FORMULA 1

Formula 1: Πρεμιέρα για τη νέα Alpha Tauri AT04 του 2023

Η νέα Alpha Tauri AT04 του 2023
Η νέα Alpha Tauri AT04 του 2023 RED BULL CONTENT POOL

Η Alpha Tauri αποκάλυψε τις πρώτες ψηφιακές εικόνες του νέου της μονοθεσίου ΑΤ04 για τη Formula 1 του 2023, παράλληλα με την παρουσίαση των χρωμάτων της στη Νέα Υόρκη.

Η εκδήλωση της ομάδας στην αμερικανική μητρόπολη -στο Lincoln Center και στη διάρκεια της εβδομάδας μόδας- είχε να κάνει περισσότερο με την προώθηση των ειδών ρουχισμού της εταιρείας μόδας Alpha Tauri, και σε αυτήν χρησιμοποιήθηκε το περσινό μονοθέσιο με το νέο χρωματισμό του 2023.

Ωστόσο, οι ψηφιακές εικόνες που έδωσε η ομάδα στη δημοσιότητα αποκάλυψαν εν μέρει τη νέα ΑΤ04 του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1.

Το αληθινό νέο μονοθέσιο θα κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στο shakedown την Τρίτη 14/02 στην ιταλική πίστα του Μιζάνο, και ίσως εκεί να αποκαλυφθούν περισσότερα από τα νέα σχεδιαστικά του στοιχεία.

Οι πρώτες φωτογραφίες της ΑΤ04 δείχνουν, πάντως, ορισμένες σχεδιαστικές διαφορές στους πλευρικούς αεραγωγούς και στην απόληξη του δαπέδου στην ουρά, καθώς η ομάδα της Φαέντσα προσπάθησε με το φετινό της αυτοκίνητο να βρει την αεροδυναμική άντωση που έλειπε πέρσι όλη τη χρονιά από την ΑΤ03.

Η νέα Alpha Tauri AT04 του 2023
Alpha Tauri AT04 2023 RED BULL CONTENT POOL

"Μάθαμε πολλά από την ΑΤ03 εξελίσσοντάς την, και πολλή από αυτή την πληροφορία πέρασε στο γενικό σχεδιασμό της ΑΤ04, σε τομείς όπου το περσινό αυτοκίνητο υστερούσε" είπε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Τζόντι Έγκιντον. "Με απλά λόγια, μας έλειπε λίγη άντωση σε σχέση με τους βασικούς μας αντιπάλους.

Σχεδόν όλοι οι τομείς του αυτοκινήτου έχουν εξελιχθεί σε σχέση με την ΑΤ03, ενώ έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην χωροταξία ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή βάση για εξελίξουμε την αεροδυναμική της", συμπλήρωσε ο Βρετανός.

Θυμίζουμε ότι η Alpha Tauri χρησιμοποιεί την ίδια μονάδα ισχύος -RBPT Honda- με τη Red Bull Racing, όμως η ομάδα της Φαέντσα έχει λάβει τη στρατηγική απόφαση να μην χρησιμοποιεί πολλά άλλα εξαρτήματα της αδελφικής της ομάδας και πρωταθλήτριας της Formula 1.

Παρόλα αυτά, στην αναζήτηση της αεροδυναμικής απόδοσης δεν αποκλείεται να υιοθετήσει ορισμένες από τις ιδέες της περσινής Red Bull RB18. Όπως, άλλωστε, θα κάνουν φέτος και αρκετές άλλες ομάδες.

Στα δύο κόκπιτ θα βρίσκεται ο Ιάπωνας Γιούκι Τσουνόντα, για τρίτη σεζόν φέτος, και ο Ολλανδός Νικ ντε Βρις που αντικατέστησε τον Πιέρ Γκασλί μετά την αποχώρηση του Γάλλου για την Alpine F1.

Η νέα Alpha Tauri AT04 του 2023
Η νέα Alpha Tauri AT04 του 2023 RED BULL CONTENT POOL

Ο Ντε Βρις, αν και πρωτάρης στη F1, φαίνεται ότι θα έχει το ρόλο του ηγέτη της ομάδας, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Χέλμουτ Μαρκο.

Στόχος της Alpha Tauri είναι να τερματίσει φέτος ψηλότερα από την 9η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, όπου έπεσε στο απογοητευτικό για εκείνη 2022.

Για να το πετύχει, θα πρέπει -πέραν της αεροδυναμικής- να εντοπίσει και τη σταθερότητα στην απόδοση της ΑΤ04 που έλειπε πέρσι.

Στη διάρκεια του 2022 η ΑΤ03 έκανε ορισμένες πολύ ανταγωνιστικές εμφανίσεις σε πιο αργές πίστες, αλλά ήταν μακριά από τον ανταγωνισμό της σε γρήγορα σιρκουί με μεγάλη έμφαση στην αεροδυναμική απόδοση.

TAGS FORMULA 1 F1 ALPHA TAURI RED BULL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ