercedes του Τζορτζ Ράσελ.

Η βροχή στη χθεσινή δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του 3ου φετινού αγωνιστικού τριημέρου της Formula 1 άφησε στις ομάδες πολλή περισσότερη δουλειά από τη συνηθισμένη για σήμερα, που η πίστα έμεινε στεγνή παρά τα απειλητικά σύννεφα στον ουρανό της Μελβούρνης.

Ο πρώτος χρόνος 1:17.565 που εντέλει σημείωσε ο Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull RB19 είναι κατά περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο ταχύτερος από τον αντίστοιχο πρώτο χρόνο του Ολλανδού τη χθεσινή ημέρα. Το ίδιο ισχύει και για τον δεύτερο Φερνάντο Αλόνσο με την Aston Martin AMR23.

Η τρίτη περίοδος των δοκιμών ξεκίνησε με την εναλλαγή στην κορυφή των χρόνων του Φερστάπεν με τη μέση γόμα και των Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari με τη μαλακή. Την ίδια ώρα ο Σέρτζιο Πέρεζ με την έτερη RB19 παρέμενε στο γκαράζ, καθώς οι μηχανικοί του εργαζόταν πυρετωδώς στην ουρά του αυτοκινήτου.

Ο Μεξικανός μπήκε στην πίστα περίπου στο 20λεπτο των ωριαίων δοκιμών, αλλά ο πρώτος του γρήγορος γύρος χάλασε από τον Νίκο Χούλκενμπεργκ που κινούνταν αργά με τη Haas, ενώ την ίδια ώρα τον ταχύτερο γύρο σημείωνε ο Αλόνσο.

Η βροχή που είχε πέσει νωρίτερα το πρωί στη Μελβούρνη είχε ξεπλύνει την άσφαλτο από τη χθεσινή γόμα, κι έτσι όσο περνούσε η ώρα η ιδανική γραμμή στρωνόταν με φρέσκια και οι χρόνοι επέφταν διαρκώς.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Φερστάπεν και Αλόνσο σημείωσαν τους δύο ταχύτερους γύρους της περιόδου, ενώ οι ψιχάλες που έπεσαν για λίγο στο σημείο των πρώτων δύο στροφών ανάγκασαν τους Λεκλέρ και Πέρεζ σε μικροεξόδους από την πίστα και χάλασαν τους γύρους τους. Μάλιστα, σε δύο ακόμη προσπάθειες του Μεξικανού οι γύροι του χάλασαν με μπλοκαρίσματα των φρένων.

Οι Εστεμπάν Οκόν και Πιέρ Γκασλί εκμεταλλεύθηκαν επίσης τη βελτίωση της ιδανικής γραμμής και έβαλαν τις δύο Alpine A523 στην πρώτη πεντάδα, με τον τρίτο και πέμπτο χρόνο, έχοντας ανάμεσά τους τον Τζορτζ Ράσελ με τη Mercedes W14.

Η πρώτη Ferrari, του Κάρλος Σάινθ, ήταν πάνω από μισό δευτερόλεπτο μακριά από τη Red Bull του Φερστάπεν, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον που έκλεισε την οκτάδα με την έτερη Mercedes συνάντησε κυκλοφοριακό στην τελευταία του προσπάθεια προσομοίωσης των δοκιμών κατάταξης.

Ο Όσκαρ Πιάστρι, στο πρώτο GP της πατρίδας του, βρέθηκε στην 14η θέση, 1,15'' μακριά από την κορυφή, ενώ ο ομόλογός του στη McLaren Λάντο Νόρις βρέθηκε τελευταίος καθώς ένα πρόβλημα στο συμπλέκτη της MCL60 δεν του επέτρεψε να κάνει πάνω από 12 γύρους.

Κατά τα άλλα, η τρίτη αυτή περίοδος των ελεύθερων δοκιμών κύλησε χωρίς προβλήματα και απρόοπτα πέραν της κόκκινης σημαίας για 3 λεπτά, ώστε να απομακρυνθεί ένα θραύσμα του πλευρικού αεραγωγού της Alpha Tauri του Νικ ντε Βρις από την ιδανική γραμμή στη στροφή 9.

TAGS GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ ΤΖΟΡΤΖ ΡΑΣΕΛ ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΙΝΘ ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ FERRARI RED BULL ASTON MARTIN FORMULA 1 ΣΕΡΤΖΙΟ ΠΕΡΕΖ MERCEDES F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ