FORMULA 1

Formula 1: Η McLaren βλέπει τον Πιάστρι ήδη στο επίπεδο του Λάντο Νόρις

Ο Όσκαρ Πιάστρι
Ο Όσκαρ Πιάστρι MCLAREN MEDIA CENTRE

Το ρίσκο της McLaren με τον rookie Όσκαρ Πιάστρι στη φετινή F1 ήδη αρχίζει να αποδίδει καθώς ο 21χρονος Αυστραλός δικαιολογεί τη φήμη του, όπως είπε ο αγωνιστικός διευθυντής Αντρέα Στέλλα και -κυρίως- ο έτερος οδηγός της ομάδας του Ουόκινγκ, Λάντο Νόρις.

Ο Όσκαρ Πιάστρι μπήκε στη Formula 1 φέτος με τη φήμη ενός από τα σπανιότερα ταλέντα της τελευταίας δεκαετίας, χάρη στην κατάκτηση όλων των τίτλων των μικρότερων κατηγοριών στην πρώτη του κιόλας σεζόν σε αυτές, μέχρι το 2021.

Η φήμη του 21χρονου Αυστραλού οδήγησε στο μεγάλο σήριαλ του περσινού καλοκαιριού, της μεταγραφής του από την Ακαδημία της Alpine στη McLaren. Η βρετανική ομάδα, διά στόματος του διευθυντή της Ζακ Μπράουν, είχε πει ανακοινώνοντας τον Πιάστρι ότι έσπασε το συμβόλαιο που είχε με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο για το 2023 διότι χρειαζόταν δύο καλούς και ανταγωνιστικούς μεταξύ τους οδηγούς, και η αγωνιστική κάμψη του Ρικιάρντο δεν έμοιαζε να οδηγεί πουθενά.

Τώρα, μετά από μόλις τρία GP στη φετινή Formula 1, τόσο ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Αντρέα Στέλλα, αλλά ακόμα και ο έτερος οδηγός της McLaren Λάντο Νόρις, παραδέχθηκαν πως αυτός ο στόχος που είχε θέσει ο Μπράουν έχει ήδη επιτευχθεί.

Ο Όσκαρ Πιάστρι
Ο Όσκαρ Πιάστρι MCLAREN MEDIA CENTRE

Μάλιστα ο Νόρις, ένας κατά γενική ομολογία κορυφαίος οδηγός της νέας γενιάς της F1, παραδέχθηκε πως η απόδοση του Πιάστρι τον "κρατά στις μύτες των ποδιών" του, σε διαρκή εγρήγορση που προκύπτει τόσο από την ταχύτητα του νεαρού Αυστραλού όσο και από την προσαρμογή του με μια McLaren MCL60 που ο ίδιος λέει ότι "δεν είναι εύκολο μονοθέσιο".

Μετά το δύσκολο ξεκίνημα του Πιάστρι στο πρώτο φετινό GP, του Μπαχρέιν, ο Πιάστρι ήταν απόλυτα ανταγωνιστικός του Νόρις - και μάλιστα ενεπλάκη και σε μια οριακή μάχη με τον Βρετανό στη Τζέντα.

«Σίγουρα αυτό που βλέπουμε είναι ότι ο Όσκαρ είναι κοντά στον Λάντο στις περισσότερες στροφές», τόνισε ο Στέλλα. "Στην Αυστραλία έχανε 1-2 δέκατα σε μία στροφή, και αυτό δίνει σημεία αναφοράς και στον ίδιο τον Λάντο. Όταν ο ομόλογός σου στην ομάδα είναι τόσο ανταγωνιστικός, τότε γίνεται σημείο αναφοράς και για σένα - και το εκμεταλλεύεσαι, όπως κάνει ο Λάντο. Θα έλεγα πως φέτος η απόσταση μεταξύ των δύο οδηγών είναι πολύ καλύτερη από εκείνη που είχαμε πέρσι".

Ο Νόρις, από την πλευρά του, είπε για τον Πιάστρι: "Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Πιστεύω ότι έχει καταλάβει το αυτοκίνητο καλά, παρότι προφανώς δεν είναι ένα εύκολο μονοθέσιο για να το οδηγείς. Αναμφίβολα, πιστεύω πως έκανε πολύ καλή δουλειά στη Σαουδική Αραβία. Μπήκε στην πρώτη δεκάδα τη εκκίνησης, τη μοναδική φορά (που το έχει πετύχει η McLaren) φέτος. Με κρατάει στις μύτες των ποδιών μου".

Συγκρίνοντας τον Πιάστρι με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο, ο Βρετανός συνέχισε: "Τα σχόλιά μας (με τον Πιάστρι) είναι πιθανώς λίγο πιο παρεμφερή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια (με τον Ρικιάρντο). Και πάλι, αυτό είναι κάτι καλό, διότι είναι καλύτερη η δυναμική για να κρατούν οι μηχανικοί τη συγκέντρωσή τους, όπως και οι αεροδυναμιστές και όλοι πίσω στο εργοστάσιο της McLaren.

Χρειαζόμαστε περίπου τα ίδια πράγματα σε όλους τους τομείς και αυτό είναι καλό. Οπότε, και από τις δύο πλευρές, εντός και εκτός πίστας, είναι μια καλή αρχή και με κρατά σε εγρήγορση", κατέληξε ο Νόρις.

TAGS FORMULA 1 F1 MCLAREN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ