FORMULA 1

Formula 1: Ο Αντρέας Σιντλ αφήνει τη McLaren και αναλαμβάνει την Audi F1

Αντρέας Σιντλ
Αντρέας Σιντλ AP IMAGES

Ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Αντρέας Σιντλ, αναμένεται σύντομα να ανακοινωθεί ως ο διάδοχος του Φρεντ Βασέρ στη διεύθυνση της Alfa Romeo / Sauber, για να ηγηθεί της μετατροπής της την προσεχή τριετία σε Audi F1.

Μετά τις δύο διαδοχικές ανακοινώσεις από την Alfa Romeo ότι ο Φρεντερίκ Βασέρ αποχώρησε από τη θέση του αγωνιστικού διευθυντή, και της Ferrari ότι ο Γάλλος θα είναι ο διάδοχος του Ματία Μπινότο το 2023, τη θέση του Βασέρ στην Alfa Romeo F1 / Sauber αναμένεται να αναλάβει ο Αντρέας Σιντλ.

Ο Σιντλ είναι -προς το παρόν- ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, αλλά φαίνεται πως είναι και ο εκλεκτός της Audi για να οικοδομήσει την ομάδα με την οποία η γερμανική εταιρεία θα μπει στη Formula 1 το 2026.

Θυμίζουμε ότι ο Σιντλ ήταν, με απόλυτη επιτυχία, ο αγωνιστικός διευθυντής της Porsche την εποχή των διαδοχικών νικών της εταιρείας της Στουτγάρδης στο WEC και στις 24 Ώρες του ΛεΜάν - συνεπώς έχει την πλήρη εμπιστοσύνη και προτίμηση του ομίλου Volkswagen, στον οποίον ανήκουν οι Audi και Porsche.

Formula 1: Ο Αντρέας Σιντλ αφήνει τη McLaren και αναλαμβάνει την Audi F1
MCLAREN MEDIA CENTRE

Η Audi χτίζει το εργοστάσιο των κινητήρων της στο Νοίμπουργκ της Γερμανίας, ενώ τα σασί της ομάδας της θα εξακολουθήσουν να κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Sauber, στο Χίνβιλ της Ελβετίας. Οι Γερμανοί αναμένεται την προσεχή τριετία, εξάλλου, να αγοράσουν το πλειοψηφικό μερίδιο μετοχών της Sauber, που θα διατηρήσει την ονομασία Alfa Romeo F1 μέχρι το τέλος του 2023, έπειτα θα ονομάζεται Sauber και από το 2026 θα μετονομαστεί σε Audi F1.

Μετά την αποχώρησή του από την Porsche, ο Αντρέας Σιντλ ήταν τα τέσσερα τελευταία χρόνια αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, καθώς επιλέχθηκε για τη θέση από τον διευθύνοντα σύμβουλο της McLaren Ζακ Μπράουν και ανακοινώθηκε από την ομάδα του Ουόκινγκ το Μάιο του 2019.

Κατάφερε να ξανακάνει την ομάδα σχετικά ανταγωνιστική, την ανέβασε στην 3η θέση του πρωταθλήματος το 2020, αλλά δεν κατάφερε να την κάνει ικανή για πρωταθλητισμό. Κέρδισε μόνο μία νίκη, με αρκετή δόση τύχης, στη Μόντσα το 2021 με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Η διαφαινόμενη αποχώρηση του Σιντλ από τη McLaren είναι η τέταρτη αποχώρηση αγωνιστικού διευθυντή από ισάριθμες ομάδες τις τρεις τελευταίες εβδομάδες, μετά και τη χθεσινή ανακοίνωση της λύσης της συνεργασίας της Williams με τον Γιόστ Καπίτο.

Αυτές οι "μουσικές καρέκλες" του κορυφαίου επιπέδου, έχουν αφήσει εκτός τον Ματία Μπινότο, που κατέθεσε την παραίτησή του στη Ferrari στο τέλος του περασμένου Νοεμβρίου. Ωστόσο, ο Ιταλός χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στη F1, και μια ενδεχόμενη πρόταση από τη McLaren -για τη θέση του Σιντλ- θα μπορούσε να μοιάζει αρκετά ελκυστική για τον Ιταλό, ίσως και για τη McLaren.

Andreas Seidl, Team Principal, McLaren
Andreas Seidl, Team Principal, McLaren AUDI MOTORSPORT MEDIA

Όσο για την Alfa Romeo / Sauber, έβαλε το πρώτο και σημαντικό θεμέλιο λίθο της μεταμόρφωσής της σε Audi F1: έδωσε -κατά τα φαινόμενα, μιας και δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη ανακοίνωση- τη διοίκηση σε έναν άνθρωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης της Audi και του ομίλου VW, για να ανοικοδομήσει και να γιγαντώσει την ομάδα με τις επενδύσεις από το Βόλφσμπουργκ.

Ενδεικτικά είναι όσα ανέφερε η ανακοίνωση της ομάδας του Χίνβιλ για την αποχώρηση του Βασέρ: "Ο Φρεντερίκ Βασέρ αφήνει την ομάδα ενισχυμένη με νέους συνεργάτες, διευρυμένο ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και με λαμπρό μέλλον ως την εργοστασιακή ομάδα ενός κατασκευαστή στο όχι ιδιαίτερα μακρινό μέλλον".

Και ο Βασέρ, μεταξύ άλλων, τόνισε σχετικά: "Είμαι περήφανος για τη δουλειά που κάναμε συλλογικά, ως ομάδα και ως εταιρεία, και ειδικά για τις ισχυρές βάσεις που θέσαμε για ό,τι έρθει στη συνέχεια. Ξέρω ότι η Alfa Romeo θα ενισχύεται όλο και περισσότερο, και ανυπομονώ να τους δω στη μάχη της κορυφής τα επόμενα χρόνια".

TAGS FORMULA 1 F1 MCLAREN AUDI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ