FORMULA 1

Formula 1, GP Βελγίου: Βλέψεις βάθρου από τον Φερστάπεν, ανησυχεί ο Σάινθ

Ο Μαξ Φερστάπεν στο Σπα
Ο Μαξ Φερστάπεν στο Σπα 2022 AP PHOTO/GEERT VANDEN WIJNGAERT, POO

Με τη "διαστημική" ταχύτητα που έχει στο Σπα ο Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull RB18, ο Ολλανδός είπε ότι "θα είναι κρίμα" να μην ανέβει στο βάθρο στο αυριανό GP Βελγίου - αλλά ο Κάρλος Σάινθ άφησε να εννοηθεί ότι ανησυχεί μήπως ο Ολλανδός φτάσει ως το πρώτο σκαλί.

Ο Μαξ Φερστάπεν κυριάρχησε στις σημερινές δοκιμές κατάταξης του αγώνα του Σπα, 14ου φετινού της Formula 1, με χαώδη διαφορά εξίμισι δεκάτων του δευτερολέπτου από τον Σάινθ - αλλά ο οδηγός της Red Bull δέχθηκε ποινή λόγω αλλαγής κινητήρα, που μαζί με τις αντίστοιχες ποινές άλλων πέντε οδηγών εντέλει θα τον στείλει στην 15η θέση στην αυριανή σειρά εκκίνησης.

Ωστόσο, η ταχύτητα της RB18 είναι τέτοια που ο πρωταθλητής είπε ότι θα ήταν κρίμα να μην καταφέρει να φτάσει σε μια θέση βάθρου αύριο - την ώρα που πολλοί πιστεύουν ότι είναι σε θέση ακόμα και να κερδίσει. Εξάλλου, το έκανε πριν από σχεδόν ένα μήνα στην Ουγγαρία, εκκινώντας από την 10η θέση - και τώρα η RB18 είναι εκθαμβωτικά ταχύτερη, σε σχέση με τη Βουδαπέστη.

Η ποινή που επισείεται για αλλαγή κινητήρα θα έστελνε τον Φερστάπεν στην τελευταία θέση της εκκίνησης. Όμως, ο ταχύτερος χρόνος του Ολλανδού τον έστειλε στην 15η θέση του αυριανού grid, εμπρός από τον 16ο Λεκλέρ. Ο Βάλτερι Μπότας βρίσκεται μπροστά από τον Φερστάπεν, διότι η ποινή στον Φινλανδό ήταν 15 θέσεων, λόγω αλλαγής λιγότερων εξαρτημάτων της μονάδας ισχύος του.

"Κοιτάζοντας τον αυριανό αγώνα, ξεκινάμε μεν από πιο πίσω θέσεις αλλά είμαι πολύ ικανοποιημένος με το γύρο μου και είναι σπουδαίο ότι είμαι εδώ [πρώτος]. Πρέπει να πάμε μπροστά. Πιστεύω πως, ειδικά με ένα αυτοκίνητο σαν αυτό, θα είναι κρίμα να μην ανέβουμε στο βάθρο", είπε ο Ολλανδός.

Και μιλώντας για τη σημερινή του εθαμβωτική επίδοση, συμπλήρωσε: "Ήταν εκπληκτικές κατατακτήριες, αλλά νομίζω πως όλο το διήμερο ήμασταν εκεί που θέλαμε. Το αυτοκίνητο δούλεψε πολύ καλά, και βασικά προσπαθούσαμε να το ρυθμίσουμε στην εντέλεια - και όλα έδεσαν για να αποδώσει στις κατατακτήριες".

Την ίδια ώρα, η ταχύτητα του Φερστάπεν και της RB18 δεν επιτρέπει στον Κάρλος Σάινθ κανέναν εφησυχασμό ότι έχει απαλλαγεί από την απειλή του Ολλανδού στον αυριανό αγώνα. Ο Ισπανός δήλωσε δυσαρεστημένος από τη διαφορά της Ferrari F1-75 από τη RB18, και είπε ότι η Scuderia πρέπει να "σκάψει βαθύτερα" για να βρει περισσότερη ταχύτητα μέχρι αύριο.

"Είμαι χαρούμενος που θα ξεκινήσω από την πολ ποζίσιον προφανώς, αλλά όχι και χαρούμενος με την απόστασή μας από τον Μαξ αυτό το τριήμερο, τη διαφορά που έχει η Red Bull από εμάς. Πρέπει να συνεχίσουμε το 'σκάψιμο' για να βρούμε γιατί η Red Bull είναι τόσο γρήγορη σε αυτήν την πίστα. Αλλά η πρώτη είναι μια καλή θέση για να εκκινήσουμε, και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε από εκεί", τόνισε.

Ο 27χρονος της Scuderia συνέχισε εκφράζοντας εμμέσως την ανησυχία του για την αυριανή απόδοση του Φερστάπεν: "Με παραξενεύει λίγο αυτή η απόσταση από τον Μαξ και τη Red Bull, και με κάνει να αναρωτιέμαι τι θα γίνει αύριο στον αγώνα. Διότι πιστεύω ότι ο αγωνιστικός ρυθμός μας είναι λίγο καλύτερος από την ταχύτητά μας στον έναν γύρο των κατατακτήριων δοκιμών. Όμως, υπάρχει αναμφίβολα κάτι που μπορούμε να βρούμε ακόμα".

TAGS FORMULA 1 GP ΒΕΛΓΙΟΥ FERRARI RED BULL ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΙΝΘ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ