FORMULA 1

Formula 1: Η Ferrari "δένει" τον Σάινθ μέχρι και το 2024

Ο Σάινθ
Ο Σάινθ MEDIA FERRARI

Ο Κάρλος Σάινθ ήταν η αποκάλυψη της χρονιάς καθώς προσαρμόστηκε απρόσμενα γρήγορα στο Μαρανέλο και στο νέο του κόκπιτ, της Ferrari SF21, φέτος - και τώρα η Scuderia τον επιβραβεύει με νέο διετές συμβόλαιο.

Ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ, γιός του θρύλου του WRC και του Ντακάρ Κάρλος Σάινθ, έχει συμβόλαιο με τη Ferrari μέχρι το τέλος του 2022, αλλά τώρα εντείνονται οι φήμες ότι σύντομα ο διευθυντής της Scuderia, Ματία Μπινότο, θα τον καλέσει για να ξεκινήσουν συζητήσεις για την προσθήκη δύο ακόμα ετών στο συμβόλαιό του.

Σε αυτή την εξέλιξη, πάντως, παίζει το ρόλο της και η νέα χορηγική συμφωνία που υπέγραψε με τη Ferrari ο ισπανικός τραπεζικός όμιλος Santander. Η Banco Santander έχει μακρά ιστορία υποστήριξης ενός άλλου Ισπανού, του Φερνάντο Αλόνσο, στα χρόνια που ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής βρισκόταν στη McLaren και στη Ferrari.

Formula 1: Η Ferrari "δένει" τον Σάινθ μέχρι και το 2024
MEDIA FERRARI

Με τη σειρά της, η εξέλιξη με τη Santander συνδέεται με το γεγονός ότι η Ferrari θα αφαιρέσει από τα μονοθέσιά της του χρόνου τα αυτοκόλλητα της Mission Winnow, μιας πρωτοβουλίας που πήρε η χορηγός της ομάδας Philip Morris το 2018 για την "προώθηση των νέων τεχνολογιών".

Τα σήματα της Mission Winnow αφαιρέθηκαν φέτος από το ξεκίνημα των ευρωπαϊκών GP της σεζόν, οδηγώντας πολλούς στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως κρυβόταν πίσω από αυτά μια ενδεχόμενη έμμεση διαφήμιση προϊόντων καπνού - που έχει από χρόνια απαγορευτεί στη F1.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι ίσως η Philip Morris μειώσει το ποσοστό εμπλοκής της στη Scuderia, και έτσι η Ferrari είχε την ανάγκη μιας νέας μεγάλης χορηγικής συμφωνίας. Και τώρα τη βρήκε με τη Banco Santander - δεδομένου και ότι η τελευταία, με τη σειρά της, είχε το ενδιαφέρον της συνδεσής της με τον Κάρλος Σάινθ. Η Santander, θυμίζουμε, ήταν χορηγός της Scuderia την περίοδο 2010-2017, δηλαδή και για τρία χρόνια μετά την αποχώρηση του Αλόνσο.

Formula 1: Η Ferrari "δένει" τον Σάινθ μέχρι και το 2024
MEDIA FERRARI

"Ο Λεκλέρ και ο Σάινθ διαμορφώνουν ένα υπέροχο οδηγικό δίδυμο για το μέλλον", είπε πρόσφατα ο Μπινότο. "Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και με τους δύο. Είμαι χαρούμενος με τη συνεχιζόμενη εξέλιξη του Λεκλέρ, και ο Σάινθ απέδειξε τι αξίζει. Όταν τον ανακοινώσαμε είχαμε αρκετές αμφιβολίες, αλλά ήμασταν πεποισμένοι ότι θα κέρδιζε για εμάς βαθμούς για το πρωτάθλημα κατασκευαστών, και το έκανε. Τερμάτισε σε όλους τους αγώνες, σκόρασε σε όλα τα GP εκτός απο δύο, είχε ένα σπουδαίο πρωτάθλημα. Προσαρμόστηκε γρήγορα και τώρα είναι ένας οδηγός στον οποίο ξέρουμε ότι μπορούμε να βασιστούμε".

Μετά τη νίκη του Σαρλ Λεκλέρ στη Μόντσα το 2019, η Scuderia επέλεξε -κάτι που σπανίως έχει κάνει στην ιστορία της- να χτίσει το μέλλον της πάνω σε έναν νεαρό οδηγό, τον Μονεγάσκο, αντί για έναν καθιερωμένο παγκόσμιο πρωταθλητή. Πρόσφατα, ο Μπινότο εμμέσως πλην σαφώς ξεκαθάρισε ότι ο Μονεγάσκος, αντί του Κάρλος Σάινθ, θα είναι ο οδηγός που θα έχει την "προτεραιότητα" σε μια ενδεχόμενη διεκδίκηση του τίτλου.

TAGS FORMULA 1 FERRARI ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΙΝΘ WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ