SUPERLEAGUE FORMULA

Και η Λίβερπουλ στην πίστα

Και η Λίβερπουλ στην πίστα
Λίβερπουλ

Το πρωτάθλημα της Superleague Formula εξασφάλισε την συμμετοχή της Λίβερπουλ

Το μονοθέσιο των "reds" θα κάνει το ντεμπούτο του στην πίστα του Donington Park, που βρίσκεται μόλις 100 μίλια από το Άνφιλντ, της ιστορικής έδρας του συλλόγου.
Η Λίβερπουλ έγινε ο 17ος σύλλογος που θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα των αγωνιστικών μονοθέσιων ποδοσφαιρικών συλλόγων, και ο δεύτερος σύλλογος από το Αγγλικό Premier League, μαζί με την Tottenham.

Η Λίβερπουλ ιδρύθηκε το 1892 και έχει κερδίσει περισσότερους τίτλους από οποιοδήποτε άλλο Αγγλικό σύλλογο, μεταξύ των οποίων είναι 18 Πρωταθλήματα, 7 FA Cup, 7 Κύπελλα Αγγλίας και 15 Super Cup.

Επίσης, ο σύλλογος έχει κερδίσει το Champions League και το UEFA Cup, περισσότερες φορές από κάθε άλλο αγγλικό σύλλογο (πέντε και τρεις φορές αντίστοιχα).

Ο Εμπορικός Διευθυντής της Λίβερπουλ , Ίαν Άιρε, δήλωσε " Είμαστε πάντα πρόθυμοι να αναπτύξουμε το δίκτυο των εμπορικών συνεργατών μας, και η Superleague Formula είναι η ιδανική ευκαιρία για να το επιτύχουμε. Το καινούργιο πρωτάθλημα θα δώσει στους οπαδούς της Liverpool την δυνατότητα να υποστηρίξουν την ομάδα με διαφορετικό τρόπο, σε ένα διαφορετικό άθλημα. Ο εναρκτήριος αγώνας στο Donington, είναι η ιδανική ευκαιρία για τους οπαδούς μας που βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο να δουν το μονοθέσιο εν δράσει, ενώ τα μελλοντικά σχέδια του Πρωταθλήματος να επεκτείνει τους αγώνες και σε άλλες ηπείρους θα προσεγγίσει το παγκόσμιο κοινό μας".

Η παρουσίαση του μονοθέσιου της Liverpool θα γίνει κατά την διάρκεια των δοκιμαστικών στο Donington Park την Πέμπτη 21 Αυγούστου.

" Η Liverpool είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα αθλητικά brands στον κόσμο, και η ένταξή της στο δυναμικό της Superleague Formula θα ενισχύσει σημαντικά το προφίλ του Πρωταθλήματος" δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Superleague Formula, Άλεξ Αντρέου.

Το ρόστερ της Superleague Formula θα περιλαμβάνει ομάδες από την Αγγλία (Liverpool και Tottenham Hotspur), Σκωτία (Rangers), Ιταλία (AC Milan και AS Roma), Ισπανία (Sevilla), Πορτογαλία (FC Porto), Ολλανδία (PSV Eindhoven), Γερμανία (Borussia Dortmund), Βέλγιο (RSC Anderlecht), Ελβετία (FC Basel), Ελλάδα (Ολυμπιακός), Τουρκία (Galatasaray), Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Al Ain), Βραζιλία (Flamengo και Corinthians), και την Κίνα (Beijing Guoan).

Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθούν και οι τελευταίοι σύλλογοι που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της Superleague Formula έχει ως εξής: Donington Park (Αύγουστος 30-31), Nurburgring (Σεπτέμβριος 20-21), Zolder (Οκτώβριος 4-5), Estoril (Οκτώβριος 18-19), Vallelunga (Νοέμβριος 1-2) και Jerez (Νοέμβριος 22-23).



















TAGS SUPERLEAGUE FORMULA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ