FORMULA 1

GP Κατάρ: Περίπατος Χάμιλτον, μείωσε και άλλο τη διαφορά του από τον Φερστάπεν

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain reacts after qualifying session qualifying session in Lusail, Qatar, Saturday, Nov. 20, 2021 ahead of the Qatar Formula One Grand Prix. (Hamad I Mohammed, Pool via AP)
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain reacts after qualifying session qualifying session in Lusail, Qatar, Saturday, Nov. 20, 2021 ahead of the Qatar Formula One Grand Prix. (Hamad I Mohammed, Pool via AP) AP

Ο Λιούις Χάμιλτον έφυγε στην εκκίνηση και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω του στο GP του Κατάρ παίρνοντας άνετα τη νίκη. Δεύτερος ο Φερστάπεν, μειώθηκε η διαφορά τους. Στο βάθρο ο Αλόνσο!

Ο Λιούις Χάμιλτον πέτυχε την 7η φετινή του νίκη με κυριαρχικό τρόπο, οδηγώντας το GP του Κατάρ, 20ό από τους 22 φετινούς αγώνες της Formula 1, από τα φώτα της εκκίνησης μέχρι την καρό σημαία, εμπρός από τον Μαξ Φερστάπεν και τον εκπληκτικό Φερνάντο Αλόνσο, που πήρε το πρώτο του βάθρο μετά την επιστροφή του στη F1.

Με τη νίκη αυτή ο Άγγλος μείωσε τη διαφορά από τον Ολλανδό στη μάχη των δύο για τον τίτλο και ενώ μένουν δύο γκραν πρι για την ολοκλήρωση της χρονιάς.

Ο Φερστάπεν, που εκκίνησε από την 7η θέση λόγω ποινή 5 θέσεων επειδή αγνόησε το Σάββατο τις κίτρινες σημαίες, επέστρεψε άμεσα με την εκπληκτική του εκκίνηση στη δεύτερη θέση. Ωστόσο, ποτέ δεν κατάφερε να βρει το ρυθμό του Χάμιλτον, που έδειχνε να κάνει άνετο αγώνα συντήρησης των ελαστικών στην κορυφή.

Ο Φερστάπεν μπήκε πρώτος και τις δύο φορές για το πιτ-στοπ του, και με διαφορά ασφαλείας ο Χάμιλτον είχε την πολυτέλεια να κάνει το ίδιο άμεσα, και τις δύο φορές, χωρίς να απειληθεί από τον undercut του Φινλανδού.

Ένας εκπληκτικός, όλο το τριήμερο, Φερνάντο Αλόνσο κατάφερε να κρατήσει την 3η θέση του βάθρου, ακολουθώντας στρατηγικών ενός πιτ-στοπ σε σχέση με τα δύο του Σέρχιο Πέρεθ, που ήταν πολύ ταχύτερος στο τέλος αλλά δεν κατάφερε να πλησιάσει τον Ισπανό.

Αντίθετα, ο Βάλτερι Μπότας εγκατέλειψε διότι πήγε πολύ μακριά το πρώτο σετ ελαστικών του, με αποτέλεσμα να έχει κλατάρισμα που αρχικά τον έριξε εκτός δεκάδας, και έπειτα λόγω της έκτασης; της ζημιάς τον ανάγκασε να γυρίσει το γκαράζ της Mercedes πριν από τον τερματισμό.

Ο αγώνας τελείωσε υπό το καθεστώς του εικονικού οχήματος ασφαλείας, για να απομακρυνθεί από την πίστα η Williams του Νίκολας Λατίφι, που επίσης είχε κλατάρισμα ρισκάροντας με τα ελαστικά - όπως είχε και ο Τζορτζ Ράσελ, με το έτερο μονοθέσιο της αγγλικής ομάδας. Έτσι, υπό το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας, ο ταχύτερος γύρος και ο ένας βαθμός του έμεινε στα χέρια του Φερστάπεν.

Η τελική κατάταξη στο Κατάρ

Η βαθμολογία των οδηγών

  1. Μαξ Φερστάπεν - RED BULL RACING HONDA 351.5 β.
  2. Λιούις Χάμιλτον - MERCEDES 343.5β.
  3. Βαλτέρι Μπότας - MERCEDES 203β.
  4. Σέρχιο Πέρες -RED BULL RACING HONDA 190β.
  5. Λάντο Νόρις - MCLAREN MERCEDES 153β.
  6. Σάρλς Λεκλέρκ - FERRARI 152β.
  7. Κάρλος Σάινθ - FERRARI 145.5β.
  8. Ντάνιελ Ρικιάρντο -MCLAREN MERCEDES 105β.
  9. Πιερ Γκασλί - ALPHATAURI HONDA 92β.
  10. Φερνάντο Αλόνσο ALPINE RENAULT 77β.
  11. Εστέμπαν Οκόν - ALPINE RENAULT 60β.
  12. Σεμπάστιαν Φέτελ - ASTON MARTIN MERCEDES 43β.
  13. Λανς Στρολ - ASTON MARTIN MERCEDES 34β.
  14. Γιούκι Τσουνόντα - ALPHATAURI HONDA 20β.
  15. Τζορτζ Ράσελ - WILLIAMS MERCEDES 16β.
  16. Κίμι Ράικονεν - ALFA ROMEO RACING FERRARI 10β.
  17. Νικολά Λατιφί - WILLIAMS MERCEDES 7β.
  18. Αντόνιο Τζιοβινάτζι - ALFA ROMEO RACING FERRARI 1β.
  19. Μικ Σουμάχερ - HAAS FERRARI 0β.
  20. Ρόμπερτ Κούμπιτσα - ALFA ROMEO RACING FERRARI 0β.
  21. Νικίτα Μάζεπιν - HAAS FERRARI .



TAGS FORMULA 1 MERCEDES F1 RED BULL ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ