FORMULA 1

Formula 1: Εν κρυπτώ δοκιμές της νέας Red Bull RB19

Formula 1: Εν κρυπτώ δοκιμές της νέας Red Bull RB19
RED BULL CONTENT POOL

Η πρωταθλήτρια της Formula 1 έκανε το πρώτο shakedown του νέου της μονοθεσίου, RB19, στην πίστα του Σίλβερστοουν με τους Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ, παρότι ακόμη δεν το έχει αποκαλύψει δημοσίως.

Η Red Bull Racing έκανε πριν από μία εβδομάδα την παρουσίασή της για το 2023 στη Νέα Υόρκη, στην οποία εντέλει επικεντρώθηκε στη συμφωνία της με τη Ford για το 2026. Το μονοθέσιο που έδειξε εκεί ήταν μια σχεδόν απαράλλαχτη RB18 του 2022, διατηρώντας τα ίδια χρώματα και για το 2022.

Κατά συνέπεια, ακόμη δεν έχει αποκαλυφθεί η RB19, και έχουμε μόνο δύο μακρινά -και φυσικά ασαφή- πλάνα από την πρώτη δοκιμή του μονοθεσίου στο Σίλβερστοουν. Η πρωταθλήτρια ήταν σε θέση να κάνει τη δοκιμή αυτή χαρακτηρίζοντάς την ως "ημέρα βιντεοσκόπησης", που επιτρέπει βάσει κανονισμών 100 χιλιόμετρα στην πίστα με μη αντιπροσωπευτικά ελαστικά της Pirelli.

Από όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τη νέα RB19, θα είναι σχεδόν πανομοιότυπη με την κυρίαρχο RB18 της περσινής σεζόν, καθώς η ομάδα του Μίλτον Κινς έχει καταφέρει να ρίξει το βάρος της πια στο κατώτατο επιτρεπτό όριο. Στο πλαίσιο αυτό, διαθέτει το νέο και ελαφρύτερο δάπεδο που η RBR δεν χρησιμοποίησε στο τέλος του 2022 λόγω φόβων για την υπέρβαση του ορίου προϋπολογισμού.

Μιλώντας για το μονοθέσιο με το οποίο ελπίζει να γίνει για τρίτη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Μαξ Φερστάπεν είπε: "Μόλις οδήγησα την RB19 για πρώτη φορά, και παρότι φυσικά ήταν μια μέρα βιντεοσκόπησης μου άφησε καλές εντυπώσεις. Όλα πήγαν πολύ καλά, κύλησαν ομαλά, και αυτό είναι ακριβώς ό,τι επιθυμείς σε μια τέτοια μέρα. Ανυπομονώ να πάω στο Μπαχρέιν".

Στην αραβική χώρα θα διεξαχθεί το μοναδικό τριήμερο χειμερινών δοκιμών της F1 ενόψει του 2023, στις 23-25 Φεβρουαρίου, καθώς και το πρώτο GP της σεζόν μία εβδομάδα αργότερα, στις 3-5 Μαΐου. Το πιθανότερο είναι να δούμε εκεί για πρώτη φορά με λεπτομέρεια τη νέα Red Bull RB19.

TAGS FORMULA 1 F1 RED BULL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ