FORMULA 1

Formula 1: Φερστάπεν, Χόρνερ, Σάινθ και Μπινότο στηρίζουν τον Λεκλέρ μετά το λάθος στο Πολ Ρικάρ

Ο πιλότος της Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ
Ο πιλότος της Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ ASSOCIATED PRESS

Οι πρωταγωνιστές της F1, από τους Μαξ Φερστάπεν και Κρίστιαν Χόρνερ της RBR μέχρι τους Κάρλος Σάινθ και Ματία Μπινότο της Ferrari, εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον Σαρλ Λεκλέρ μετά το καταστροφικό του οδηγικό λάθος που τον οδήγησε στην εγκατάλειψη στο GP Γαλλίας.

Ο Σαρλ Λεκλέρ ήταν επικεφαλής του αγώνα του Πολ Ρικάρ, καθώς είχε αρχίσει η διαδικασία των πρώτων πιτ-στοπς με τον Μαξ Φερστάπεν δύο γύρους νωρίτερα, όταν με ένα μικρό οδηγικό λάθος έχασε τον έλεγχο της Ferrari F1-75, κατέληξε στις μπαριέρες και εγκατέλειψε από τον 12ο φετινό αγώνα της Formula 1.

Κατά συνέπεια, η υστέρησή του από τον Μαξ Φερστάπεν στην κορυφή του πρωταθλήματος διευρύνθηκε στους 63 βαθμούς, καθώς μόλις άρχισε το δεύτερο μισό της σεζόν. Κι αν συνυπολογίσει κανείς τις εγκαταλείψεις με μηχανικά προβλήματα, το οδηγικό λάθος της Ίμολα και τη στρατηγική αστοχία του Μονακό, η Scuderia και ο Λεκλέρ έχουν χάσει πολύτιμους βαθμούς σε αγώνες που θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει.

Αμέσως μετά το ατύχημα του Λεκλέρ ο Μαξ Φερστάπεν ρώτησε τους μηχανικούς του αν ο Μονεγάσκος είναι καλά, και έλαβε θετική απάντηση. Στο τέλος του αγώνα, είπε: "Λυπάμαι για εκείνον. Δεν είναι κάτι ωραίο, και το ξέρει. Πιστεύω ότι θα είχαμε μια αληθινά καλή μάχη μέχρι το τέλος. Δυστυχώς, ποτέ δεν έγινε, αλλά ευτυχώς ο Σαρλ είναι καλά".

Στιγμιότυπο από το GP Γαλλίας | 24 Ιουλίου 2022
Στιγμιότυπο από το GP Γαλλίας | 24 Ιουλίου 2022 CREDIT: @SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Ο διευθυντής της RBR, Κρίστιαν Χόρνερ, απάντησε σε ερώτηση αν ο Λεκλέρ κάνει πολλά ατυχήματα πως "δεν το νομίζω", και συνέχισε: "Δεν ξέρω αν συνέβαλλε κάτι άλλο στο ατύχημά του, αλλά είναι πολύ δυνατός οδηγός. Θέλω να πω, αυτοί οι δύο οδηγοί (σ.σ.: Λεκλέρ και Φερστάπεν) λειτουργούν σε τόσο υψηλό επίπεδο και πιέζουν τόσο πολύ ο ένας τον άλλον. Αυτά τα αυτοκίνητα βρίσκονται στο απόλυτο όριο σε αυτές τις συνθήκες. Η δική του κακοτυχία ήταν δική μας καλοτυχία σήμερα, κι υπάρχουν διαρκώς μεταπτώσεις στη διάρκεια της χρονιάς".

Σε μήνυμά του μετά το τέλος του αγώνα, ο Κάρλος Σάινθ -που τερμάτισε 5ος στη Γαλλία, έχοντας εκκινήσει από την τελευταία θέση λόγω αλλαγής εξαρτημάτων του κινητήρα του- χαρακτήρισε "φυσιολογικό" το λάθος του Λεκλέρ, είπε ότι ο Μονεγάσκος είναι ένας "εκπληκτικός" teammate και ότι "έχει οδηγήσει εκπληκτικά καλά όλο το 2022".

Ο διευθυντής της Scuderia, Ματία Μπινότο, εξήγησε τι είπε στον Λεκλέρ όταν το συνάντησε μετά το ατύχημα: "Ήταν ένα μικρό λάθος, συνέβη. Νομίζω πως αυτό που είπα στον Σαρλ ήταν ότι κάνουμε τη ζωή μας λίγο δυσκολότερη, αλλά τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα. Θα απολαύσαμε περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον", τόνισε ο Ιταλός.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Formula 1 Στέφανο Ντομενικάλι έγραψε στο twitter πως "ήταν μια δύσκολη μέρα για τον Σαρλ, αλλά έδειξε σπουδαία αξιοπρέπεια στις αντιδράσεις του και μας θύμισε ξανά πόσο εκπληκτικοί είναι αυτοί οι νεαροί οδηγοί".

TAGS FORMULA 1 GP ΓΑΛΛΙΑΣ F1 ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΙΝΘ ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ FERRARI RED BULL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ