GP ΜΕΞΙΚΟ

GP Μεξικού: Οι Χάμιλτον - Φερστάπεν έκπληκτοι για την ανατροπή

GP Μεξικού: Οι Χάμιλτον - Φερστάπεν έκπληκτοι για την ανατροπή
AP

Ο Λιούις Χάμιλτον είπε ότι το 1-2 της Mercedes στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Μεξικού τον άφησε «έκπληκτο, όπως όλους», ενώ ο Μαξ Φερστάπεν εξήγησε ότι η απώλεια της πολ ποζίσιον οφειλόταν στην ξαφνική και απρόσμενη διαταραχή της ισορροπίας της RB-Honda.

Η πολ ποζίσιον του Βάλτερι Μπότας και η δεύτερη θέση του Λιούις Χάμιλτον στην εκκίνηση του GP Μεξικού -18ου φετινού αγώνα της Formula 1- ήρθε ως έκπληξη σχεδόν σε όλους, δεδομένης της κυριαρχίας της Red Bull Racing στην πίστα Hermanos Rodriguez τόσο στις ελεύθερες δοκιμές φέτος, όσο και τα προηγούμενα χρόνια.

Όμως, παρότι ο Φερστάπεν ξεκίνησε τις κατατακτήριες ως το απόλυτο φαβορί, τα πράγματα πήρα ξαφνικά μια εντελώς διαφορετική τροπή, υπέρ της Mercedes – κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με την ισορροπία του στησίματος του μονοθέσιου και με τη διατήρηση των ελαστικών στο σωστό θερμικό "παράθυρο" λειτουργίας.

"Δεν πιστεύαμε ότι είχαμε την ταχύτητα αυτό το τριήμερο, οπότε η κατάκτηση της πρώτης σειράς της εκκίνησης είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο", είπε ο Χάμιλτον. "Δεν έχω ιδέα τι συνέβη. Σε κάποιο σημείο ήταν περί τα 6 δέκατα ταχύτεροι, και μετά 4 δέκατα. Ό,τι και να συνέβη, όταν ξεκινήσαμε τις κατατακτήριες είχαμε καλύτερο ρυθμό. Είμαι τόσο έκπληκτος όσο όλοι, αλλά το δέχομαι!".

Ο Βρετανός της Mercedes συμπλήρωσε: "Ο Βάλτερι έκανε εκπληκτική δουλειά, είμαι τόσο περήφανος για εκείνον, οδηγεί τόσο καλά στους τελευταίους αγώνες. Θα λάτρευα να ήμουν στη θέση του, αλλά έκανε σπουδαία δουλειά. Είναι πολύ σημαντικό και για την ομάδα, δουλεύουν τόσο σκληρά".

GP Μεξικού: Οι Χάμιλτον - Φερστάπεν έκπληκτοι για την ανατροπή
AP


Ο διευθυντής της ομάδας του, Τότο Βολφ, είπε: "Ακόμα με εκπλήσσει, πώς μπορούν τα πράγματα να αλλάξουν από τη μία περίοδο στην άλλη. Ήμασταν τόσο πίσω, αλλά στο Q2 βρήκαμε τη δυναμική του αυτοκινήτου, ενόψει και του Q3. Είναι τόσο ικανοποιητικό να βλέπεις τέτοιου είδους απόδοση [από τον Μπότας] και είμαι πολύ χαρούμενος που αποκτήσαμε λίγη κεκτημένη ταχύτητα".

Ο Βάλτερι Μπότας εκτίμησε ότι "οι υψηλότερες θερμοκρασίες του μεσημεριού έκλιναν τα πράγματα προς το μέρος μας, νομίζω", και μίλησε για έναν από τους καλύτερους γύρους της καριέρας του: "Ήταν ένας εκπληκτικός γύρος, ο πρώτος μου στο Q3. Δεν τα κατάφερα εξίσου καλά στο τελευταίο τμήμα της πίστας στο δεύτερο γύρο μου, αλλά ειλικρινά ο πρώτος ήταν ένας από τους καλύτερους γύρους μου".

Από την πλευρά του, ο Μαξ Φερστάπεν παραδέχθηκε πως "στη διάρκεια των κατατακτήριων η ισορροπία χάθηκε λίγο", και συνέχισε: "Αλλά μετά, στον τελευταίο γύρο, όλα πήγαιναν καλά και δεν ξέρω τι συνέβη μπροστά μου - περίμενα κίτρινες σημαίες κι έτσι άφησα λίγο γκάζι και φυσικά ο γύρος μου καταστράφηκε.

Παρόλα αυτά, και παρότι δεν είχαμε την τέλεια ισορροπία, πιστεύω ότι μπορούσαμε να το προσπαθήσουμε με αυτόν τον γύρο για την πολ ποζίσιον. Πιστεύω ότι η τρίτη θέση δεν είναι τόσο αξιόλογη, αλλά είναι καλύτερη από τη δεύτερη. Οι κατατακτήριες δεν κύλησαν όπως θα θέλαμε, αλλά δεν θα έχουμε αυτά τα ελαστικά στον αγώνα, κι έτσι θα έχουμε πολλά να διεκδικήσουμε".

TAGS GP ΜΕΞΙΚΟ FORMULA 1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ