FORMULA 1

Formula 1: Ο Ρικιάρντο επέστρεψε στη Φαέντσα και στο κόκπιτ της Alpha Tauri

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο
Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο SCUDERIA ALPHA TAURI

Δέκα μέρες πριν την επιστροφή του στην εκκίνηση της Formula 1, στο κόκπιτ της Alpha Tauri, ο Ντάνιελ Ρικιάρντο έτυχε θερμής υποδοχής από την ιταλική ομάδα στο εργοστάσιο της Φαέντσα - πριν την κατασκευή του καθίσματός του για την Alpha Tauri AT04.

Η Red Bull, μητρική της Alpha Tauri, πήρε την απόφαση να σπάσει το συμβόλαιό της με τον Νικ ντε Βρις μετά από μόλις 10 GP του Ολλανδού με την ομάδα της Φαέντσα και να τοποθετήσει στο κόκπιτ τον τρίτο και εφεδρικό της οδηγό Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Προηγήθηκε η άκρως εντυπωσιακή απόδοση του Αυστραλού τόσο στον προσομοιωτή της Red Bull Racing στο Μίλτον Κινς, όσο και στην πίστα με το φετινό μονοθέσιο RB19 στο πλαίσιο των δοκιμών ελαστικών της Pirelli. Ο διευθυντής της RBR επιβεβαίωσε ότι ο Ρικιάρντο ήταν εξαιρετικός στις δοκιμές αυτές, αποδεικνύοντας ότι έχει ακόμη την ικανότητα να είναι ανταγωνιστικός στην επιστροφή του στη F1.

Για τον Αυστραλό, αυτή είναι μια από τις σπάνιες δεύτερες ευκαιρίες που προσφέρει η Formula 1 μετά το τέλος της απογοητευτικής του -με εξαίρεση τη νίκη στη Μόντσα το 2021- διετίας με τη McLaren. Ο Ρικιάρντο είχε συμβόλαιο με την ομάδα του Ουόκινγκ για το 2023, αλλά η τελευταία το έσπασε για να βάλει στη θέση του τον συμπατριώτη του Όσκαρ Πιάστρι.

Ο Ρικιάρντο πήρε την απόφαση να απορρίψει την πρόταση της Haas για το 2023 και να γυρίσει, έστω και ως τρίτος οδηγός, στην παλιά του "οικογένεια" της Red Bull - καθώς είχε κάνει το ντεμπούτο του στη Formula 1 με την Toro Rosso (νυν Alpha Tauri) πριν μεταπηδήσει τη μεγάλη ομάδα της Red Bull Racing το 2014.

Μετά τα φτωχά αποτελέσματα του Νικ ντε Βρις, και την ακαριαία και σκληρή απόφαση της Red Bull να σπάσει άμεσα το συμβόλαιό της με τον Ολλανδό, παρουσιάστηκε στον Ρικιάρντο η ευκαιρία που περίμενε. Την οποία, όπως υποστηρίζουν πολλοί, ελπίζει να μετουσιώσει στην επιστροφή του κάποια στιγμή στη RBR, στη θέση του Σέρτζιο Πέρεζ.

Μία εβδομάδα πριν ξεκινήσει το νέο του αγωνιστικό κεφάλαιο αυτό, στο 11ο φετινό αγωνιστικό τριήμερο της F1 στην Ουγγαρία το επόμενο τριήμερο (21-23/7), ο Αυστραλός επισκέφτηκε το εργοστάσιο της πρώην ομάδας του στη Φαέντσα για την κατασκευή του αγωνιστικού του καθίσματος - και έτυχε θερμής υποδοχής από τους εργαζόμενους της Alpha Tauri.

Η ομάδα δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις εικόνες του περιχαρούς Αυστραλού με τη νέα του αγωνιστική φόρμα μέσα στο κόκπιτ της νέας του ομάδας, ενώ μιλώντας στους εργαζόμενους ο Ρικιάρντο είπε: "Ciao tutti, τι κάνετε; Μου επιφυλάξατε ένα πολύ ωραίο καλωσόρισμα διότι πάνε 10 χρόνια από τότε που ήμουν εδώ στην Toro Rosso, που φυσικά είναι πλέον Alpha Tauri.

Φρεσκάρω και πάλι τα ιταλικά μου, μαθαίνω ξανά την προφορά, είναι η πρώτη μου μέρα στη Φαέντσα οπότε ήταν ένα πολύ ζεστό καλωσόρισμα και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ", πρόσθεσε ο Αυστραλός.

TAGS FORMULA 1 F1 ALPHA TAURI ΝΤΑΝΙΕΛ ΡΙΚΙΑΡΝΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ