FORMULA 1

Formula 1: Πώς αντέδρασαν Χάμιλτον και Πέρεζ στις αποδοκιμασίες των Μεξικανών στον Λιούις

Mercedes driver Lewis Hamilton, of Britain, speaks with the media prior the Formula One Mexico Grand Prix auto race at the Hermanos Rodriguez racetrack in Mexico City, Sunday, Oct. 30, 2022. (Carlos Perez Gallardo/Pool via AP)
Mercedes driver Lewis Hamilton, of Britain, speaks with the media prior the Formula One Mexico Grand Prix auto race at the Hermanos Rodriguez racetrack in Mexico City, Sunday, Oct. 30, 2022. (Carlos Perez Gallardo/Pool via AP) © 2022 CARLOS PEREZ GALLARDO/POOL VIA AP / AP IMAGES

Το θλιβερό φαινόμενο των αποδοκιμασιών κατά του Λιούις Χάμιλτον επανεμφανίστηκε από το κοινό των Μεξικανών στις κερκίδες της πίστας Χερμάνος Ροντίργκεζ. Ο Χάμιλτον το αντιμετώπισε με ανωτερότητα, ο Πέρεζ προσπάθησε -και κατάφερε- να το σταματήσει.

Ο Λιούις Χάμιλτον βρέθηκε και πάλι στο στόχαστρο αποδοκιμασιών από τους θεατές της Formula 1, από τους Μεξικανούς αυτή τη φορά στο χθεσινό GP της πατρίδας τους - με κύρια αιτία τον τερματισμό του Βρετανού οδηγού της Mercedes μπροστά από τον συμπατριώτη τους Σέρτζιο Πέρεζ.

Ο Χάμιλτον έχει βρεθεί αμέτρητες φορές στο στόχαστρο των οπαδών των αντιπάλων του, πολλές φορές με αισχρές ρατσιστικές ιαχές - από τους Ισπανούς οπαδούς του Φερνάντο Αλόνσο το 2007 στη Βαρκελώνη, μέχρι το φετινό Ολλανδικό GP από τους οπαδούς του Μαξ Φερστάπεν.

Η αλήθεια είναι ότι και ο Φερστάπεν δεν τυγχάνει ευγενικής υποδοχής από τους Βρετανούς οπαδούς του Χάμιλτον στο Σίλβερστοουν, ή και αλλού, και την προηγούμενη εβδομάδα αποδοκιμάστηκε και από τους Αμερικανούς στο Όστιν για την υπόθεση της υπέρβασης του ορίου δαπανών το 2021 από τη Red Bull Racing.

Όμως, είναι περισσότερες οι φορές που ο Λιούις έχει υποστεί τέτοιου είδους αντιμετώπιση. Ακόμα και, τώρα, από τους οπαδούς του Πέρεζ, που, όπως είπε ο ίδιος ο Λιούις τον "γιουχάριζαν όλη τη μέρα".

Οι αποδοκιμασίες εντάθηκαν στο τέλος, στον περίφημο χώρο του σταδίου της πίστας Χερμάνος Ροντρίγκεζ, την ώρα που ο Χάμιλτον έδινε μια τηλεοπτική συνέντευξη - και ενώ μόλις είχε τερματίσει εμπρός από τον Πέρεζ, αφήνοντας τον Μεξικανό στην 3η θέση του βάθρου.

Ο Πέρεζ το διαπίστωσε, και αμέσως προσπάθησε με μια χειρονομία -κουνόντας τον δείκτη του δεξιού του χεριού προς το πλήθος- να προτρέψει τους συμπατριώτες του στις κερκίδες -όσους γιουχάριζαν- να σταματήσουν τις αποδοκιμασίες.


Ο Χάμιλτον το αντιμετώπισε με ανωτερότητα, λέγοντας: «Αυτό ήταν ένα εκπληκτικό κοινό, αν και αναμφίβολα λίγο παράξενο αυτή τη φορά. Γιουχαρίσματα ακούγονταν όλη τη μέρα, αλλά παρόλα αυτά έχω τόση αγάπη για το Μεξικό και για τον κόσμο εδώ - και τι σπουδαίο αγώνα διοργάνωσαν εδώ αυτό το τριήμερο!».

Πέραν όλων αυτών, στη συνέχεια ο Χάμιλτον μίλησε και για τις στρατηγικές αποφάσεις στις επιλογές ελαστικών, που δεν του επέτρεψαν εντέλει να απειλήσει ποτέ ρεαλιστικά τον Μαξ Φερστάπεν για τη νίκη στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής.

Ο Χάμιλτον (όπως και ο Ράσελ) ξεκίνησε τον αγώνα με τη μέση γόμα και έκανε μόνο ένα πιτ - στοπ, για να βάλει τη σκληρή. Όμως, η RBR και ο Φερστάπεν ήταν λίγο πιο τολμηροί, εκκινώντας με τη μαλακή και βάζοντας έπειτα τη μέση, και δικαιώθηκαν αφού και οι δύο γόμες άντεξαν, και κέρδισαν δια περιπάτου.

"Στο πρώτο stint (σ.σ.: πριν το πιτ-στοπ) νομίζω ότι ήμασταν πολύ κοντά. Όμως, πιστεύω ότι η Red Bull ήταν ξεκάθαρα πολύ γρήγορη σήμερα, και στο τέλος είχαν και την καλύτερη στρατηγική με τα ελαστικά" είπε ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής. Και κατέληξε: "Δεν είμαι σίγουρος ότι εντέλει [το δικό μας] ήταν το σωστό ελαστικό. Πιστεύω ότι έπρεπε είχαμε ξεκινήσει με τη μαλακή γόμα, προφανώς όμως είχαμε τα αντίθετα ελαστικά. Στο πρώτο stint ήταν εντάξει, αλλά έπειτα η σκληρή γόμα δεν απέδωσε, οπότε συγχαρητήρια στον Μαξ".

TAGS FORMULA 1 MERCEDES F1 RED BULL ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΣΕΡΤΖΙΟ ΠΕΡΕΖ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ