GP ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

Formula 1: Ο Αλόνσο και η Alpine ταχύτεροι στις δεύτερες δοκιμές του Σάο Πάουλο

Ο Φερνάντο Αλόνσο με το μονοθέσιο της Alpine
Ο Φερνάντο Αλόνσο με το μονοθέσιο της Alpine ASSOCIATED PRESS

Στη σκιά της παρασκηνιακής αναμονής για τις αποφάσεις των αγωνοδικών, ο Φερνάντο Αλόνσο σημείωσε τον πρώτο χρόνο στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Βραζιλίας, και ενόψει του αποψινού Sprint Qualifying.

Ο Ισπανός είχε τεράστια διαφορά, σχεδόν 9 δεκάτων του δευτερολέπτου, από τον δεύτερο Μαξ Φερστάπεν και 1,1 δευτερολέπτου από τον τρίτο Βάλτερι Μπότας της Mercedes – καθώς ο Λιούις Χάμιλτον έμεινε στην 5η θέση, 1,5 δευτερόλεπτο πίσω από τον Ισπανό.

Ωστόσο, οι διεκδικητές του τίτλου αφοσιώθηκαν περισσότερο στη συγκέντρωση δεδομένων για τον αυριανό αγώνα, με συστοιχίες πολλών γύρων, και δεν χρησιμοποίησαν ποτέ φρέσκα μαλακά ελαστικά - προκειμένου να τα περισώσουν για τον αποψινό και τον αυριανό αγώνα.

Ο Χάμιλτον χρησιμοποίησε μια διαφορετική πίσω πτέρυγα, καθώς η χθεσινή είναι δεσμευμένη στο γραφείο των αγωνοδικών, στο πλαίσιο της έρευνας για τη νομιμότητά της.

Ο πρώτος χρόνος του Αλόνσο, δεδομένης και της χθεσινής δυναμικής της Alpine, αποδίδεται περισσότερο στο χαμηλότερό του φορτίο καυσίμων - όπως και ο 4ος χρόνος του Εστεμπάν Οκόν, με το έτερο γαλλικό μονοθέσιο. Αφού τους πέτυχαν νωρίς στην ωριαία διαδικασία, έκτοτε αφοσιώθηκαν και εκείνοι στην προσομοίωση του αγώνα, με περισσότερα καύσιμα.

Την εξάδα έκλεισε ο Σέρχιο Πέρεθ με την έτερη RB-Honda, εμπρός από τον Αντόνιο Τζιοβινάτσι της Alfa Romeo, τις δύο Ferrari των Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ και την έτερη Alfa, του Κίμι Ράικονεν.

Η (αρνητική) έκπληξη των δοκιμών αυτών ήταν ο 12ος χρόνος του Πιέρ Γκασλί, σε αντίθεση με τον 5ο του χθες, όχι τόσο γιατί ο Γάλλος έπεσε στη 12η θέση αλλά κυρίως διότι ανέφερε στη ραδιοεπικοινωνία ότι η Alpha Tauri-Honda «δεν οδηγείται».

Τα αποτελέσματα των δεύτερων δοκιμών του GP της Βραζιλίας

Τα αποτελέσματα των δεύτερων δοκιμών στο GP του Σάο Πάολο
Τα αποτελέσματα των δεύτερων δοκιμών στο GP του Σάο Πάολο FORMULA 1


TAGS GP ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ FORMULA 1 ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ ALPINE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ