FORMULA 1

GP Ιαπωνίας: Ο Φερστάπεν ταχύτερος και στις δεύτερες δοκιμές, με 0,3'' από τον Λεκλέρ

Ο Μαξ Φερστάπεν
Ο Μαξ Φερστάπεν @ 2023 TORU HANAI / AP IMAGES

Ο Μαξ Φερστάπεν σημείωσε τον πρώτο χρόνο και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Σουζούκα, αλλά αυτή τη φορά η Ferrari τον πλησίασε στα τρία δέκατα με τον Σαρλ Λεκλέρ.

Κατεβάζοντας τον πρώτο χρόνο της ημέρας στο 1:30.688 ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ταχύτερος όλων και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Ιαπωνίας, 16ου φετινού αγώνα της Formula 1, η οποία τελείωσε πρόωρα λόγω ατυχήματος του Πιέρ Γκασλί.

Δύο λεπτά πριν την καρό σημαία της ωριαίας περιόδου, ο Γάλλος μπλόκαρε τα φρένα της Alpine στην είσοδο της στροφής 9 -λίγο πριν τη διάβαση κάτω από τη γέφυρα της πίστας- καθότι εξήλθε με υπερβολική ταχύτητα από τη δεύτερη στροφή Degner. Ο Γκασλί δεν υπέστη τραυματισμό, αλλά το γαλλικό μονοθέσιο Α523 χρειάζεται αρκετή δουλειά στο εμπρός μέρος του.

Ο Φερστάπεν ήταν ταχύτερος στην πρώτη του προσπάθεια με τη μαλακή γόμα, αλλά έπεσε από την κορυφή από και σειρά άλλων οδηγών που βγήκαν στην πίστα με τα ίδια ελαστικά -για τη δική τους προσομοίωση των δοκιμών κατάταξης- πολύ αργότερα, όταν η άσφαλτος είχε στρωθεί με αρκετή γόμα.

Αρχικά την πρωτοπορία πήρε ο Λάντο Νόρις της McLaren με χρόνο 1:31.152, αλλά σύντομα τον εκθρόνισε ο Σαρλ Λεκλέρ με τη Ferrari SF-23 με γύρο ταχύτερο κατά ενάμισι δέκατο, στο 1:31.008. Την ίδια στιγμή ο Κάρλος Σάινθ κινήθηκε επίσης ταχύτερα από τον Φερστάπεν, αφήνοντας τον πρωταθλητή στην τέταρτη θέση.

Όμως, η δεύτερη προσπάθεια του Φερστάπεν με τη μαλακή γόμα έμελλε να τον επαναφέρει στην κορυφή, όπου και παρέμεινε όταν πλέον όλοι έστρεψαν την προσοχή τους στις συστοιχίες γύρων για τη συλλογή δεδομένων με τη μέση -κυρίως- γόμα, ενόψει του αγώνα της Κυριακής.

Ο Τζορτζ Ράσελ και η Mercedes ήταν περίπου ένα δέκατο πίσω από τη Ferrari του Σάινθ, αλλά η W14 φάνηκε να αντιμετωπίζει προβλήματα φθοράς της μαλακής γόμας στις συστοιχίες. Ακόμα χειρότερα ήταν τα πράγματα για τον Λιούις Χάμιλτον, που φάνηκε να μην είναι καθόλου ικανοποιημένος με την ισορροπία της δικής του W14 και έμεινε με τον 14ο χρόνο.

Ο Σέρτζιο Πέρεζ εξακολούθησε και σε αυτές τις δοκιμές να είναι αρκετά μακριά -ένα δευτερόλεπτο- από το χρόνο του Μαξ Φερστάπεν, ενώ και η Alpine δείχνει να προετοιμάζεται για ένα δύσκολο τριήμερο μετά τον μόλις 12ο χρόνο του Εστεμπάν Οκόν και το ατύχημα του Γκασλί.

GP Ιαπωνίας: Ο Φερστάπεν ταχύτερος και στις δεύτερες δοκιμές, με 0,3'' από τον Λεκλέρ


TAGS FORMULA 1 RED BULL ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ