FORMULA 1

Formula 1, Χάμιλτον: Παρέα με τον μεγάλο χορηγό της Mercedes για την αγορά της Γιουνάιτεντ

Ο Λούις Χάμιλτον
Ο Λούις Χάμιλτον AP IMAGES

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, εξετάζει εκ νέου το ενδεχόμενο να γίνει συνιδιοκτήτης μιας μεγάλης βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας - αυτή τη φορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε συνεργασία με τον Τζιμ Ράτκλιφ.

Στο πρόσφατο παρελθόν ο Λιούις Χάμιλτον και ο Τζιμ Ράτκλιφ είχαν κάνει από κοινού την προσπάθεια να αποκτήσουν την Τσέλσι, πριν η ομάδα του Λονδίνου καταλήξει σε μια κοινοπραξία με επικεφαλής τον Αμερικανό Τοντ Μπόελι.

Τώρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα πλήθους βρετανικών εφημερίδων, ο οδηγός της Mercedes F1 φέρεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επανέλθει και να καταθέτει -πάντα σε συνεργασία με τον Ράτκλιφ- επίσημη πρόταση για την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Χάμιλτον και ο Τζιμ Ράτκλιφ γνωρίζονται από χρόνια και θεωρούνται φίλοι και συνεργάτες. Ο 71χρονος Σερ Τζέιμς Άρθρου Ράτκλιφ είναι ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της πολυεθνικής εταιρείας πετρελαιοειδών Ineos, μεγάλου χορηγού της Mercedes F1. Το 2020 το Bloomberg τον κατέταξε 55ο στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη, με περιουσία 28,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η οικογένεια Γκλέιζερ, που έχει στην ιδιοκτησία της τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κατηγορείται από πολλούς φίλους της ποδοσφαιρικής ομάδας για την κακή αγωνιστική της πορεία τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, η οικογένεια Γκλέιζερ είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο πώλησης της Γιουνάιτεντ, και αναζητά ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Υπάρχουν πολλοί, αλλά το οικονομικό υπόβαθρο του Ράτκλιφ τον καθιστά έναν από τους υποψηφίους που συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες. Ο Λιούις Χάμιλτον ενδέχεται να συμμετάσχει με ένα μερίδιο στην αγορά της ομάδας, και να προσφέρει και άλλα οφέλη αξιοποιώντας την παγκόσμια φήμη του.

Προς το παρόν ο ρόλος του Βρετανού πρωταθλητή σε μια πιθανή συμμετοχή του στην αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είναι ξεκάθαρος. Ο ίδιος έχει δηλώσει πως μετά την αποχώρησή του από τη Formula 1, θέλει να αφοσιωθεί στη νεοσύστατη εταιρεία του κινηματογραφικών παραγωγών, Dawn Apollo Films.

TAGS FORMULA 1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ F1 MERCEDES F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ