FORMULA 1

Formula 1: O Φερστάπεν ζήτησε συγγνώμη στον μηχανικό του για την "έκρηξή" του στο Q2 του Σπα

Ο πιλότος της Red Bull Racing, Μαξ Φερστάπεν, συνομιλεί με τον μηχανικό του, Τζιανπιέρο Λαμπιάσε
Ο πιλότος της Red Bull Racing, Μαξ Φερστάπεν, συνομιλεί με τον μηχανικό του, Τζιανπιέρο Λαμπιάσε RED BULL CONTENT POOL

Ο Μαξ Φερστάπεν απολογήθηκε στον μηχανικό του, Τζιανπιέρο Λαμπιάσε, για τα σκληρά του λόγια στο τέλος της δεύτερης περιόδου των δοκιμών κατάταξης του GP Βελγίου, όπου όπως είπε ήταν "τυχερός" που κατάφερε να περάσει στο Q3 και στην πρώτη δεκάδα.

Πριν κατακτήσει την 6η φετινή του πολ ποζίσιον για το 12ο φετινό αγώνα της Formula 1, στο Σπα του Βελγίου, ο Μαξ Φερστάπεν κινδύνευσε με έναν αδιανόητο αποκλεισμό από την πρώτη δεκάδα στη δεύτερη περίοδο των δοκιμών κατάταξης.

Ο Ολλανδός σημείωσε μόλις τον 10ο χρόνο, μόλις 0,4'' μπροστά από τον 11ο χρόνο που τον άφησε έξω από τη διεκδίκηση της πολ ποζίσιον. Εντέλει την κατέκτησε, αλλά θα παραταχθεί στην 6η θέση της εκκίνησης της Κυριακής λόγω της αλλαγής του πέμπτου φετινού του κιβωτίου ταχυτήτων, ένα παραπάνω από όσα επιτρέπουν οι κανονισμοί για κάθε οδηγό, όλη τη σεζόν.

Στο τέλος του Q2 βγήκε στον αέρα ο διάλογος του Φερστάπεν με τον Λαμπιάσε. Ο Ολλανδός είπε στον μηχανικό του "θα έπρεπε να είχα κάνει δύο γαμ*** γρήγορους γύρους στη σειρά, όπως είχα πει". Ο Λαμπιάσε απάντησε "εντάξει, έχεις προκριθεί, Μαξ" και ο πρωταθλητής οργισμένος ανταπάντησε "ναι, στ' *** μου, είναι ο γαμ*** τρόπος εκτέλεσης".

Ο μηχανικός του, ψύχραιμος, τότε του απάντησε: "Οκ, και τότε όταν η πίστα θα ήταν δύο δευτερόλεπτα πιο γρήγορη για τον τελευταίο σου γύρο και δεν θα είχες καθόλου [ηλεκτρική] ενέργεια, πώς θα εξελισσόταν το πράγμα; Πες μου τι θέλεις να κάνεις στο Q3 και θα το κάνουμε. Πες μου. Τι ελαστικά, τι καύσιμα, τι χρονισμό για να βγούμε...".

Μετά από αυτό, όταν ο Φερστάπεν πέτυχε την πολ ποζίσιον επίσης μέσω της ραδιοεπικοινωνίας απολογήθηκε στον Λαμπιάσε: "Ω, ωραία διαφορά αυτή [από τον Λεκλέρ, 0,8'']. Τουλάχιστον είχαμε ένα καλό Q3. Συγγνώμη από τον GP [Τζιανπιέρο Λαμπιάσε] για αυτή την έκρηξη" διεμήνυσε ο Ολλανδός. Κι ο Λαμπιάσε απάντησε: "Σιγά-σιγά το συνηθίζω, Μαξ".

Αργότερα, στις συνεντεύξεις, ο Ολλανδός εξήγησε: "Ήταν πολύ οριακό. Φυσικά οι συνθήκες έκρυβαν πολλές παγίδες. Η πίστα στέγνωνε πολύ γρήγορα και στον τελευταίο μου γύρο στο Q2 δεν είχα τη σιγουριά να πιέσω περισσότερο κι ήμασταν τυχεροί που μπήκαμε στη δεκάδα.

Και μετά, βεβαίως, στο Q3 έχεις τα ελαστικά με τα οποία μπορείς να πιέσεις λίγο περισσότερο, μπορείς να ρισκάρεις λίγο παραπάνω, κι αυτό είναι που κάναμε στον τελευταίο γύρο. Ξέρω ότι πρέπει να εκκινήσω από πιο πίσω την Κυριακή με την ποινή που έχω, αλλά ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσα να κάνω σήμερα".

Ο πρωταθλητής δεν αρνήθηκε ότι τρέφει βλέψεις νίκης και από την 6η θέση της εκκίνησης, όπως ακριβώς είχε κάνει και πέρσι εκκινώντας από την 14η: "Ξέρουμε ότι σήμερα το αυτοκίνητο ήταν γρήγορο και το δείξαμε ευτυχώς και σε αυτές τις απρόβλεπτες συνθήκες. Πέρσι είχα περισσότερες ποινές και καταφέραμε να κερδίσουμε τον αγώνα, οπότε αυτός είναι ο στόχος και για την Κυριακή", κατέληξε ο Ολλανδός.

TAGS FORMULA 1 F1 ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ RED BULL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ